Model na přání komunity MSTS

Kterému modelu dáváte přednost

• T678.0 "Pomeranč"

Hlasů: 0 0.0%
  • T444.0 "Karkulka"

• E669.0 (180) "Šestikolo"

• Hlasovalo členů
    0
zubacka napsal:
Ahoj měl bych návrhy třeba na motorový vůz 860,motorovou lokomotivu 716 nebo (to by možná chtělo víc lidí) parní lokomotivu 310 jelikož to byla jednou z nejrozšířenějších v ČR a ta podle mě chybí. :wink:
Návrhy sa zamietajú, nepostúpili do užšieho výberu

Naposled editoval moderátor:
Za me 180 - mam k ni komplet dokumentaci, takze muzu udelat eng. A je moc pekna, respektive obe dve jsou moc pekne.
ZSR

1) "Karkulka" T444.0
2) Nový model "Pomeranče"
3) Šestikolo řada 180.0

Myslím si, že by to chtělo zavést anketu. Můj názor začíná o 4 řádky výše.

Čouda napsal:
1) "Karkulka" T444.0
3) Šestikolo řada 180.0
Kukám, že tu viacerí vyplakávajú nad novým modelom pomaranča. Definujte najprv, v čom je ten pôvodný zlý. Je snáď nepresný ? Je nesymetrický ? Nepodobá sa ? Zaťažuje CPU ? V čom je zlý ? Upresnite a potom nad tým môžeme začať uvažovať.

TAX: Jedinou chybou starého modelu Pomaranča bolo nízke rozlíšenie textúr, takže aj fototextúry pripomínajú omaľovánku. Ale len kvôly tomuto robiť nový model? :roll:

Mno tak to můžu teda upřesnit. Nelíbí se mi především mapování textur. A čelo se mi zdá méně vypouklé než je ve skutečnosti a také více zkosené.

Čouda napsal:
1) "Karkulka" T444.0
3) Šestikolo řada 180.0

Myslím si, že by to chtělo zavést anketu. Můj názor začíná o 4 řádky výše.
Taky - psal jsem to výše - v první fázi, kdy tady každý plácal páté přes deváté neměla anketa smysl. Vypíchl se z toho pevný počet návrhů a tyto lze už zpracovat do ankety.

Mne sa súčasný model pomaranča nevidí vôbec robustný. Však stačí vedľa seba postaviť Ondrovú a Starého 750. Tiež mi chýba detailnejšia rozpracovanosť. Mapovanie je mizerné. Keď začínala československá msts scéna, vtedajšie modely boli super, ale myslím si, že štandard kvality modelov sa predsa len posunul o niečo vyššie.

Nebulus, Čouda: to je pravda, ale myslím, že chýba ešte kopa modelov a teda s pomarančom zatiaľ v pohode vydržíme tak, jak je. Jednak nemáme s ním kde jazdiť, nemá postavenú žiadnu domovskú trať ( Zvolen - Vrútky, BB - Červená skala alebo Zvolen - Lučenec :lol: ), nebudeme s nimi predsa jazdiť na BP po koridore, tam stačia tie dva historické T678.012 a T679.019, ktoré sa svojim predlohám podobajú viac než dostatočne.
Tých chýbajúcich modelov je ešte stále dosť ... už len napríklad tá plešatá karkula T444.001 - 113, potom z prototypov širokorozchodná T449.0, normálnerozchodné T475.0/T478.0, T475.1, T476.0, T465.0, T436.1, M283.1, chrochtadlo M475.0/860, elektrické E699.0/669.0, S479.0 aj 1 ... takisto elektriky na 1,5 kV= E436.0, E466.0, E423.0, E424.0, E407.0, E467.0, E422.0, EM400.0 ...
Samozrejme je dosť modelov, ktoré by zaslúžili revíziu, ako je T466.0, T478.1/2, pomaranče, 122/123, 130, 131, 230, 240 ... mohli by sme menovať celú hodinu. Ale u mňa majú jednoznačne prednosť modely, ktoré ešte stále chýbajú a pomaranč medzi ne rozhodne ešte nepatrí :wink: :lol:

