Prosby k aktivitářům

lukas matura

Průvodčí
Zdravím. Rozhodl jsem se založit toto téma, kam by každý napsal své žádosti všem, či více aktivitářům. Ale aby to nebylo jen tak od věci, že zde bude nějaké povídání a jinak nic, napíši sem své 2 žádosti.

1. Když dáváte k aktivitě readme psané ve wordu 2007, tak prosím prosím změňte formát na .doc nikoliv .docx - ne každý jej otevře.

2. Pokud máte v aktivitě posun, tak prosím dávejte rychlost posunu dle reálu -> to jest 40 KM/H, ne 30 km/h, jak je v spoustě aktivitách uděláno. Vyjímka je jízda proti stůj /pomocí TAB/, kdy na TM naskočí 30ka, nebo při sunutí, kde je ona 30ka i v reálu.

Pokud by téma někomu vadilo, ať jej moderátoři odstraní, ale nevím proč by mělo. Neberte to prosím jako rejpanec. Lukáš

K tomu bodu jedna. (síce aktivity sú mi niekde pri vetracej jamke, ale ide o princíp)

Žiadne doc, ale txt,. Nie každý musí mať tie Microshiťácke sračky v počítači.....(aj keď openoffice otvára spoľahlivo všetko a je free.)

ad2: Proč bych nemohl posunovat třeba jen desítkou, myslím, že je na každém tvůrci jakou rychlost při posunu používá. Koukám, že se zase nějak moc realituje :roll:

Lukáši,
nic proti Tvé námitce, ale myslím si, že kdyby to mělo být OPRAVDU vše podle reálu, my , co nejsme železničáři, ať současní, nebo minulí, byli bychom asi ukamenováni.
Já třeba se radím s těmi, co jsou v provozu aktivní, ale zatím nikomu 30-tka na posunu s vozy nevadila. Posun mašiny 40. Ale jak píše Poison, když budu chtít 5 km/hod., tak to tam dám.
Nebuďme zase až takoví realisté.
Potom bych teda nikomu nepřál dělat aktivitu na 221 přes mou domovskou stanici. Tady je to každou hodinu jinak a taky nikoho nechci a nebudu pranýřovat za to, že tam nedal to, co tu stojí.
Ber to s nadhledem a s tím, že je to HRA!:):):)

Já s bodem 1 souhlasím beze zbytku. A také beze zbytku souhlasím s Demem, že na readme či na linky pro chybějící vozidla je nejlepší formát txt. Ovšem pokud někdo k aktivitě přikládá i sešiťáky, tak bude úplně nejlepší formát jpg či gif. Tam odpadá nutnost si cokoliv do mašiny instalovat.

Nevím jak Midrafon, ale já vždy používám txt. takže si to mohl napsat přímo aktivitářům, kteří tě souborem docx. vypekli. :-P

Jinak soubor docx přečtou už i Office 2007. No a na to že je dnes už rok 2012, tak i v tomto by mohli někteří jít s dobou.

Používám docx, protože mám v PC Office 2010. Ale už jsem se zasnažil a budu se snažit dál tam dát .txt
Stačí napsat.;)

To nebylo pro nikoho přímo, ale někteří píšou k aktivitě povídání ve vordu a uloží to pak jako. docx. To Midrafon: Ty jsi to tak taky míval, ale už je to myslím v poho.

lukas matura napsal:
To nebylo pro nikoho přímo, ale někteří píšou k aktivitě povídání ve vordu a uloží to pak jako. docx. To Midrafon: Ty jsi to tak taky míval, ale už je to myslím v poho.

Zapomínám, ale také souhlasím s Pavlem, že jsme v roce 2012.
Ale budu se snažit....

Pavlík napsal:
Jinak soubor docx přečtou už i Office 2007. No a na to že je dnes už rok 2012, tak i v tomto by mohli někteří jít s dobou.
A nepůjdu s dobou, protože jsem kdysi za dost velké peníze kupoval Office 2003 :D Ale i tak existuje nějaký konvertující SW, který mi tyto soubory alespoň přečte.

Openoffice je free a ešte k tomu aj opensource. Dokáže všetko to čo dokáže megalomanský office. Prečíta všetky formáty ktoré používa microsoft office. Netreba žiaden balast a ani žiaden nelegálny soft. Už roky fungujem na tomto....

Pánové, a co užívat pdf. Je univerzální, můžete do něj vložit obrázky, jízdní řády, tabulky, funkční odkazy, ... a hlavně vám ho nikdo dodatečně neupraví. Adobe Reader máme snad v PC všichni. A jak pdf vytvořit? Open Office to umí a pro MS Office je zdarma ke stažení dodatek, který pak umožňuje také ukládání dokumentu v pdf.

Adobe reader je tiež jeden balast. Hlavne jeho updater.....Odporúčam free Foxit reader a jeho pdf creator. Dá sa pdf inak kludne aj dodatočne upraviť. :)

No ono .doc, .txt a .pdf je dneska rozšířené. Záleží jenom na aktivitáři, který soubor read me vytvoří a dá mu jakoukoliv přípnu. Ale musí brát fakt u .docx, že to openoffice nevezme.

Ibaže doc nie je free formát. (aj keď ho openoffice otvorí.) Takže by sa mali používať voľne dostupné free formáty.

Pavlík napsal:

Já jsem zamrzl v roce 1997 a kromě docx se mi ještě nestalo, že bych něco neotevřel.

mikulda napsal:
Pavlík napsal:

Já jsem zamrzl v roce 1997 a kromě docx se mi ještě nestalo, že bych něco neotevřel.

Tak to by mě docela zajímalo, na jakém OS toto provozuješ.

Back
Nahoře