Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Pokud spadnu z kola a ublížím jenom sám sobě, tak pokuta je blbost i když jsem měl vypito pivko nebo dvě deci vína, přece sám na sebe nebudu volat policii. Pokud ale někoho druhého poškodím a bude nutná účast policie, tak není co řešit. Jenomže pokuta má být přiměřená. Srovnání cyklisty, který vypil dvě pivka s řidičem auta je jako střelba prakem a střelba těžkým kulometem. Nebo jste někdo zažil, že při kontrole, kdy jste nadýchali jako řidič auta jste zaplatili pokutu 50 tisíc ?dem napsal:Nehodu platiť keď nie je opitý, to je trochu husté, ale ten alkohol podporujem. Kľudne aj tých 50 tisíc. AKo písal Edie alkohol na cestách nemá čo robiť.....
Jo kdyby policajti udělali v létě zátah na cyklisty, hlavně po obědě, kdy si téměř každý cyklista pivko dá. Ani by nemuseli dávat foukat a stačilo by se rozhlédnout, kdo v cyklistickém dresu popíjí. Já osobně si pivko dám. Ty jedovaté limonády by mne asi zabily.
Večer, když chodím s pejskem, u každého sklípku tucet cyklistů, aby překoštovali, co se v útrobách nachází. Nebo si myslíte, že vinaři chodí do sklípků pěšky ? Zásadně na kole. Minulý týden jsem opravoval jednomu známému píchlé kolo. Že už se mu v hospodě smějí, že tam musí chodit už tři dny pěšky.
Zkrátka na kolech by se mělo určité promile alkoholu tolerovat, pokud nepojedu po silnici 1. třídy. Jinak je to boj s větrnými mlýny. Nezapomenu na strýce z Čejkovic, který nám jezdil občas pomáhat do vinohradu. Jezdil na motorce a vždy zásoben svým červeným vínem. Vzpomínám si, jak jsme jednou stříhali vinohrad a po pár hodinách práce strýc pravil "Musím už jet domů. Dostříhal bych to, ale došlo mi víno". Pak nasedl na motorku a tajnými polními cestami, mimo dosah četníků (VB), ujížděl domů do Čejkovic.
Jednou nám vyprávěl, jak mu paní doktorka předepsala léky na srdce, ale pak by nesměl žádný alkohol, ani víno. Vyřešil to po svém. Léky spláchl do záchodu a léčil se dál svým červeným vínem. Pak byl na kontrole u paní doktorky a ta ho pochválila. "No vidíte pane Kudláček, jak po těch práškách dobře vypadáte, jak Vám to pomáhá"