Vokýnko žádostí

Mirane, stačilo to nebo mám zítra skenovat a poslat manuál v nejvyšší kvalitě?

Ale název vlákna se mi moc líbí.
Prosím Tě, jako slušného moderátora, promázni z vlákna mé trati od příspěvku Edieho, jak začal polemizovat, že debata nesouvisí s tratí až před Danův příspěvek, který debatu vrátil do normálu k věci. (dotazy na instalačku trainsetu s vláknem souvisí, protože se jednalo o technické informace všeobecně k mým downloadům).
Ostatní moderátoři se na to báli sáhnout, protože "já na bráchu....".

Díky moc.

Zbyněk Šemora napsal:
...
Ostatní moderátoři se na to báli sáhnout, protože "já na bráchu....".

Rejpale ... Oko by ti to vyklalo, keby si nenapísal ten dovetok ...
Keby som ti premazal vlákno podla môjho vedomia a svedmomia, zas by si skučal a nariekal, že mažeme ... radšej ho nechávam tak, pokiaľ tam nie sú slovné útoky. Ono zas medzi tými chválospevmi sa aj tak naprd niečo hľadá :D

Notorický rejpal je tady přece někdo jiný. Když mě se tak líbil název tohoto vlákna. Měl jsem nutkání to napsat do Diskuzní fórum, ale dnes přes den nebyl čas. Já bych to nechal plavat s myšlenkou, že moderátoři nemají na blbosti čas, ale když jsi začal třídit pochvaly prací druhých s dovětkem, že je to riťolezectví, tak proč nejprve nemazat pokecy o ničem v odborných vláknech.
Jinak opakuji, každý příspěvek, který pochválí umí povzbudit k další práci. Stejně je i potřebná kritika, ale která má hlavu a patu. Pak i konstruktivní kritika umí vybičovat k lepším výsledkům.

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak opakuji, každý příspěvek, který pochválí umí povzbudit k další práci. Stejně je i potřebná kritika, ale která má hlavu a patu. Pak i konstruktivní kritika umí vybičovat k lepším výsledkům.
Každého poteší, keď ho niekto pochváli. Lenže ak je za tvojim ( mojim, hociktorého autora ) príspevkom s obrázkom zo stavby niektorého úseku ( modelu ... ) 5 - 10 - 20 chválospevov typu Jé, supr, kedy bude aktualizácia, jen tak dále, budete stavět aj na Suchou Mokrou a podobných, poväčšine pochádzajúcich od jedných a tých istých osôb, tak sa človeku vôbec nechce to vlákno čítať a tobôž nie filtrovať čo sa tam hodí a čo nie. Najlepšie bude, keď napíšeš p. Starému, aby ti umožnil moderovať si sám svoje vlákno. Ovšem nastane ten istý problém, keď niekoho vymažeš, napr. človek milión 1, 2 ... 28 budú mraučať alebo sa posťažujú, že ich si vymazal a príspevky napr. Michala alebo Honzu Šveca si nechal, pretože ... no šak vieš, hovorí sa tomu jánabráchovstvo.

Ale Taxi no táááák.:P Já sem poslední dobou téměř vůbec nepřispívám, protože člověk aby se tu opravdu pomalu bál cokoliv napsat.

Jo a tento můj příspěvek je off topic, takže se může smazat...:D

Naposled editoval moderátor:
Michal napsal:
Ale Taxi no táááák.:P Já sem poslední dobou téměř vůbec nepřispívám, protože člověk aby se tu opravdu pomalu bál cokoliv napsat.

Jo a tento můj příspěvek je off topic, takže se může smazat...:D

Ahoj Michale. Tvoje meno som použil ako príklad preto, lebo nikto rozumnejší mi neprišiel na um. Samozrejme viem že nenapíšeš nič, čo by sa nezlučovalo so zdravým rozumom a preto píšeš menej často, než poniektorí ďalší členovia fóra. Ale zato čo napíšeš, vždy má hlavu a pätu. To sa o každom pisateľovi príspevkov povedať nedá.

Slovami klasika náčelníka Fire Horse: pletý tfář může být ráda, že ho nejaký talšý pletý tfář pamatovat jako šikovný modelář :D

Naposled editoval moderátor:
Dobrý den,
nenašel jsem vhodnější vlákno, takže to napíšu sem. Neměl by, prosím, někdo plánek žst. Čadca? Pokud ano, prosím, zašlete na můj mail Gajdacs.m@seznam.cz.

Díky moc za případnou pomoc.
S pozdravem Marek.

Šlo by zde na fóru opět aktivovat editování svých příspěvků ? Člověk někdy udělá překlep a nedá se se to už opravit. Proč se tato volba vlastně odebrala ? Řešilo se tady mazání vlastních příspěvků, aby tohle fungovalo a od té doby, nejen stále nelze mazat, ale i editovat.

Zbyněk Šemora napsal:
Šlo by zde na fóru opět aktivovat editování svých příspěvků ? Člověk někdy udělá překlep a nedá se se to už opravit. Proč se tato volba vlastně odebrala ? Řešilo se tady mazání vlastních příspěvků, aby tohle fungovalo a od té doby, nejen stále nelze mazat, ale i editovat.

Taky se moc přimlouvám za znovuzavedení editace. Jestli jste si ještě nevšimli, tak se zde díky tomu už najde pár blbě napsaných příspěvků, jako je zbytečná dvojí citace atd.

Zdravím,
měl bych jednu skromnou prosbu na kolegy ze Slovenska,nemáte hoši zvěčněný níže zobrazený panel MIRELu ? Lépe se mi ho bohužel nafotit nepodařilo a tak mi nezbývá nic jiného než zde žadonit o snímky kvalitnější.;)

Předem děkuji za případné zprávy odeslané na e-mail davca@iol.cz .

