NCP-použitie

CANDY

Posunovač
Zdravím troška amatérsky dotaz mám ako sa používa NCP ? ked mi ide čiara s ľava do prava tak ten vlak vchádza do stanice, ked ide čiara opačne teda z prava do ľava vlak zo stanice vychadza... a viete mi ešte poradiť ktoré vlaku su NEX a Pn a Mn? NCP som nikdy nepoužíval ale vedel som o ňom ďakujem

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/46nj_.jpg[/URL]

Dle tohoto NJŘ (na slovensku NCP) je vidět, že například vlak 637 jede od Stránčic k Benešovu čili vlak "ze spodu zleva na horu doprava" jede dle stanic vlevo směrem "nahoru" kdežto vlaky "z vrchu leva dolu doprava" jede od Benešova ke Stránčicím - dle seznamu stanic "dolů." Kategorie NEx, Pn a Mn musiš poznat dle čísla - například v ČR má většinou NEx 4xxxx, Pn 6yyyy a Mn 8zzzz. Snad je to alespoň trochu srozumitelné. Lukáš

Ďakujem veľmi si mi pomohol hej hej je to tak nebol som si istý či je to tak ... a aj tie náklady sedia.

1) Vlak jede VŽDY doprava (čas) a liší se tím, zda jede doprava dolů nebo nahoru. Tím se určuje směr jízdy (musí jet vždy doprava), čas průjezdu (čára jde přímo přes linku) nebo pobytu (přerušovaná čára horizontálně) se určí podle dolní nebo horní linky s časem.
2) Platí černě: vlak osobní dopravy, modře: nákladní vlak, červeně: rušící vlak, přerušovaná linka vlaku: vlak jede podle potřeby. Tlustá linka: vlak vyššího významu (Ex, R, NEx, Lv), slabší linka značí menší význam (Sn - nepoužívá se, Sp, Zr), slabá linka - málo významný vlak (Os, Sv, Lv, Pn, Mn, Pv). Obvykle bývá u linky na začátku popisek.

Jinak nechtějte vědět jaký je NJŘ neuvěřitelná plachta (Formát A2), navíc 1 plachta ukazuje jen 12 hodin. Zato mám 2 plachty tratě 504 ÚnL - Bílina. Do malých bytů nedoporučuji pořizovat. :D

lukas matura: Máš v tom číslování nákladů trochu bordel, 4xxxx jdou mezistátní náklady, ať už NEx, Rn, Pn nebo Vn. 5xxxx jsou vnitrostátní NEx, Rn a Vn a 6xxxx jsou vnitrostátní Pn. Jinak detailně rozepsané je to číslování na začátku pomůcky GVD "plán řadění nákladních vlaků"

Back
Nahoře