Editor úkolu (neodpovídá)

Frank: Aktivity - v burze sú aj odkazy na stiahnutie, poprípade tvorcovia majú pod príspevkom tlačidlo "www" ;)
Editor - tam by som skúsil po načítaní trate nechať zapnuté iba zobrazenie perónov, ostatné informácie (názov stanice, nákladné koľaje, atď.) chod editoru výrazne spomaľujú. Samozrejme, že závisí aj od konfigurácie daného stroja. Druhá možnosť, čo mi napadá, je parameter -mem:512 - máš ho zapísaní vo vlastnostiach odkazu?

Děkuji za odpověď, jen jsem dosud žádný odkaz nezaregistroval, zkusím se na to ještě pořádně podívat. Vrátil jsem se k MSTS po 4 letech a staré věci, které mi dříve chodily, se mi sekají...

Ano, zpomaluje to chod, ale nezamrzá to.

Co se týče Mem:512, to se asi týká uživatelů Visty, já jedu v XP Pro SP3 a mám špatné spaní. Ne, že bych si nemohl nová okna koupit, ale po zběžném odzkoušení je mi z nových Windows na blití. Určovat mi, kam si co mám stáhnout, předdefinovávat mi tam hromadu složek, které nepotřebuji a především nemoci se dostak k průzkumníku a práci se složkami a nemoci celý OS zálohovat pro pozdější obnovu, tohleto údajně chtělo miliarda spokojených uživatelů Windows 7???????????

Frank: i v tvém případě platí samozřejmě toto

Parametr musí být zapsán bez ohledu na verzi operačního systému. Je to nutnost při spouštění takto rozsáhlých tratí.

Naposled editoval moderátor:
Frank, parametrom -mem:512 nič nepokazíš. Sám mám OS WinXP Pro SP3 a ten parameter používam. Ono keď si pozrieš toto, tak zistíš, že prvý Miranov príspevok týkajúci sa parametrov je z r. 2004, kedy sa Gatesovi o Viste ešte ani nesnívalo.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj, měl bych dotaz k editoru:

Chci si zkusit udělat jednoduchou aktivituna trati BP, tak jsem si stáhnul nějaký ten trainset (a aby to fungovalo svižněji, složku s "velkým" trainsetem jsem přejmenoval na TRAINSET-hromada). Spustím bez problémů editor, dám editor úkolu, vyberu nový úkol, trať, zapíšu název a v tento moment mé putování za aktivitou končí, jelikož se editor asi snaží něco dělat, ale ani za 20 minut čekání se nic nestalo.

Co jsem udělal: odstranil jsem všechny aktivity, které jsem v BP měl, dal jsem na spouštění editoru parametr mem512.
Pořád to nefunguje.

Počítač sice není nejnovější, ale MSTS běží hladce- Intel Core 2 Duo na 2.0 GHz, 4 GB ram, Nvidia 9600m, W7 64bit.

Nevěděl by někdo prosím, co s tím?

"tak jsem si stáhnul nějaký ten trainset..."

Tady bych hledal chybu. Jaký trainset jsi si stáhl?

Asi jsem to špatně formuloval- já nestáhl žádný balík trainsetu, jako je třeba TBP. Já si postahoval ze stránek modelářů po jednom různé modely.
Eso ze stránky modely-msts.cz, vozy ze stránky jirkan.hostuju.cz. Celkem jde o 1 lokomotivu a 5 vozů.

Plech napsal:
Asi jsem to špatně formuloval- já nestáhl žádný balík trainsetu, jako je třeba TBP. Já si postahoval ze stránek modelářů po jednom různé modely.
Eso ze stránky modely-msts.cz, vozy ze stránky jirkan.hostuju.cz. Celkem jde o 1 lokomotivu a 5 vozů.

Zdravím a pokusím se poradit. Vyčetl jsem to tady na fóru před časem mezi řádky z nějaké výměny názorů mezi kýmsi a bobem57. Podle toho to funguje bezvadně. Přesně takhle se mě to chovalo taky. Jak editor tratí, tak editor vlaků. Nejdůležitější ze všeho je třeba přesunout všechny aktivity do archívu a ponechat ve hře pouze jedinou (jakoukoliv). Tím se zrychlí načítání na minimum. Jak vlastní hry, tak i editorů. Takže postupovat pak budeš stejně jako doposud a po zapsání trati budeš čekat asi půl minuty (záleží na rychlosti komplu) a v tabulce, která je po odkliknutí požadované trati zašedlá, zčernají některé nápisy a objeví se mapa trati, objeví se tabulka na vytváření consistů atd. Tím je to připraveno k práci na aktivitu nebo třeba jen k sestavení vlastní soupravy. Pan Zbyněk Šemora to tady taky vypisoval už několikrát. Čím víc je v ostré hře uloženo aktivit, tím déle se celé MSTS načítá. Tím déle se tyky načítá editor. To je vše na jedné bázi. Pokud by to dělal nějaký model, pak se musí brát jeden po druhém a vyhazovat je z trainsetu na plochu a zkoušet, který to je. Pokud si pamatuješ, které jsi přidával po potížích, je to samozřejmě rychlejší. U modelu se mi to stalo jen jedinkrát, někde byla chyba v eng. souboru u nějakého brejlovce (tuším 754.049). F.

Plech napsal:
Ahoj, měl bych dotaz k editoru:

Chci si zkusit udělat jednoduchou aktivituna trati BP, tak jsem si stáhnul nějaký ten trainset (a aby to fungovalo svižněji, složku s "velkým" trainsetem jsem přejmenoval na TRAINSET-hromada).

Pokud jsi celý trainset přejmenoval a tudíž máš teď ve složce TRAINSET pouze 1loko a 5 vozů pak ti chybí minimálně složka DEFAULT bez který ti msts nebude šlapat,pokud se nepletu.

Francek napsal:
Zdravím a pokusím se poradit.

Ahoj,
díky za radu. Mám k tomu dotaz- jak je myšleno tam tu jednu aktivitu nechat? Stylem, že v Trainstore ji vyberu, dám načíst vše potřebné pro ni, potom Trainstore zavřu a spustím editor?
Pokud jsem popsal Tebou míněný postup, neuvidím potom v nabídce vozidel pro skládání vlaků jen ty vozy, které se mi načtou v rámci potřebných pro danou aktivitu?

Ad Srandik32: Tuhle složku a ještě common.snd a common.cab jsem samozřejmě do nově vytvořeného adresáře TRAINSET umístil také.

Ono je asi myšleno přesouvat buď třeba TC nebo lepší je použít program msts Activity Mover,přesouvají se jen soubory .pat,.serv a .trf.Cony zůstavají.Samozřejmostí je mít v Trainstore vše zpět v msts.

Ja by som ti dal ešte takú radu: Ja v aktivite najprv urobím hráčovu trasu. Potom tam dám všetok traffic. Následuje už len hláškovanie a drobné úpravy. A aby sa mi editor spúšťal rýchlejšie tak, ešte nedokončenú aktivitu spustím cez TS. Potom sa ti editor načíta rýchlejšie a čo je hlavné, môžeš upravovať cony priamo v AE bez pravdepodobnosti pádu.

No mám problém..
1) když chci dělat aktvitu přes Train store: Tak mi vyskočí okýnko ohledně konfliktu s tsection.
2) když dělám přes AE, tak mi ani nenaskočí a spadne...
Co stím?

Mám podobný problém. Bohužel to nedopadlo jako o pár příspěvků výš, protože parametry (včetně mem 512) dle návodu mám zadané tak jak má být.
Trainset mi aktuálně nehlási žádnou chybu. Editor se spustí na jiných tratích normálně, ale na BP a 321 zamrzne a odmítne načítat.
Paradoxně, když Trainset hlásil 4 chyby (hlavně Acela HHP) tak se spustila i trať 321.
Chyby jsem během času odstranil, consisty s Acelou smazal a nastal tenhle problém. Pravděpodobně nezávisle na tom, hned po opravě chyb jsem to nezkoušel. Soupravy přidávám na méně náročných tratích a hned si je tam potom vytestuju, spouští se mnohem rychleji.
Jen bych si na BP a 321 rád přidal pár nových bodů začátku trasy pro volné jízdy.
Čím by to mohlo být? Všechno dle rad co proběhly tady, mám nastavené a bylo to tak i předtím.
Díky za rady

ML636 napsal:
...Editor se spustí na jiných tratích normálně, ale na BP a 321 zamrzne a odmítne načítat.
...
On nezamrzne, on načítá, to jen uživatel odmítne čekat, až se načte. Není to vůbec o parametru v editoru, ale o počtu aktivit. Proto stačí v SW Activity Mover od Martense si veškeré aktivity přesunout do odkládacího adresáře, ponechat jednu a pak uvidíte jak start editoru aktivit rychle naskočí. Kdo nechápe jak nastavit AM, tak jsem to myslím vysvětloval na konci instruktážního videa, co se tam musí udělat.

Back
Nahoře