David

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/mirel.jpg

Trat 185 - Poprad-Tatry - Plaveč

Ahojte.... Nechysta sa niekdo pre tvorbu trate 185 Poprad-Tatry - Plaveč.
Ak by sa niekdo nasiel rad pomozem. Tiez to tam dobre poznam. Vyzera to byt zaujimava trat kde by sa aj pekne vyuzily napr zssk 840tky ktore tam chodia casto

RE: Trat 185 - Poprad-Tatry - Plaveč

Stavění tratí není záležitost ani na jedno odpoledne, ani na měsíc, ani půl roku. Ale je to vždy projekt na několik let.
Jelikož jsi založil vlákno, tím jsi si vytáhl Černého Petra a tuto trať budeš muset postavit Ty. Za půl roku se budeme těšit na první výsledky.
Jinak opět budou mít moderátoři práci a tohle vlákno odstranit do odpadu. Založit znovu jej můžeš, až budeš mát první pěkné obrázky ze své práce.

Otázka na moderátory. Nešlo by zakládání nových příspěvků v odborných vláknech schvalovat přes moderátory ? Jinak bude stále vznikat klamavé smetí a hodně návštěvníků uváděno v omyl, že se staví ta a ta trať nebo ten a ten model.

Já s tou první větou souhlasím, ale jinak je to dotaz jako každý jiný a ještě k tomu v rubrice burza (nabídky, poptávky). Nevidím na tom nic špatného, že dotazuje práci na nějaké trati a nabízí spolupráci. Druhá věc je, práce na uvedené trati nikdo zatím neinzeroval, to ale neznamená že nemohl někdo začít bez obvyklého humbuku okolo.

Zbyněk Šemora napsal:
Stavění tratí není záležitost ani na jedno odpoledne, ani na měsíc, ani půl roku. Ale je to vždy projekt na několik let.
Jelikož jsi založil vlákno, tím jsi si vytáhl Černého Petra a tuto trať budeš muset postavit Ty. Za půl roku se budeme těšit na první výsledky.
Jinak opět budou mít moderátoři práci a tohle vlákno odstranit do odpadu. Založit znovu jej můžeš, až budeš mát první pěkné obrázky ze své práce.

Otázka na moderátory. Nešlo by zakládání nových příspěvků v odborných vláknech schvalovat přes moderátory ? Jinak bude stále vznikat klamavé smetí a hodně návštěvníků uváděno v omyl, že se staví ta a ta trať nebo ten a ten model.

Josef Vogeltanz napsal:
Já s tou první větou souhlasím, ale jinak je to dotaz jako každý jiný a ještě k tomu v rubrice burza (nabídky, poptávky). Nevidím na tom nic špatného, že dotazuje práci na nějaké trati a nabízí spolupráci. ....
Jako stavitel tratí mohu konstatovat, že když mi někdo nabídne pomoc v rozsahu, že jen tuto trať zná z okna vlaku, to opravdu nepomůže. Já jsem také dobře znal tratě na hradecku i kolem Prahy, všude, kde jsem měl seznání z okna lokomotivy, jezdil jsem tam 19 let a stejně si člověk žádné detaly nepamatuje. Podle toho se stavět opravdu nedá. Goldman nenabízel ani modelování ani podklady od traťovky ani možnost nafilmovat si tuto trať z lokomotivy. Proto jsem reagoval jak jsem reagoval.

Má to ale ještě druhou stranu mince. Někdo se opravdu může nabídnout. "Postavte mi trať a já zatím budu modelovat všechna nádraží"
Jelikož my co stavíme, víme o čem to je a víme, že to není pro nikoho, kdo to chce jen zkusit. Tak se bohužel stává, že většina projektů se nikdy nedokončila a ani nikdy nevydala. Pak snaživý modelář bude mít pěkné modely pro určitou trať, ale té se nikdy nedočká.

Nebo je zde taky možnost, že by člověk zadal stavbu tratě, nahodil nějakou sumičku a trať by byla jenom jeho, popřípadě by ji za penízky dával dál. Upřímně si myslím, že člověk kterej si trať koupí ji nebude přece dávat na warez když za ni dal ty peníze. Ať si ji hezky ostatní taky koupí, ale existují mezi námi pitomci, který to evidentně netrápí viz trať BP a podobně, před časem to tady proběho. Jenomže když bych to tak počítal od oka, tak by se dotyčný zadavatel nedoplatil. Benzín na pořízení dokumentace a hodiny a hodiny práce. To by se šplhalo do deseti tisíců, pravděpodobně i do stovek. počítám zhruba 400kč/hod.

Goldman se jen zeptal ( o téhle trati se tady nikdy nepsalo), nabídnul pomoc ( obecně, protože třeba ani netušil, v čem by mohl být nápomocen) a za to si vysloužil to, co si vysloužil .... navíc od někoho, kdo s Popradem nemá vůbec nic společného .... docela solidní studená sprcha.

No právě. Burza není odborné vlákno (třeba na rozdíl od vlákna "Stavba tratí").
A dotaz je natolik obecný, že jej nelze označit za flame. Proto mě překvapila poněkud ostrá reakce (IMHO zbytečně ostrá) a dotyčného jsem se zastal.

Jenže Pepo, my bychom měli držet hubu, už jenom vzhledem k věku kritizovaného a vzhledem k tomu, že pro MSTS dělá nejvíc - několikrát už tady byla vznesena žádost o toleranci takovýchto výpadů u dotyčných lidí právě z výše uvedených dvou důvodů. A právě z těchto dvou důvodů to prostě tolerovat nejde.

Back
Nahoře