Otázka pro fíru

Ja som minule len nejakú pečiatku potreboval a sestrička po mne skočila, že keď ma tam po niekoľkých rokoch vidí, že mi aspoň zmeria tlak. Varoval som ju že môj tlak sa bojí doktorov, ale vyhlásila, že to nehrozí, lebo ona je sestrička :-) Tak som zistil že sa bojím aj sestričky :-)

Já si myslim, že obyčejnej člověk nemůže posoudit, která odpověd je ta "správná" a než bych nad tím přemejšlel, to jsem radši odpovídal podle pravdy... Ale samozřejmě nesmí člověk odpovídat, že má rád požáry, malý děti, rychlou jízdu a adrenalinový sporty :D

Mne sa páčilo ako jeden náš kolega odpovedal podľa pravdy na otázku, či niečo pil včera.. Na odpoveď jedno pivo, prešla otázka či nechce ísť na liečenie...... SMe sa skoro došťali od smiechu všetci ostatný. NEmusím povedať, že si týpek poriadne zavaril a že do konca psycháčov mu už nedala s tým pokoj. Takže v testovh určite odpovedať pravdu, ale na otázky ohľadom alkoholu pozor. Radšej nepijem vôbec, lebo hneď je z vás alkoholik. (nehovoriac o tom, že tá psycháčka asi súdila podľa seba, lebo sa jej triasli ruky jak osika....)

Dobrá otázka: Už jste přestal bít svojí ženu? Ano - takže jste jí bil? Ne - takže jí stále bijete? :D

No a já už půjdu potřetí. Furt nám dokola omýlají jak se psychyckej stav málo mění s přibývajícími lety. Poprvý při vstupce, pak mi propadli a teď na licenci.. Komedie, fakt..

Na licenci se dělaj zjednodušený a kratší ;) Ale taky se mi tam znova nechtělo. Zvlášť, když jsem za ně musel vypláznout 1500 :D

Podle mě se jedná v tom článku o omyl. Motory samotné jakousi funkcí start-stop vybavené jsou, aby se bylo možné je automaticky startovat a vypínat podle navoleného výkonu (to je o něco výše popsáno správně). Ale pokud je mi známo tak i při (navoleném) volnoběhu a lokomotivě v klidu by vždy alespoň jeden motor měl zůstávat v chodu :) (samozřejmě ne vždy ten samý, z celkem logických důvodů) Ten by pak měl zajišťovat chod kompresoru, chlazení (a dalších pomocných pohonů) a také předehřívat ostatní motory, pro jejich snadnější a šetrnější startování.

Ale asi největší legrace bude, až v okamžiku akutní potřeby výkonu a nutnosti startu dalších motorů řídící SW ohlásí že "Systém provedl neplatnou operaci a je nutno ho restartovat." a shodí i běžící motor(y). To fíra asi urve knipl a vyhodí ho oknem....:):):):):):):):)

Dobrý den,
dnes jsem po 8mi hodinovém školení v ÚKBP Svinově dostal dle Vyhlášky 100/1995 Sb. par. č. 4. Je to celkem směšné - 4. To je jako mít par. 4 z Vyhlášky 50. Nicméně jej mám, což je alespoň nějaké plus. Co prosím přesně tato vyhláška stanovuje? Já bych si to mohl vygooglit, ale raději bych to slyšel od odborníka. Něco o pohybu pod TV? Pak jsem měl dostat OP16. Ale podle těch papírů nic takového nemám. Už jsem se těšil, že si budu moct beztrestně trajdat v kolejišti a fotit láčky. No co...

Děkuji.

Vyhláška 100/1995 Sb. stanovuje podmínky pro provoz, konstrukci a výrobu určených technických zařízení, kterych je dráha plná. Ale jsou to mimo elektrických zařízení i zařízení tlaková, plynová, zdvihací, dopravní, zařízení pro ochranu pred účinky atmosférické a statické elektřiny a zařízení pro ochranu před účinky zpětných trakčních proudů. V elektrotechnické oblasti je to obdoba civilní padesátky se zaměřením na drážní specifika z hlediska požadavků na konstrukci, obsluhy, prohlídek, oprav, montáží, zkoušení UTZ a bezpečnost. Elektrotechnická kvalifikace podle stovky má tři stupně "osoba poučená", "osoba znalá" a "osoba znalá s vyšší kvalifikací". Pro kvalifikace osob znalých je už potřeba odborné vzdělání a pro vyšší kvalifikaci i praxe. Navíc pro obě osoby znalé je potřeba udělat zkoušku.
Tahle vyhláška řeší aji revize a zkoušky UTZ, technickou dokumentaci, ale to už zabíhám moc do detailů.

Ahoj,
mám pár otázok ohľadom radu 240. Zaujíma ma, v akej rýchlosti odpadá EDB. A koľko stupňov má EDB na laminátke. V MSTS je určených tuším 9 stupňov, čo je dosť slabé a EDB odpadáva pri 60 km/h.

Vopred ďakujem za odpovede

Ak sa nemýlim, tak EDB na lamine odpadáva pri 5km/h ... a stupňov ASI 32... ak nie, tak ma skúsenejší opravia :)

Když se dělalo první ladění na faceliftovaný cab 240 od Jirky Poláka, tak jsem to tehdá konzultoval s Dráčikom a těch stupňů by tam mělo být stejně jako v režimu jízdy - tedy oněch 32

Stupňov sa dá zaradiť 32, ale čísla sa zobrazujú tuším len po 9.
Tá EDB sa nastavuje v ktorom riadku ?

EDB tam neodpadá pri nijakej rýchlosti, kvaltovať to tam môžeš aj keď stojíš. V režime EDB sa využíva celý rozsah voliča, čiže všetkých 32 stupňov, no v praxi pri rýchlostiach nad 40kmh sa dostaneš po nejaký ten 8. stupeň a pri klesajúcej rýchlosti postupne môžeš dávať ďalšie, lenže účinok už je mizerný, volič odbočiek dostáva slušne na frak. Preto okolo 40-30kmh už normálny rušňovodič odbočky vyhodí a dobrzdí vzduchom, ten "akčnejší" ich tam bude dusiť pomaly do zastavenia.

Akčnejší :) No za cenu risku , že si prepáli odpori. Pod 40 km/h je už slabé chladenie.

Back
Nahoře