Něco pro zasmání

Ono každé povolání má své, např. muzikanti to také nemají lehké. Václav Týfa (bývalý trumpetista Orchestru Václava Hybše) se jednou kolem páté ráno vymotal z jakéhosi baru a během náročného transportu své osoby směrem domů dorazil k výkopu, kde se jakýsi cikán oháněl krumpáčem. To ho zaujalo, zastavil se, zahleděl se na něj a pronesl legendární větu: "TO SE TI TO KOPE? CO? JENŽE NA TAKOVÝ, JAKO JSI TY, JÁ MUSÍM CELÝ NOCE HRÁT!"

To se mě jednou ptal jeden zdejší cikán, jak se mám a co dělám. (odebírají ode mne hliníkové vyhozené ráfky z kol).
Odpověděl jsem, že pracuji. "Tomu tady říkáš práce? To já celý den kopu kanály. Tohle je teprve práce" :D
A nejlepší je jeden z místních, co pracuje v Technických službách města. Jednou pršelo a zabloudil ještě s dalším parťákem ke mě do obchodu. Dívá se na celoodpružené kolo za 45 tisíc a povídá. Přesně takové kolo jsem měl, ale ukradli mi ho. :D Jinak o něm se vypravují legendy, ačkoli sám Rom, kde může nadává dost nevybíravě a sprostě na cikány. Ale umí být i akční. Jednou jsem vezl na sběrný dvůr nějaké staré haraburdí a asi 10 zrušených ráfků z kol. Ještě jsme s autem nezastavili a jeden špindíra ze sousední vesnice, známý sběratel papíru a kovového šrotu číhajíc za rohem nám ty ráfky sebral ještě z jedoucího auta. Ten cikán, co to tam měl ten den na povel špindíru okamžitě položil na lopatky a spacifikoval. Jenomže tam číhal další sběratel hliníku, využil rvačky a ráfky sebral a utíkal jen se za ním prášilo. Zkrátka divadlo.

Ešte k tej fotke:

Uvažujeme logicky: Lepšie sa sleduje desiatim ako jeden pracuje, akoby mal jeden sledovať desiatich - však by to nestíhal ... :)

To je špatně obublinkované. Jano všechny zavolal, protože v té díře objevil dvě basy piv. Ostatní čekají, až to Jano z té díry vytáhne. Pak to všichni společně spláchnou. :D

Zdravím.

Rozhodoval jsem se kam link na tohle video dát. Sice to tak k popukání není, ale nakonec vyhrálo toto vlákno. Až někdy budete chtít točit průjezd vlaku, zjistěte si jak rychle taky může jet, ať nedopadnete jako tenhle maník.

Kdo zná Brno hlavní, zná i tuto postavičku:

Osobně jsem tam tohoto "výpravčího" několikrát viděl. Zařadil jsem to do tohoto vlákna, ikdyž zas tak k smíchu to není.

Ten chlapík je pomalu celebrita. I já jsem se s ním setkal a mohu říct, že to je blázen do železnice jako my ostatní.

Náhodou mi připadal v pohodě. Kameraman z něj chtěl udělat blbce, ale naštěstí se nedal. Hold každý jsme nějaký. Na dráze se potkáme se všelijakými lidmi s různými grimasami, ale časem si zvykneme a každého bereme takové jací jsou. Když dělá výpravčího, tak to žádný blázen být nemůže.
Já si pamatuji v Praze školaře Holase. První hodinu jsme se štípali, aby jsme nepropukli ve smích, jaké dělal s vážnou tváří ksichty. Čas plynul a na jeho grimasy jsme si zvykli a už nám to nijak k smíchu nepřipadalo. A za nějaký rok byl už úplně v pohodě. Zvykli jsme si na jeho testíky a zkoušení ve škole, což zavedl až on a u pravidelných přezkoušek jsme u něj nikdo větší problém neměli. Vše je o zvyku. Jak jsem napsal, každý nějak vypadáme, ale podstatné je jestli jsem férovej a nejsem žádnej podrazák.

Mává odjezd, dělá huhu a už mu někdo několikrát málem rozbil hubu, protože taky umí zatočit "dobrá". Čili je to nebezpečný živel, který komplikuje drážní dopravu, jo? Tak!

Čouda napsal:
Mává odjezd, dělá huhu a už mu někdo několikrát málem rozbil hubu, protože taky umí zatočit "dobrá". Čili je to nebezpečný živel, který komplikuje drážní dopravu, jo? Tak!

Myslím,že líp už to říct (napsat) nejde.

Toto by som bral vtedy keby sa tak choval normálny človek. Takému by bolo treba po niekoľkých upozorneniach treba vynadať, ale trochu mentálne postihnutému nie. Je to nepríjemné a môže pomýliť fíru, ale ten chlapec ani nevie , že robí niečo zle. Proste má rád vláčiky a to je všetko. Toto je chyba rodiny a systému.

Já toho chlapíka neznám, ale z reakcí vyplývá, že jej někdo nemá rád. Ale určitě to nebude Čouda nebo Matura, protože určitě jako fírové Brnem nejezdí a mají jen informace JPP. Z vlastní zkušenosti vím, že tací jsou neoblíbení jen proto, že netolerují zavedené věci, ale jednají předpisově a podle nejlepšího vědomí a svědomí. A to mnohým lidem vadí. Kdyby jednal opravdu nebezpečně pro provoz dráhy, tak jsou páky jako hlášení a už by dávno funkci výpravčího nevykonával. Tak asi se jedná opravdu jen o skutečnost, že někomu netoleruje svévolné jednání :D
Ještě dodatek. Pokud je dotyčný v KSČ, tak hlášení opravdu nepomohou a s nebezpečným výpravčím v určité stanici je nutné počítat a dvakrát si rozmyslet, jestli volno na návěstidle je skutečně volno. Tak to alespoň platilo za starých časů. :D Hold seznání trati je seznání trati a není vhodné tohle podceňovat.

Naposled editoval moderátor:
Jenže on to není žádný výpravčí, ani zaměstnanec drah, prostě je to blázen co si na hlavasu hraje na výpravčího.

Když jsem kdysi chodil na praxi po pracovištích žst na Opavsku, vyskytoval se tam taky takový človíček, velmi podobný tomu na videu. Byl to syn nějakého ajznboňáka a chodil navštěvovat jiné. Taky to nebyl žádný zaměstnanec. Ale mundúr měl.
Jednou tam kdosi četl z novin titulek - "během 2. světové války spadlo na Anglii téměř milion parašutistů". Tento človíček to ihned okomentoval slovy "ty vole, ti museli být v tom letadle namačkaní" :D

Ahoj Lidi,
toho chlapíka jsem za svého působení na Brně hl.n. zažil několikrát a od kolegu jsem slyšel i několik historek. Po nějakém čase, už v jiné práci jsem tohoto človíčka vyděl jezdit s popelářema v BM Starém Lískovci, i teď ho občas potkávám na Hl.n. když jezdím domů do AD. Co se týče těch historek, "slyšel jsem že se mu podařilo v nějaké rušnější odpoledne vypravit vlak a fíra si ho spletl s výpravčím. Naštěstí tenkrát ještě byli v Brně venkovní výpravčí a tak to stihly zastavit v čas, než to pořádně odjelo z perónů. "

Martin

Back
Nahoře