Bastard...

Jakou variantu EDB preferujete?

• Hlasovalo členů
    69
  • Ukončená anketa .

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
[rozděleno] Technika jízdy

dem napsal:
... Opakujem, že Pikkova 371 je dobre naladená. Pôžitok s jazdy radenie stupňov je veľmi v pohode. ...
To jsem netušil že v depu Bratislava máte 371, když tak soudíš. :D
Nebojíš se zdvihnout sběrač ? :D Ale na rakouské straně by to už šlo. To tam taháte traktorem ?
Zkrátka bych si asi nedovolil soudit správnost ladění, pokud mašinku nemám zažitou v reálu. Já mohu posoudit jen žabotlamu, která je také jen kompromisně a obávám se že možnosti MSTS nic přesnějšího nedovolí. A podobně kompromisní to bude u všech odporovek, které se rozjíždí řazením motorů do serie a paralelu.

RE: Technika jízdy

Tak to jde přes gamepad i u 350 a jaká je to paráda. Jenomže to není o ladění ale jen o obsluze. Pak bychom mohli vychvalovat jezdení v Trainzu, protože se lokomotiva ovládá kolečkem jako na modelové železnici :D

Zbyněk Šemora napsal:
dem napsal:
... Opakujem, že Pikkova 371 je dobre naladená. Pôžitok s jazdy radenie stupňov je veľmi v pohode. ...
To jsem netušil že v depu Bratislava máte 371, když tak soudíš. :D
Nebojíš se zdvihnout sběrač ? :D Ale na rakouské straně by to už šlo. To tam taháte traktorem ?
Zkrátka bych si asi nedovolil soudit správnost ladění, pokud mašinku nemám zažitou v reálu. Já mohu posoudit jen žabotlamu, která je také jen kompromisně a obávám se že možnosti MSTS nic přesnějšího nedovolí. A podobně kompromisní to bude u všech odporovek, které se rozjíždí řazením motorů do serie a paralelu.

Potom sa čuduješ že ti tu niekto vynadá keď na každú vec reaguješ takto....a vôbec nepremýšľaš čo prečo som napísal. 371 je takisto odporová mašina , ktorá má výkonovo dosť blízko 350. Technika jazdy je takmer totožná.....A keďže sa s Pikovým Bastardom dobre jazdí, tak je možné to upraviť tak aby sa jazdilo normálne aj na 350 ke.

p.s: Vôbec sa mi nepáči , že takto vyrývaš a maskuješ to akože žartom. Keď sa rozprávame odborne na nejakú problematiku tak sem neťahaj žvásty mimo mísu.....ďakujem.

p.s2:Keď blbneme na nejakú bežnú tému tak tam si rob čo chceš.

A dovoľ mi pripomenúť prečo a ako vlastne vznikly Bastardy......Keď vznikla potreba ČSD premostiť 3kV jednosmerky a 15kV striedavky Škodovka ponúkla už druhú generáciu rušňov s unifikovanou skriňou a s pulznou reguláciou. Avšak Nemci odmitli pulznú reguláciu pre jej vysokú nespoľahlivosť a žiadali klasickú odporovú reguláciu. Takto vznikol Bastard čo je vlastne 350-ka s nejakými úpravami v novej hranatej skrini.....Preto si dovolím posúdiť aj jazdenie na Pikovej 371 ako reálne. (najreálnejšie čo som kedy v MSTS zažil na odporovkách.)

dem napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
... To jsem netušil že ...
Potom sa čuduješ že ti tu niekto vynadá keď na každú vec reaguješ takto.... ...

To vieš, niekto môže, ale keď to niekto iný spraví podobne je hneď nárek a plač. Potom treba rýchlo nejakému (najlepšie novému, mladému) moderátorovi nakázať, aby odstránil nepohodlné príspevky, na základe ktorých sa celkom zbytočne vyvinulo flame. A ten potom pomotá všetko, aj seba samého, pretože nerozlíši kde je sranda, kde pravda, kde flame a utne to tam, kde to uťať netreba, hasí čo hasiť netreba ale to, čo by mal riešiť tak to nerieši. :D

Poprosím moderátory, aby ten balast včetně této reakce smazali do odpadu. Tohle opravdu už nemá cenu. A u Taxe bych navrhoval adminovi, aby mu odebral funkci moderátora (takto se ani náhodou moderátor chovat nesmí - opakovaně) a dal mu do titulu něco jako rozdmýchávač flame, nebo něco jako "protivný rejpal". Jak i on takto zesměšňuje některé členy tohoto fóra. (Chrobák pytlík ? , obhájce utlačovaných,...atd )
Taxi, hlavně že jste mě málem před týdnem upálili na hranici za to že jsem si dovolil napsat názor, jakou mám představu, kdo by měl být moderátorem včetně věkové hranice. Tenkrát jste všichni svorně tvrdili, že si od například Lukáše M necháte vynadat. Haha. To co čtu v nedávné historii mi úplně stačilo, jak Vám najednou vadí, že LM něco špatně smazal a teď Tax vyplakává, že si jeho mladý kolega dovolil utnout flame, které rozpoutal sám Tax. Lukáši, držím ti jako moderátorovi palce. Ty to dokážeš, každý kdo začíná udělá nějaké chyby. Ale to je nic. Chyba moderátora je, když je vulgární, není nestranný a neumí rozlišit co si smí a už nesmí jako moderátor vůči ostatním dovolovat. Jak už to přerůstá na kyberšikanu, to už je pak příliš.

