Něco pro zasmání

Pavlík: ...V Rakousku...

Údajne bol tak rozbehnutý, že zastavil tesne pred Talianskymi hranicami, aj to na varovanie komanda. :-)

Milujem tieto novinárske žvásty.

Zdravím,
více tento počin asi ocení znalci kapely Buty a minulé i současné hudební scény především v ČR,ale k zasmání to snad bude asi i pro ostatní ...

Ovšem dle mého názoru jsou již Buty hudebně dosti mimo svůj styl z období devadesátých let. Ale stárneme /nejen názorově/ všichni,tak co zrobime.

David

Davide, od počátku akustického signálu zbývá ke stisknutí tlačítka bdělosti jen 5 s?
Je to tak na všech strojích? Děkuji.

Pawlik napsal:
Davide, od počátku akustického signálu zbývá ke stisknutí tlačítka bdělosti jen 5 s?
Je to tak na všech strojích? Děkuji.

Zdravím,
v tomto případě jde o VZ-tku LS IV a tam je dle předpisu T 115/2 časové rozmezí houkání houkačky 4,5 - 6,5 sekundy. Já mám snahu nastavit tento čas /odpad relé "X"/ na 5,5 sekundy. Je totiž třeba počítat s tím,že zpožďovací kondenzátory /jejich vybíjecí vlastnosti/ v mobilní části VZ-tky jsou ovlivňovány především teplotou /mrazy-horka/ a tak se nastavený čas může během roku na mašině mírně odchylovat od nastavené hodnoty na zkušebně /za ideálních podmínek/. Proto je dobré mít tu toleranci +/- jednu sekundu.
U LS 90-tky nevím,na tu já sahat nemohu. Tuším ale,že kolega tam nastavuje těch pět sekund.

David

Díky, čili těch 10, někde snad i 20 s co máme v MSTS je asi mimo reál, že?
Představa, že při 160 km/h urazím skoro celý oddíl, než dojde k zásahu, mě trošku mrazila. :-)

Pawlik napsal:
Díky, čili těch 10, někde snad i 20 s co máme v MSTS je asi mimo reál, že?
Představa, že při 160 km/h urazím skoro celý oddíl, než dojde k zásahu, mě trošku mrazila. :-)

Pravda,10 a více sekund houkání houkačky VZ je moc a v reálu by se již musel vyměnit patřičný kondenzátor a znovu seřizovat relé.

Ještě jsem "prokopal" předpis T 108 změna č.2 s účinnosti od 1.1.1997 a v něm je u LS 90-tky uvedeno,že délka houkání houkačky by měla být 4 sekundy. Ale jak jsem se již zmínil,části této VZ-tky neopravuji,tak kdoví,zda tam ještě nebyla nějaká změna. Kdyžtak bych se optal kolegy.:oops:

David

Naposled editoval moderátor:
Z ľudovej tvorivosti na aktuálnu tému:

Stojí vláčik osobáčik, stojí v šírom poli,
skrachovala železnica a či zdochli voly?
Zdochli kone, zdochli voly, zdochli trakčné motory,
svoju sústrasť prejavili i pomocné pohony.
Už nebijú kompresory, už nespieva unipuls,
pokľaklo i nabíjanie, ventilátor nemá plus.
Vzduchojem je úplne prázdny, manometer hlási pád,
júj mašinka turnusová, tak som ťa mal rád.
Stojí pershing, stojí v poli, začínam byť z toho chorý!
Pýtam si stroj pomocný, až som z toho nemocný.
Vrtím kľukou telefónu, nadviazal som spojenie,
prepli mi tam dispečera, no ten vraví nie a nie!
Prosím, vzdychám, nariekam, sprosté slová prehĺtam.
On si hudie svoje nie, vraj mašinu nezoženie.
pýtam si stroj nákladný, Cargo vraví: Zabudni!
Cestujúci nadavajúc vystupuje do blata:
Je**m celú železnicu, v garáži mám Passata!
:D

Back
Nahoře