Něco pro zasmání

Gajdma napsal:
A to ty dveře naštěstí byly jen zavřené, ne zamknuté. To by bylo mnohem horší.

Poněkud úsměvné, vzhledem k tomu, že zamknutí spočívá pouze v deaktivaci venkovních tlačítek.

Jak tu pozoruji ty "záchodové příběhy", nedá mi se nepodělit i s jedním mým. Jel jsem rychlíkem (tuším 1286) z Prahy Masarykova do Lužné u Rakovníka (854+054+954.2). Ihned po rozjezdu ve Stochově šel na záchod nějaký starší důchodce o holi. Jak určitě mnozí víte, informační panel o volnosti WC je umístěn nad dveřmi do nástupního prostoru. Pán se zamknul, panel svítil červeně. Uběhlo 5minut. Najednou spatřím, že světlo bliká. To už se pán snažil dostat ven, hýbal klikou nahoru dolů, kopal do dveří a křičel. Zrovna jsme zastavovali v Novém Strašecí. To už jsem letěl za průvodčím, který byl momentálně na druhé straně vlaku v ŘV 954. Sdělil jsem mu, co se vpředu děje a on s tím, ať se vrátím a že přijde, vypravil vlak. Společně jsme se šli podívat, co se tam děje. Důvod, proč nešly otevřít dveře, byl jasný. Pán asi zabral při zamykání silou a zámek překroutil či dokonce přelomil. Tím se to zablokovalo. Za jízdy jsme nakonec dveře vykopli a vyprostili pána ven. Ten už asi jen tak na záchod nepůjde, chudák :D :D :D

Gajdma napsal:
Kubo, už jsi jel někdy v regionce? Přestože uvnitř je tlačítko "zamknout dveře", tak ho nikdy nestisknu. Nejednou už takhle fíra na Ostravici jednoho ručně "vyprošťoval" Naštěstí to byl celkem silák, takže ty dveře otevřel, ale pak nešli ani otevřít ani zavřít. Ostatně zde je foto jak ty dveře dopadly. A to ty dveře naštěstí byly jen zavřené, ne zamknuté. To by bylo mnohem horší.
V Regionově jsem ještě nejel, ale systém WC je stejný jako v 954, takže stačilo, aby fíra vypnul ovládání dvěří WC a ty pak jdou normálně otevřít ručně. Je to otázka takových 15-20 sekund. Mimo to, opět nevím jak na Reggíně, ale na 954, je na WC tlačítko nouze a když zmáčkneš, tak se to fírovi na panelu objeví a přijde tě vysvobodit.

Kuba napsal:
V Regionově jsem ještě nejel, ale systém WC je stejný jako v 954, takže stačilo, aby fíra vypnul ovládání dvěří WC a ty pak jdou normálně otevřít ručně. Je to otázka takových 15-20 sekund. Mimo to, opět nevím jak na Reggíně, ale na 954, je na WC tlačítko nouze a když zmáčkneš, tak se to fírovi na panelu objeví a přijde tě vysvobodit.

V tom máte pravdu. Cestou zpátky jsem okupoval vůz 954.202 a mohu potvrdit, že něco takového tam je :)

Nielen u nás sú problémy s vychytralcami, líčiteľmi a falzifikátormi. Perlička zo "spriateleného" tábora:

... to nenazyvej skinem, to je sprote prelepena tabulka, tentokrate spolecnosti, to je druhy stupen Sominismu, zvany Aleškova deBílkovina ...

Příhodu se záchody jsem sem naosal pro zasmání a ne proto, aby jste se kvůli ní hantrkovali. A tak ještě jednu dnešní:

Čtyřletý vnuk Vitek vytáhl dvě lízátka a já mu říkám, jestli mi jedno dá. A on nato, že nedá, to bych prý musel být hodný. "Ale já jsem vždy hodný", namítl jsem. A dostalo se mi duchaplné odpovědi: "No ale co kdybys nezatroubil u toho pískacího kolíku nebo nezastavil před semaforem??"

Taká LED to je iný zázrak, by ma zaujímalo ako sa dá vôbec zhasnúť:):

České dráhy vyměnily ve světelných výstražnících na vlakových přejezdech klasické žárovky za moderní led diody. Zkušební provoz nových světel byl zahájen na pěti přejezdech na trati Louny - Peruc. Jejich světlo je mnohem intenzivnější i viditelnější, a to i při ostrém slunci. Kromě toho tyto diody ani při úplném vysvícení nebo zkratu nezhasnou, jsou tedy schopné zabránit nešťastným náhodám.

Pawlik napsal:
Pánové, toto mě opravdu pobavilo. Patent ve stylu, pokud bouchne vysokotlaká nádoba je zapotrebí pro odvrácení tragédie zábránit úniku vzduchu v ní stlačené.
http://spisy.upv.cz/Applications/2000/PPVCZ2000_0398A3.pdf
http://spisy.upv.cz/Applications/2006/PPVCZ2006_0591A3.pdf

Tak to je hustý. U toho prvního jsem čekal nějaké řešení, třeba se dočkáme příště :)
A druhé je kravina na entou - dvounápravové vozidlo na první srdcovce letí ven.

Inteligentný zberač....Toto by mali aplikovať na ČD a ZSSK a už by nikti nikdy nestrhol zberač.

Back
Nahoře