Trať 323 Frýdlant nad Ostravicí - Ostrava

Jo dával, ale to už je doslova pár let.

Jak jsem psal přes před vydáním tratě.... v době mé nečinnosti se tratě chopili Gajdma s Markem. Ti pomohli předělat původní otřesnou krajinu, ale úplně rozhodili databázi tratě, takže v tomto úseku koleje úplně zmizely a ať jsem se snažil, jak jsem se snažil, tak obnova se už nezdařila. Vytvořil jsem novou trať, kde jsem překopíroval pouze krajinu a koleje položil všechny celé znovu. Možná to tak je lepší. V té původní Ostravě (ať už hlavní, nebo Kunčice) byly koleje úplně blbě. Teď je to mnohem lepší.

No, tak som si dnes vyskúšal túto trať aj ja. Nešiel som ju celú, ale to čo som videl, tak za mňa spokojnosť. Áno, nájdu sa nejaké kozmetické vady, ale kto nič nerobí, tak ten nič nepokazí. Tieto kozmetické vady môže spôsobovať aj OR samotný, pretože ja idem na inom železe ako autor trate. Preto tieto vady nebudem komentovať, zvlášť keď túto trať v reále nepoznám ;) Proste dobré a hotovo ;)

Aby to nevypadalo, že jen kritizuji, samozřejmě se mi trať líbí a jezdil (jezdím občas stále) jsem po ní do Frenštátu, Veřovic a Mořkova už v letech 1973 coby mimino. :) To, že se klej v Paskově používala až do roku 2015 bych neřešil, právě, že se používala a aktivity nemusí být omezeny jen na konkrétní rok, takže statické modely do průjezdných určitě nee.. Ty Kunčice mne překvapily, já měl za to, že se tam chodilo po schodech do obou stran. Ale teď jsem koukal na fotky Google, že prošlo nějakou rekonstrukcí, je fakt, že jsem tam tak deset let nebyl. :) U té trati směr bohumín, jde spíš o to, aby vlaky nemizely před xichtem, když jsem na zhlaví, takže na nějaké podklady a prodlužování dle reálu bych kašlal. Ostrava Bohumín je jak na BP, tak 321. :)
Dan

Jen drobnost k těm stromům. Čtu tady, že to chybí více lidem, ale mám dojem že výhradně těm, co jezdí pod OR? Nebo se pletu? Pokud ne, hledal bych zakopaného ratlíka tam. Mně v MSTS stromy nechyběly (a nebo jsem je "chvilkově prospal" :-) )

To nemá s OR nič spoločné......Tam je adresa k texturám daná. Buď to je tam nejaká kuleha k cestám texture, čo msts akceptuje a OR nie, alebo potom nejaké zlé nastavnie samotného OR, ale inak rozhodne to nie je tým, že sa používa OR.

Veď vravím, že to nemá na to vpliv. Alebo to mám blbo nastavené, alebo som mal zlí Track_B. Som teraz stiahol ten čo mi linkol autor trate. Tak uvidím....

Takže použitý TRACK_B od autora a stále tam nejaké stromy chýbajú.......Už teda fakt netuším kde je problém. Nič iné nechýba, len ten blbý strom....(aj to len textura.)

Open Rails 2017-10-27 07-10-16.JPG Open Rails 2017-10-27 07-11-26.JPG Open Rails 2017-10-27 07-11-39.JPG

Tak som si otvoril trať v TSRE a zistil som u problémového stromu nasledovné.....

keď kliknem na normálny strom čo sa zobrazuje korektne, tak mi vypíše toto:
new-1.JPG

Normálne názov modelu s koncovkou S.

Ovšem na problémovom strome sa ukáže toto:
new-2.JPG

Len ace....žiadne s. Či to je skutočne onen problém, alebo je problém úplne niekde inde netuším, ale začína ma to poriadne hnevať......Tie šedé miesta kazia dojem s peknej trate....

p.s: možno by nebolo odveci založiť vlákno hlásenie chýb a všetko to šupnúť tam.....

Dobre... Takže se jedná o problém s břízovým ''lesem''. Nejedná se o objekt samotný, těch je tam jako sviňa.

Zkuste tohle: https://uloz.to/!v1XIq99jVFnb/oprava-brizy-rar Přepsat soubor forest + překopírovat do textures ten ace soubor... a uvidíme. Pokud to nezabere, tak ty lesy dám pryč... a vyměním to za něco jiného, je jich tam jen pár (Kunčice p.O, 2x Ostrava hl.n.... a to je vše nie?)

Každopádně mě ten les zobrazuje normálně.

c1.jpg

Nemůže to být skutečně tím OR?

Dále někdo psal, že v Kunčicích pod Ondřejníkem je na staniční budově nápis Golčův Jeníkov.... u sebe mám všechny nápisy zalepené

c2.jpg

Ano, skutečně jsou nákladní koleje nesou název Frenštát.... :D stalo se.

Levostranný provoz taktéž potvrzuji.

Co se číslování kolejí týče, tak to babo raď. Dlouho jsem nad tím uvažoval, jestli mám značit koleje z pohledu cestujícího (tzn. většinou od staniční budovy dozadu), nebo tak, jak se to v reálu dělá... Nakonec jsme to vyřešil tak, že ve stanicích s ostrovním nástupištěm jsou koleje značeny dle reálu... a ve stanicích s úzkým nástupištěm z pohledu cestujícího. Myslím, že ne každý ví, jak se koleje značí... a kdyby takový člověk tvořil aktivitu, nebo jel v MSTS se zaplou ''F6'', tak čumí jak chleba z tašky, proč v takovém Pržně je kolej č.3, když jsou tam jen dvě koleje... a ještě k tomu kolej č.1 je ta dál od něho. :p:D:D

Mohl by ses prosím kouknout na návěstidla na Stodolní směr na Střed? Jsou tam dvě těsně za sebou, to první vidím a to druhé bude asi nějaké skryté, každopádně to první viditelné mě pustí, a hned metr za ním mi to na stůj hodí záchrannou brzdu, a jsem vyřízený.

Podle popisu chyby není u tratě v adresáři Shapes soubor "briza15.s", lze ho použít např. z Šemorovy BP nebo jiné trati.

Tak zdá sa že chyba je odstránená. Kua, chlapi, keď už sa nemôžete zjednotiť vo verziách Track_B tak dávajte to k downloadu automaticky. Pomaly budeme mať toľko verzií Track_B koľko je staviteľov tratí v tomto systéme.

Na trati za Frenštátom sa objavila historická súprava s M284.002 a dvoma Cai-kami

m284_002_cr323.jpg

@dem @bobeksoft : brezy tam sú. Skôr by ma zaujímalo prečo sú tam pre túto trať zbytočné objekty, ktoré sú špecifické pre Bratislavu: Kukurica, ŽST Vinohrady, televízna veža na Kamzíku a pod ...

@Icik: Kua, to som asi niekoho zrazil ;) Ja neviem prečo sa nejaká háveď v kuse motá v kolajisku ;)
Inak, @Tequilla020 : v Kunčice pod Ondřejníkem máš chybne pomenované krajné koľaje, je tam názov Frenštát ...

Back
Nahoře