Vokýnko žádostí

Není tady někdo z Kolína ?
Potřebovali bychom nafotit za pátým peronem nocležnu a vedle je nějaká vodárna. To jsou poslední dva baráky kolem osobního nádraží v Kolíně, které ještě nejsou vymodelované protože nejsou fotky.
Mates se na kole z Ústí nad Labem do Kolína momentálně nechystá, tak by snad mohl pomoci někdo místní. Tento týden je ideální počasí.
Jen nikdo nepište, proč nemůžete, ale rovnou posílejte fotky Matesovi. Klidně by jste mohli nafotit pro kulisy i ty baráky před nádražím. Čím víc materiálu, tím lépe. Kolín už teď je nádhera. Těšte se na aktualizaci.

Dem: Já to raději měl dát do uvozovek. Ono není "krást", jako krást. "Krást" znamená domluvit se s autorem na nějakém řešení a krást = krást. Tady netřeba nic vysvětlovat. Mohl bych napsat i obecnou definici, ale myslím že netřeba, každý pochopil.

Čouda - a nebylo jednodušší místo "krást" napsat rovnou domluvit se? :D Tak se pak divíš, že lidi mají problém s pochopením toho, co se těžce snažíš vyjádřit. :D

Čouda napsal:
Dem: Já to raději měl dát do uvozovek. Ono není "krást", jako krást. "Krást" znamená domluvit se s autorem na nějakém řešení a krást = krást. Tady netřeba nic vysvětlovat. Mohl bych napsat i obecnou definici, ale myslím že netřeba, každý pochopil.

Ono si myslím to vôbec nie je jedno. Chodia sem aj Trainzáci. Nebudí to zrovna dobrý dojem. Inak platí čo napísal Martens. Ale zase ani s priamosťou sa to nesmie preháňať, lebo potom budeš mať problémy ako ja :)

Čoudo, když už jsi to tady zapovídal, nechceš zajet do Kolína a ukrást tam fotoaparátem několik pohledů na ty zbývající budovy kolem nádraží, které nám chybí pro vymodelování ?

Kdybych přečet písmenka na klávesnici a byl jakš takš použitelnej, tak i možná jo, ale až v srpnu nejdříve. Do té doby jsem zcela časově vyčerpán.

Abych to upřesnil, chtěl jsem jet dneska něco pofotit, ale trošku se mi to smeklo ;-) A zejtra už mi začíná program, takže nebude čas.

Ale ty ses mě přímo ptal jestli by to nešlo, tak jsem napsal, že nešlo. Protože zítra jedu pryč, pak jsem v práci a prostě to už nezkloubím. SPíš se budu věnovat jiné trati, šak už jsem naznačil a pravděpodobně na to budeme dva.

Však tam byl smajlík :D Mě to jen pobavilo, protože tak skončila většina odpovědí na výzvy, jestli někdo z místních by nemohl něco vyfotit. Například Pečky nebo Velim nemáme nafocené dodnes. Jen odpověď proč to tenkrát před dvěma měsíci nešlo. Myslím, že zrovna pršelo.:D
Ale podobné reakce zažili i ostatní, například potřebovali někde nafotit nějakou mašinku a ozvali se jen tací, kteří opravdu nemohli. :D

No jo, to známe. Nejmíň 10 lidí mi slíbilo nahrát zvuky pro 810 a 814 a pak už nic. Já tu možnost nemám. A nejmíň tolik lidí mi psalo, že nafotí objekty z trati 310 a fotky poslal zatím jen jeden :D

Zdravím
a rád bych zde poprosil širokou MSTS-foto-šoto-veřejnost o pořízení fotodokumentace strojů OBB ř.1216 za účelem následné tvorby textur. Mohu-li si tedy "vymýšlet",fotografovat by se mělo za stabilně oblačného počasí a s rozlišením snímků alespoň 5 MPix.
A nyní asi to nejdůležitější. Mám ověřeno /vlastními zraky spatřeno/,že stroj uvedené řady postává v Břeclavi vždy mezi osmou a půl jedenáctou hodinou dopolední na jedné ze dvou kusých kolejích u severní části nástupišť. Odpoledne je prý možné dokonce dva tyto odstavené stroje zastihnout v Praze hl.n.To ale nemám ověřeno,stejně jako jejich případné místo a přesný čas odstavení.
Na adrese http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/Ukazka_foto_OBB_1116.rar jsem uložil balík s "motivačními" fotografiemi stroje ř.1116,které jsem nedávno pořídil v Břeclavi.Bylo ale slunečno,takže chybí druhá bočnice.Fotografie v balíku jsou samozřejmě kvalitativně mírně "oříznuty".;) Jestliže se tedy podaří zvěčnit Tauruse ř.1216 tímto způsobem,bylo by to velmi záslužné.:D

Předem děkuji za ochotu a pomoc.

David

Když jsme u okýnka žádostí, taky bych si trochu vymýšlel.

Protože se také občas v počítači projedu s autem, používám jako simulátor hru Mafia. Mám v ní několik modů, které nechci mít pomíchány. Proto mám vždy název složky ve tvaru jménomodu_složka (tedy např. Ikarus_models, CC_maps, muj_tables.) Naštěstí existuje prográmek, v kterém si vyberu mod, a on už zajistí přejmenování všech složek tak, aby se spustil. Je to jednoduché, komfortní a spolehlivé. Viz obrázek.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t503048_priklad.jpg[/URL]

A teď proč se tu rozepisuji: Našel by se někdo, kdo by toto utvořil i pro MSTS? Systém kopírování, který má TrainStore, mi nevyhovuje, sám si hlídám, abych měl u každé tratě max. jednu aktivitu (Díky za Activity Mover) a pokud by uměl takto pracovat i s consisty, které mám taktéž rozsekány do složek, byl bych nejšťastnější;)

Hľadá sa dobrý človek ktorý by vedel nafotiť čelo Bmz v Najbrt nátere. Nejaké som našiel na nete ale niesom si istý či z toho niečo bude. A hľadám nejakého modelára ktorý by vedel, mohol a chcel premodelovať interiér zo starého: http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/foto/200704/IMGP1866.jpg
na nový : http://www.vagonweb.cz/fotogalerie/foto/200704/IMGP2424.jpg

Čouda napsal:
Chápu, že je to srdocvka, ale stejně nemáš kde s tím jezdit...
Proč ne ? Nedávno jsem si střihnul aktivitku s osobáčkem z Lovosic do Ústí nad Labem po Tygyho 090, poměrně často s ní posunuji v Mostě na novém v trati 130 od Mikuldy a většinou se s touhle kráskou proháním po elektrifikované Ztracené. A kdybych měl kromé modré i zelenou, jo, to by bylo príma :) Ale stejně předpokládám, že pokud si do Plzně nezajedu tak žádné fotky nebudou ;)

Back
Nahoře