Deme, jestli nerozumíš legraci v rámci slušných mravů, tak sem raději nechoď. Jinak já měl za to, že bastard je peršing s odporovou regulací, což je výkonově jinde než 350. Ale jestli se mýlím, tak si sypu popel na hlavu za mé nevědomosti. Ale můj chleba to není, tak budiž mi eventuelně odpuštěno :D. Ale možná proto může 160, opravdu nevím. Nebo to po nějaké rekonstrukci změnili.
Také mi vadí, že kritizuješ něco, co odmítáš otestovat. Jako odmítáš mou trať, tak asi ani jsi nikdy nejel s 350 v TBP. Jako že na tom asi jezdíš, tak by mě Tvůj názor zajímal. Ale ne sprostě že je to na H. Ale co přesně je špatně, kde to nesedí. Jedině tak se dá dopracovat k nějakému výsledku. Ale otázka kolik let na tom jezdíš. A jestli jsi fíra kliďas nebo mladý divoch jezdící 300 z místa. Mám kamaráda spolužáka, který na tom najezdí každou směnu kolem 1700km. Zrovna včera si na tohle téma postěžoval. Jenomže po takových šichtách bych si nedovolil jej otravovat aby to samé odjezdil v MSTS. Až půjdeme do důchodu, tak snad. Ale to je asi ještě necelých 10 let.

Milane, já Ti říkal, že Zbyňkova odezva se nenechá na sebe dlouho čekat, a že budeš za pitomce, když budeš reagovat na jeho poznámku o 371 v BA :D :D :D .....

Za pitomce s tím, že nedokážeš rozeznat, kdy si Mistr dělá prdel a kdy nikoliv .... ale neboj, mám stejný problém už hodně dlouho, ale na mé straně chyba asi nebude a Zbyněk to ode mne ví ..... a to ne jednou, že jeho trapné žertíky a lavírování na hraně můžou být blbě pochopeny..... :D :D :D

Mělo by se tedy uklidit vše včetně jedné poněkud senilně trapné poznámky o 371 v RD Blava hlavné ..... ta to totiž celé rozpoutala....

Lenže ono Zbyněk má tak trochu pravdu. Milan, myslíš, že keď má bastard odporovú reguláciu, tak je to jak gorila? Skutočne nemáš odkial vedieť, ako sa chová bastard, pokial na ňom niečo neodjazdíš. S gorilou to nemôžeš porovnávať.

Miro, ikdyž třeba pravdu bude mít, nedává mu to ani omylem právo reagovat ironicky tak, jak reagoval - srovnej jeho posměšnou reakci a Tvou věcnou připomínku - toto prostě nejde porovnat .... a bohužel takové reakce jsou od Zbyňka docela časté a jsou pak příčinou těchto zbytečných flameware .... když už Zbyněk nedokáže lavírovat na hraně legrace a ironie tak, aby si byl jistý, že jej pochopí ostatní správně, raději by měl ty smajly v rámci zachování slušných mravů omezit a začít komunikovat normálně.

Zbyněk Šemora napsal:
A u Taxe bych navrhoval adminovi, aby mu odebral funkci moderátora.......
Ježiši,jen toto ne. Jedinej zástupce Slováků. :D
Zakopejme všichni alespoń veřejnou válečnou sekeru! :(

Já bych se rád zeptal k ladění bastarda, jestli brždění také odpovídá realitě? Díky.

Tak na tuto otázku vám asi zde nikdo na 100% neodpoví. Důvod je velice prostý pokud nikdo v reálu neměl možnost toto odzkoušet tak bohužel. Buďme rádi, že je to alespoň takto vyladěné. Pokud Milanův názor je, že se to přibližuje reálu proč mu nevěřit. Tím bych to považoval za uzavřené.

Miky945 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
A u Taxe bych navrhoval adminovi, aby mu odebral funkci moderátora.......
Ježiši,jen toto ne. Jedinej zástupce Slováků. :D
Zakopejme všichni alespoń veřejnou válečnou sekeru! :(

Národnostnú otázku sem radšej neťahajte, pretože v tom prípade by bolo najlepšie, keby to tu moderovali Číňania ... :cool:

Zbyněk Šemora napsal:
Poprosím moderátory, aby ten balast včetně této reakce smazali do odpadu. Tohle opravdu už nemá cenu. A u Taxe bych navrhoval adminovi, aby mu odebral funkci moderátora (takto se ani náhodou moderátor chovat nesmí - opakovaně) ...
a teď Tax vyplakává...

