Modely Vojtik

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vojtik
  • Datum začátku Datum začátku

Vojtik

Cestující
Protože plánuji stavět modelů poněkud více a současně nechci stále plevelit vlákno "Stavba prvního modelu", rozhodl jsem se založit si vlastní vlákno, kde budu prezentovat výsledky své práce. Jsem z Brna, takže objekty budou z této oblasti. Již mám v plánu provést nálet na brněnská nádraží za účelem nafocení textur budov, ale nejdřív se musím trochu naučit modelovat :)

Jako první objekt jsem si vybral automat na jízdenky Mikroelektronika, který nám stojí na zastávce. Jako většina těchto automatů je bohužel zmalovaný až hrůza, ale aspoň to modelu dodá trochu patinu. Tvorba tohoto modelu zabrala skoro 20 hodin... věřím, že zkušený modelář by to zvládl za 5 minut s jednou rukou za hlavou :D

Modely vyrábím v Googlu SKetchup, fotografie upravuji v Zoneru9. Textury si fotím sám, ovšem nemalou měrou přispívá i kolega Miky (vyskytuje se zejména ve vlákně "Aktivity Miky").

Komukoliv budu vděčný za konstruktivní připomínky, protože jen díky nim je možné odstraňovat školácké a začátečnické chyby (typu textura 512*512 na takový pidiobjekt či viditelnost 2000m :D).

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/93Automat_tn.jpg[/URL]

Model má nakonec 24 polys, protože jsem vzadu odstranil jednu příčku a oddělal spodní hrany obou kvádrů. Textura je formátu 256*256 (docela jsem se bál, ale nakonec stačila).

Ten LOD na 2000m odstraň úplně. Stále ho tam máš, i když s 0 polygony.

Vida, ostraněno, děkuji.

Rovnou jsem psal jednomu z moderátorů s žádostí o přesun tématu... to jsem tak dlouho koukal, kde to založit, až jsem to založil blbě, protože to zjevně patří do tématu "Pod pokličkou"...

Vojtik napsal:
...
Již mám v plánu provést nálet na brněnská nádraží za účelem nafocení textur budov, ale nejdřív se musím trochu naučit modelovat :)
...

Zdravím,
model pěkný.:oops:
Osobně bych ale preferoval to focení,poněvadž současné počasí /většinou oblačno/ je ideální a flora se ještě moc nezelená. Mám zato,že snímky objektů bez stínů a listí na stromech či keřích potom dovedou ušetřit spoustu času a práce v grafickém editoru.Študovat modelařinu se dá i ve slunečných letních dnech místo válení se u vody či nahánění děvčat.:D ;)
Nejsem ovšem modelář a tak nemohu radit.:rolleyes:

Ať se dílo daří.

David

Naposled editoval moderátor:
Michal napsal:
Ten LOD na 2000m odstraň úplně. Stále ho tam máš, i když s 0 polygony.
Michale,když odstraním základní LOD 2000m,respektivě,pokud tam nenechám alespoň jednu plochu s tímto LODem,tak mě potom nejde převodníkem ve Feditu .s soubor zkomprimovat. Existuje na to nějaká fligna???
Mirek

Miky945: Tak to nevím, já jsem to exportoval přímo z Gmaxu a tam jsem ten základní LOD na 2000m (nebo možná tam je ve výchozím stavu dokonce 0m) prostě přepsal hodnotou vzdálenosti, kterou jsem potřeboval. Nevytvářel jsem tedy nový LOD s nižší vzdáleností.

Michale díky za radu,já zkusil lodovat 800 a potom jsem základní 2000 zrušil a převést to jde.Mě totiž původně nenapaddlo,že ten zakladní se dá smazat.
Mirek
PS: myslím si,že to bude užitečné i pro Vojtíka.

Davide, ja som strávil posledný týždeň fotením po Bratislave, sotva som to stíhal, zeleň sa rozmáha. Ako naschvál mesiac predtým bolo snáď v kuse slnko...

nebulus napsal:
Davide, ja som strávil posledný týždeň fotením po Bratislave, sotva som to stíhal, zeleň sa rozmáha. Ako naschvál mesiac predtým bolo snáď v kuse slnko...