Tax napsal:
...
Samozrejme je dosť modelov, ktoré by zaslúžili revíziu, ako je T466.0, T478.1/2, pomaranče, 122/123, 130, 131, 230, 240 ... :wink: :lol:

No, ohledně laminátky bych si dovolil nesouhlasit - pro mě osobně je to jediný model, který nebyl doposud v MSTS překonán. Každý, kdo se orientuje v Maxu mi musí dát za pravdu - několik ploch lomících se proti sobě, vpodstatě žádná rovná část, všude samé vypukliny... laminátka prostě nemá dodnes chybu, množství velice povedených barevných variant v různém stadiu opotřebení ukazuje i na povedené mapování. 8) Řada 122/123 i T466.0 mě osobně velice zajímá. Zvlášť na pilštyka nemám ovšem jedinou použitelnou fotku. A opět - původní Stimpyho model je parádní dodnes, škoda toho nevyhovujícího mapování.

Pikku napsal:
No, ohledně laminátky bych si dovolil nesouhlasit - pro mě osobně je to jediný model, který nebyl doposud v MSTS překonán. Každý, kdo se orientuje v Maxu mi musí dát za pravdu - několik ploch lomících se proti sobě, vpodstatě žádná rovná část, všude samé vypukliny... laminátka prostě nemá dodnes chybu, množství velice povedených barevných variant v různém stadiu opotřebení ukazuje i na povedené mapování.
S laminátkou máš v podstate pravdu, ovšem má jeden dosť závažný nedostatok, a tým je, že má namapované obe čelá a obe bočnice z jednej textúry, teda nejdú naskinovať bočnice a čelá rozdielne. Nevadí to u lešteniek a nových náterov, ale u oprýskaných a ušmudlaných náterov z prevádzky to dosť vadí. Nakoniec ty aj ja sám sme urobili dostatok vydarených skinov laminátky, ktoré potom neskôr poslúžili ako základ viacerým skinárom :lol:

Laminátka je podle mě absolutně nejtěžší model nejen na modelování jako takové, ale hlavně na špičkové mapování, které když se nepovede, tak je vám prd platný vynikající model :!: Vím o čem mluvím, protože jsem se kdysi pokoušel o šestokolo "velkou laminu", leč neúspěšně. Jestli někdy přestanu modelovat, tak bych chtěl aby můj poslední model byla právě S699.0 :D

Oblých tvarů se nebojim, ale pan Starý odvedl špičkovou práci, kdo nevěří může zkusit :!:

Tady jsou dvě skupiny. Jedna je sběratelská a druhá chce modely pro turnusovou potřebu do aktivit.
Ohledně pomeranče, nevidím důvod jej stavět znovu. že by měl být trochu jinak? Tak dotyčný, ať se pokusí něco přesnějšího postavit sám.
Jinak veškeré návrhy jsou jen pro sběratelské potřeby. Já osobně jsem karkulku nulku v životě neviděl. Pro lokomotivy Bechyňky a jiné na 1500voltů nemáme tratě. Těžko je budeme vozit po koridoru. To samé Křižíkovky v Praze. Také myslím jezdily na 1500V.
Podle mě nám chybí slavné motorové jednotky. Ganz M298.0, který kdysi jezdiil jako Hungaria nebo Vindobona, kterou pak nahradil jednotka DR. (číslo jsem zapomněl)Také by to byl vhodný model, který jezdil na rameni Děčín - Praha - Tábor a jako Karlex někde na trati Petra Šimrala.
Dále chybí model 560 (stále máme jen skin na 460), Jednotka City Elefant a model českého pendolina.
Jenomže Jarda se zaměřuje na prototypy a lokomotivy speciální, tak má přání jsou bezpředmětná. Jen jsem napsal svůj názor.

Jaroslav Skůra napsal:
Laminátka je podle mě absolutně nejtěžší model nejen na modelování jako takové, ale hlavně na špičkové mapování, které když se nepovede, tak je vám prd platný vynikající model :!: Vím o čem mluvím, protože jsem se kdysi pokoušel o šestokolo "velkou laminu", leč neúspěšně. Jestli někdy přestanu modelovat, tak bych chtěl aby můj poslední model byla právě S699.0 :D

Oblých tvarů se nebojim, ale pan Starý odvedl špičkovou práci, kdo nevěří může zkusit :!:
Neboj, skúsili sme, aj sme sa popálili, ale šak sa učíme a neustále zdokonalujeme.
Niektorí nedočkavci a netrpezlivci si myslia, že urobiť model je systém "hop na kravu, bude tela" ( citát som si požičal od nicku Miro79 z Vlaky.net, je velice trefný ), ale kto raz vyskúša modelovanie a vytrvá pri tom, zistí, že skinovať neni to pravé orechové. Ovšem urobiť model, na to treba more času, kopu trpezlivosti ale aj modelárskeho šťastia.

Zbyněk Šemora napsal:
Tady jsou dvě skupiny. Jedna je sběratelská a druhá chce modely pro turnusovou potřebu do aktivit.
Ohledně pomeranče, nevidím důvod jej stavět znovu. že by měl být trochu jinak? Tak dotyčný, ať se pokusí něco přesnějšího postavit sám.
Jinak veškeré návrhy jsou jen pro sběratelské potřeby. Já osobně jsem karkulku nulku v životě neviděl. Pro lokomotivy Bechyňky a jiné na 1500voltů nemáme tratě. Těžko je budeme vozit po koridoru. To samé Křižíkovky v Praze. Také myslím jezdily na 1500V.
Podle mě nám chybí slavné motorové jednotky. Ganz M298.0, který kdysi jezdiil jako Hungaria nebo Vindobona, kterou pak nahradil jednotka DR. (číslo jsem zapomněl)Také by to byl vhodný model, který jezdil na rameni Děčín - Praha - Tábor a jako Karlex někde na trati Petra Šimrala.
Dále chybí model 560 (stále máme jen skin na 460), Jednotka City Elefant a model českého pendolina.
Jenomže Jarda se zaměřuje na prototypy a lokomotivy speciální, tak má přání jsou bezpředmětná. Jen jsem napsal svůj názor.

Zbyňku, jenomže s Ganzem to máš stejné jako Bechyňkou - není s ním kde jezdit - vzhledem ke koridorizaci Praha-Děčín se trať v tomto stavu nikdy nepotkala s Ganzem v pravidelném provozu.

Jednotka CityElefant - jde o skin a nebo úpravu modelu podle novější serie.

Takže tyhle historické kousky vždy budou jezdit na trati, která neodpovídá epoše pro daný model a není důvod se vymlouvat na to, že s tím není kde jezdit - a proto i křižíkovkou si klidně můžu zajezdit na Tvojí trati třeba do Letohradu, protože si v historické aktivitě můžu namyslet, že se na tom rameni lze přepnout z 3 kV ss na 1,5 kV ss ......

Čili i modely pro "sběratele" můžou jezdit v podstatě dle libosti kdekoliv....

A pro turnusovou spotřebu je největší břemeno práce na skinařích a ne na modelářích.

Zbyněk Šemora napsal:
... Já osobně jsem karkulku nulku v životě neviděl...
...Podle mě nám chybí slavné motorové jednotky. Ganz M298.0, který kdysi jezdiil jako Hungaria nebo Vindobona, kterou pak nahradil jednotka DR.
Bola to VT18.16, k tomu by patril aj Blauer Blitz OeBB 5045. Na Ganz M298.0 je šialene málo vhodných podkladov, ale pomaly ich už zhromažďujem ... no nebude to ani na deň-dva, ani na dva mesiace :roll:
Karkule T444.0 sa hodia na všetky existujúce trate, teda aj BP, jazdili v BA, okolo HK, hodia sa aj na vlečky. Určite sa pre ne nájde v MSTS bohaté využitie.

Je škoda,že o páry je minimální zájem,ale např. 556.0 byla vidět pomalu na každé trati.S ní by se dalo dělat věcí,od posunu (to jsem viděl na vlastní oči tak před 40ti lety) až po těžkotonážní vlaky,ty svého času po nynějším koridoru jezdily.Jak se tady na foru říká - kdo si počká,ten se dočká,tak tiše čekám dál. :lol:

Back
Nahoře