Otázka pro fíru

Neee, tramvaje se mě vůbec netýkaj, jen nechápu proč jsi mě zmínil v tom příspěvku :D Nesplet sis zbyndu a Hynďu? :D

350tky vždycky patřily mezi naše nejlepší mašiny. O tom není pochyb. V současné době se už projevuje stáří mašin ( nejen u 350tek, ale všeobecně). Všechno je to o ekonomické situaci na dráze jak u nás, tak i u sousedů ze Slovenska. Údržba těchto mašin je velice nákladná.
Osobně si myslím, že objednat 20x 380tky dráze trn z paty nevytrhne. Alespoň 100kusová serie na zajištění kompletní vozby rychlíků. Pak by se dalo mluvit o větší modernizaci.

Šnek napsal:
350tky vždycky patřily mezi naše nejlepší mašiny. O tom není pochyb. V současné době se už projevuje stáří mašin ( nejen u 350tek, ale všeobecně). Všechno je to o ekonomické situaci na dráze jak u nás, tak i u sousedů ze Slovenska. Údržba těchto mašin je velice nákladná.
Osobně si myslím, že objednat 20x 380tky dráze trn z paty nevytrhne. Alespoň 100kusová serie na zajištění kompletní vozby rychlíků. Pak by se dalo mluvit o větší modernizaci.
Kde by na těch 100 380tek vzaly prachy ?:D

Toto je už diskusia skôr do vlákna, čo by bolo keby bolo........Zbytočné to rozoberať.

Měl bych prosbu na někoho, kdo má přístup na mašiny s Mirelem VZ1. Potřeboval bych natočit video zadávání údajů do VZ. Bližší info přes SZ nebo email. Předem díky.

Natočím ti gp4 formát s mobilom aj s popisom. Len ti chcem pripomenúť že Gorili majú V0.3 a to je celkom iné.

Aha, netušil jsem, že verze 03 je nějak zásadně odlišná co se týče ovládání. Každopádně za cokoliv v tomto směru budu vděčný. Manuál mám. Ať to máme v TS2013 co nejvěrnější. ;)

Začali jsme společně a od kontroleru to mám v podstatě na triku já. :D

Já jsem koukal, že umí nastavit 120 na mezikruží. To myslím starší verze neměla. Tam se dalo ze 40 zvýšit na 60, 80 nebo 100.

Jeden motor na Stadleru žere tak nějak podobně jako TEDOM na 814, na Staderu jsou 2 takže 2 Stadlery = 4 motory (všechny 4 ve výkonu). K tomu připočti ještě například náklady na AdBlue.

Pěkný den,
chtěl jsem se zeptat, zdali platí pro patrové jednotky Bp, Bpjo, Btjo, které mají tříosé podvozky, kulaté rychlostníky jako pro HDV s Co-Co podvozky?

Děkuji.Ještě jsem se zapomněl zeptat, od kterého roku zhruba platí návěst Pískejte s Denní návěstí? Prosím o sloučení příspěvků. Děkuji.

Naposled editoval moderátor:
Kulaté rychlostníky pro zelená patra neplatí (pokud tedy nejsou v soupravě s HV se skupinou přechodnosti 3)

Pískáček s "Déčkem" platí zhruba od roku 1987

Back
Nahoře