Zbyňku, zas trepeš, ale to sme si už všetci zvykli, akurát mimo mňa a poniektorých pár to radšej nikto verejne nekomentuje.
A kto tu vyplakáva? No hlavne Ty a to furt, pri každej príležitosti, kde sa len dá. Ak opomeniem plač nad návalom roboty, že nestíhaš termíny aktualízácií, nestíhaš lepiť obálky, nestíhaš páliť DVD tak je to prevažne nárek nad tým, že niekto má opačný názor než Ty a poprípade že Ti niekto špechne nepríjemnú pravdu do ksichtu. Ale s Tebou o takomto niečom rozprávať to je zbytočné, je to proste boj s veterným mlynom. Ty si proste Ty a iný nebudeš. Len daj pozor, aby sa Ti nezapálila plešina od tej svätožiary, ktorú máš okolo lebky.

PS: Ak máš s tým problém, kludne napíš Adminovi nech ma dá do prdele, bude Ti za to večná sláva, celé fórum potom premenujme na Fórum strýca Šemoru o trati BP.
Alebo mi to môžeš patrične vysvetliť v sobotu, pretože pôjdem okolo Teba s gumokolom, tak máš príležitosť spáchať na mňa atentát a bude pokoj. Moja žena ti bude povďačná, pretože dostane moju životnú poistku, zdedí nejaký majetok a nejaké dlhy ale hlavne sa zbaví jedného protivného chlapa, ktorý povie, čo si myslí a nemá s tým problém.

K tý BS2. Je tam špatně udělaná animace ručičky. Brzdič trošku přebíjí ;)

BS2 na bastardovi brzdí celkom v pohode. Skoro reálne. Prví zub má odpustiť 0,3 bar a potom každý ďalší 0,2.

To Zbyňek : ja srande rozumiem. A rozoznám srandu a provokáciu. Smajli na tom nezmenia nič....

To moderátor ktorý to presunul : Ukáž mi prosím ťa v príspevku č.1 kde som čo porušil, alebo kde som niekoho napadol, alebo osočoval, že ste mi presunuli príspevok ???? A ukážte mi o čo je iný môj od Zbyňkovho, ktorý ste tam nechali ??? Koho si Vás zase Zbyňek zvesil s klinca?

Ohľadom 350.....Zbyňek 99% výkonov robím na HDV 350. Skúšal som v MSTS všetky možné ladenia a teda aj tvoje. (pardon nie tvoje ale od ŽSR).
Je to na kočku....Tá mašina je v reále dosť lenivá na rozbeh, ale v MSTS je super lenivá.....Nedá sa s tým jazdiť. Radenie stupňov na 350 (závislé na eng) je veľmi zlé. Reálne je to na 371 od Pikka. Nastavenie adhézie u 350 taktiež mimo.......Aby mi pri 600A začala na sucho brúsiť , to v reále neexistuje. Bežne jazdím na 800-900A. Brzdenie na 350 taktiež nevyhovuje. Strašne mi vadí, že sa prešlo na systém samostatnej EDB. To je úplne mimo........ Jedna z najsilnejších mašín do brzdy a mne pri brzdení vlaku ide len pneumatická. Žiadne ventilátory nerevú. Je to proste od veci. Samostatnú EDB vyhodiť a naladiť naspäť to čo tam bolo predtým . Funkcia Blended zabezpečovala, že EDB nabiehala pri priebežnom brzdení. To bol ďaleko väčší reál ako to čo je tam teraz......A keby som sa do toho zahĺbil viac tak by mi nezostalo nič iné ako povedať že je to celé na 350 ke na hovno. Ale to nesmiem, pretože to sa ťa osobnostne dotýka....

Dráčik napsal:
Lenže ono Zbyněk má tak trochu pravdu. Milan, myslíš, že keď má bastard odporovú reguláciu, tak je to jak gorila? Skutočne nemáš odkial vedieť, ako sa chová bastard, pokial na ňom niečo neodjazdíš. S gorilou to nemôžeš porovnávať.

Miro zabudnime na výkon a na rozdielnu hmotnosť a rozdielny počet stupňov.
Zajazdi si na tom bastarde jednom a pochopíš o čom celí čas píšem. To radenie stupňov ako je tam vyladené.......Toto treba spraviť aj u 350 ky a bude to košer. Plus to ostatné čo som popísal. Bastard je mimo iné aj u Pikka. Teda ten do MSTS je len u Pikka.

Back
Nahoře