Mě by zajímalo, když se dívám na anketu, kde vede skupina, kteří oželí samostatné ovládání EDB, jak jezdí z táhlých klesáních. Je pravda, že bastard neví, co je pořádný kopec, ale hodí se to i na jemné doladění rychlosti, zkrátka já jsem za samostatnou EDB rád všude, kde je.
Nedávno jsme se bavili s Pawlíkem ohledně ladění a tak nějak se jen potvrdila skutečnost, že v MSTS přesně naladit nic nelze. Vždy je to o kompromisu. Buď reálný rozjezd nebo vlastní jízda.
Ale dívím se jedné věci. Je to pár měsíců zpět, kdy jste zde někteří až do nebes vychválili TS2012, kde ladit přesně podle reálu údajně lze. Tak všetečná otázka. Máte už dle reálu naladěného bastarda nebo 350 ? Model není potřeba, stačí krabice včetně jen schematické funkční kabiny. Nějaký vývoj dělal Roman, ale už dlouho nemám žádné zprávy.
Jenomže sám to asi nevytrhne.
Ale to chce klídek. Kolik lidí zde diskutujících máte něco naježděného na například bastardovi, že máte odvahu tvrdit, že se něco na modelu chová jak nemá. Ale jasně že BS2 funguje všude stejně. (nebo už ten brzdič také vyměnili za BSE ?) Já na tomhle v životě nebyl, tak bych si nedovolil cokoli posuzovat, kromě chování BS2. Já jsem hodně poznal 451/2, bobinu jedničku a několikrát jsem měl čest na E499.2 nebo ES499.0 Ale u těch mašin si pamatuji jen několik orientačních bodů. Jinde posoudit nemohu, zda je to naladěné správně. Ale skutečných fírů zde máte několik, zbytku musí stačit říct, že v reálu to tak zhruba je a naučte se s tím jezdit. I v reálu to není ideální a každá mašina stejné řady se chová trochu jinak. Vlak také máte pokaždé jiný a tedy někdy může být pravdivé naladění, o kterém si laik myslí, že je úplně špatně.