Windows 8 a MSTS

Mě už to na 8.1 jede dobře. Mám nastavenou kompatibilitu na W7 a nemám zaškrtnuto "spustit jako správce". Přesně jak to padá tobě mi to taky padalo, když sem tam měl zaškrtnuto "spustit jako správce". A zvuky už sem taky vyřešil..stačilo je dát na max. v nastavení.

Tak mi příde, že si MSTS na W8.1 dělá co chce. Jednou to jde a podruhé zase ne. Mě už to zase nejde..

Dobrý den,

dnes jsem si v Alze koupil Windows 8.1 Pro, MSTS instalacae proběhla v pohodě, ale problém nastal ve spuštění. Mám grafiku Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family a pro Windows 8 nejsou ovladače. Nainstalovala se mi spolu s Windows ta od Microsoftu. Nemám ikonu ke grafice a proto se mi MSTS spouští v režimu zachovat poměr stran a nikde to nemůžu změnit. Jde to nějak? Znovu opakuji, že se mi nainstaloval ovladač od Microsoftu a nemám nikde tu ikonku monitoru, kde se to vše mění.

Zdravím,

tak problém je vyřešen. Stačilo napsat na podporu Intel a ovladač jsem měl za chvíli v e-mailu.

Kazdopadne grafika je nic moc, mam tu istu. Je mozne mi poslat oadac na grafiku co ti poslali? Dik

Já jsem s grafikou naprosto spokojený. Napiš na podporu Intel a oni Ti jí určitě rádi pošlou.

Tak Windows 8 x64 šla behom 10 hodín preč. MSTS ani za šlaka pustiť... grafika amd a nerozkúsal som to vobec :) hold 7 je späť ...

Taky potvrzuji nefunkčnost. