Nutnost nahravani novych vozidel?

Linuxový systém tu nikdy fungovať nebude. Nie je tu totižto žiadna konkurencia , ktorú by sme chceli poslať k zemi......Robíme to len preto, lebo nás to baví. Čo sa týka nekompletnosti addonov, (zvuky, kabína) tak neviem si vôbec predstaviť ako by som mohol toto ponúkať spolu s mojim addonom, keď ten autor na to vynaložil tiež nemalé prostriedky a svoj vlastný web tiež nemá len tak pre srandu králikom. Čo sa týka užívateľov tak MSTS nikdy nebol a nikdy nebude user friendly. Kompletný balíček totižto môže byť k stiahnutiu len keď si autor okolo toho modelu spraví komplet všetko sám. (samozrejme dalo by sa aj s tým, že to autor ďalších doplnkov (zvuky, kabína) dovolí, ale to ruku na srdce tuto u tohto simulátoru nikdy nebufe fungovať )

Ako som už povedal, za seba to zdôrazním ešte raz. Mne ako autorovi je úplne jedno, či si môj model stiahnu piati, alebo šiesti. A je mi úplne jedno, či užívateľ čo si to stiahol tomu rozumie a či to bude vedieť sprevádzkovať. V prvom rade uspokojujem seba, že som si spravil radosť s modelu, čo ma poteší a čo sa mi páči. To že to dávam von na web je len vedľajši produkt celého môjho snaženia. Proste sa podelím o to čo som spravil, keď už to existuje. Samozrejme nebudem klamať a keď vidím, že si to stiahne 500 ľudí (s toho 20 tim to padne, 30 tim s iných dôvodov sa to nepodarí stiahnuť aj keď na to klikli, takže s 500 downloadov to možno reálne stiahlo 150 ľudí) tak ma to teší , ale toto určite nie je ten praví dôvod prečo modelujem...

Čo by som doporučil užívateľom: kto má záujem o modely ( free modely -nie o kvázi free veci ) tak nech si pekne navštívi web autora a nech si čo to o tom preštuduje ako MSTS funguje aby zvládal základné veci ohľadom výmeny zvukov a kabíny a podobne.

A tým užívateľom, čo toto nechcú absolvovať odkazujem aby vymenili MSTS za NHL od EA sports, NFS od neviem koho presne a podobné hry kde si zakúpite DVD nainštalujete a hrajete. Nič sa nepotrebujete učiť ani nikoho otravovať. Keď sa Vám dačo pokazí je tam support čo Vám chodí k riadnej licencii a nemáte problém....

ALe nechcite od žiadneho autora, čo to má ako hobby a ktorí Vám to zadarmo strčí pod nos aby sa okrem funkčného modelu a jeho downloadu ešte venoval čomukoľvek inému....

Ja mám svoj Web s partnerom Duusom ( jeho názor sa nemusí stotožňovať s mojím ) a tento web zostane tak ako je a veci na ňom zostanú len naňom a nič sa balíčkovať odtiaľ nebude.

Ja dúfam, že sa mi podarilo prezentovať svoj vlastný názor na vec bez toho aby som sa niekoho nechcene dotkol, či na niekoho nepriamo útočil. Ak sa mi to náhodou nepodarilo, tak mi kludne jednu virtuálne šlahnite.

O konkurenci tu řeč nebyla, u toho linuxového SW taky nejde o to, poslat někoho k zemi. Je pravda, že mě nenapadlo, že zveřejnění toho výtvoru je pouze věcí vedlejší. Ale tak už to u věcí zadarmo bývá - děláme je nejprve pro vlastní potřebu, a když už jsme tu práci vykonali, tak se jí (v dobrém slova smyslu) pochlubíme.

Jen pro vysvětlení s těmi kabinami etc. - ta by nebyla součástí Vašeho balíčku, balíček s Vaším modelem by pouze obsahoval informaci, že balíček nelze nainstalovat, pokud není nainstalovaný i balíček s onou kabinou.

V každém případě mě těší, že je Vaše filosofie spíš ojedinělá. Kdybych ji měl aplikovat na svou každodenní práci, nemohl bych na počítači dělat téměř nic, protože se nezabývám konfiguračními soubory instalovaných programů. Nebo bych musel přejít na Mac, který je pro "hloupé uživatele" jako jsem já.

Nechci vyvolávat vášně, takže tímto ze své strany prozatím diskusi končím; co jsem se dozvěděl, beru na vědomí. Cením si práce modelářů, kteří neváhají investovat opravdu nemalé prostředky do nákupu modelářských programů (předpokládám 3Ds Max) i svého volného času a zároveň svou práci nezištně zveřejňují k dispozici ostatním. Škoda jen toho světonázoru, podle mě.

Škoda možno áno, ale mne to takto vyhovuje viac. Keď už sme pri tom, tak pri modelu, skinu je dobrým zvykom dávať readme. To vlastne nikto nečíta, ale rieši to ten problém o kabíne a zvukoch, kde vlastne ja ako autor niečoho, čo používa aj iné autorské doplnky o tom môžem v readme informovať. AKo o nutnosti to inštalovať , tak aj o adrese kde sa to dá stiahnuť. Zdá sa mi to košer a vyrieši to kopec vecí aspoň jednostranne. :)

p.s: jednostranne preto, lebo ja budem mať čisté svedomie. Ono to readme aj tak nikto nečíta :)

p.s2: to konkurencia som zle napísal. Ono Linux je tak natom ako je preto, lebo všetci sú zapálený pre jednu vec. Zosadiť monopol microsoftu. To pri MSTS neexistuje. Na toto som myslel.

Já to náhodou občas čtu :-) Ale je tedy vidět, že by se vlastně nic nezměnilo, jen by se ušetřilo pár člověkohodin při instalaci (tedy teoreticky, ona správa takového systému zas zabere jiný čas). Když není o zjednodušení práce zájem (což u Vás jako modeláře chápu, protože Vám to může být jedno - vy si oddřete svoje), pak není co řešit.

Jedna lastovička jar nerobí. Ja som vyjadril len svoj názor. Nie názor všetkých :)

Back
Nahoře