Holt,u "aktivních" uživatelů není MSTS jen o sezení u počítače,ale vyžaduje i znalosti v několika vědních oborech /fyzika,optika,meteorologie apod./. V dubnu léta páně 2008 se mi při fotografování bývalého domku "traťovky" v žst.Polom do kalhot zakousl i zdejší romský psík,takže bylo třeba prokázat i znalosti z oboru kynologie a posléze i atletiky. :D

David

Edie napsal:
Copak, snad nechtěli cikáni ukrást fotoaparát ;-)?

To ne,naopak byli velmi přátelští a jejich ratolesti jsem rovněž přifotil na textury.Nejstarší holčina se potom dokonce připtala,kde pak bude ke stažení ten model. Onen pes už ovšem tak přátelský přístup k věci neměl.

No nic,už to tu nebudu plevelit.;)

David

Dovolím si ešte jeden OT: Raz som fotil tiež nejaký polocigánsky "dom" a obyvatelia sa mi sťažovali na jeho stav a chceli mi ukazovať potkany :-)

Jen klidně piště i takové OT. Člověka potěší, že není sám, kdo při focení zažívá mnohdy velmi zajímavé situace :-)

Já fotím spíše veřejnou hromadnou dopravu, zejména MHD v Brně, takže mám zkušenosti hlavně z této oblasti. Někteří řidiči nesou focení nelibě, jiným je to jedno a další tak mohutně mávají, div že nevyjedou s vozem ze silnice :) A zatímco někteří se, když fotím na konečné, přijdou sami zeptat, jestli nemají couvnout, dát na tablo nějaký zajímavý nápis, něco rožnout či zhasnout... tak jsem měl stejně tak i pár velmi příjemných debat, většinou se starými dědky. Do kolen mne jeden dostal argumentací: "Víte že focení autobusů zakazuje zákon?". Na moji otázku "Ehm, a jaký?" se mi dostalo odpovědi "Vnitropodnikový, přece!" :cool:

Paradoxem bylo, že jsem vůbec nefotil jeho, ale autobus vedle ("Jak si tohle proboha můžete fotit, takovou plečku?" Tázal se druhý den jiný řidič, když jsem to fotil zase) a již jsem měl stativ i foťák sbalený a byl jsem připravený k odjezdu. Lidi jsou různí.

K modelu: LOD na 2000 metrů jsem odstranil, model šel i poté exportovat zcela bez problémů. Teď se jdu koukat po něčem dalším, co by šlo vyrobit. Snažím se všemi možnými způsoby otéci od učení, květen a červen se neúprosně blíží...

Mne raz rušnovodič ( veľký fanúšik čmeliakov ) nechcel dovoliť nahrať zvuky polorozpadnutej 770, že si mám počkať na lepší stroj. Ale nakoniec tieto poriadne zvuky máme v MSTS :-)

Já jsem jednou fotil, tuším v Čejči, zadní část staniční budovy. Za jedním oknem byly na parapetu boty. Nikde nikdo, tak fotím. Najednou se to okno otevírá a já už čekám, že dostanu vynadáno. Vykoukla paní a prý jestli mi ty boty nepřekáží.:D:D:D

Vojtik napsal:
Já fotím spíše veřejnou hromadnou dopravu, zejména MHD v Brně,

Vojtik: Když fotíš Brno,neměl bys nahodou nafocený baráky kolem vl.nadraží?. Myslím na mapování.
Mirek

Bohužel zatím nemám, ale rozhodně to mám v plánu napravit. Dnes jsem si nafotil celé okolí mého bydliště, abych získal zkušenosti s tvorbou textur na domečky. Zkusím si s tím pohrát a až zjistím, co a jak, tak určitě nafotím i ten hlavák... nebo pověřím kolegy :D

Ono v MSTS mne to samotné ježdění prostě přestalo bavit, pořád to stejné dokola... a již delší dobu mi vadilo, že zvláště v Brně je prostě placka, bez okolí. A než bych panu Šemorovi šel fňukat do vlákna, že je Brno placka, tak jsem začal vyzvídat u zkušenějších, postahoval si programy a teď se učím modelovat. Až získám více zkušeností (a času :(), tak chci dělat i složitější objekty - nádražní budovy atp. Ale to je výhledové, zatím jsem rád za ten automat, co mám na začátku.

Vojtík to sa samozrejme cení aj Martinovy sa budú hodiť ked dokončí krajinu do BA :) tam hned po stanicou a vlastne všade okolo sa nachádzaju tieto "stroje" :D takže tvojá práca určite nevíde na zmaer a držím palce k dalším objektom! :)

Back
Nahoře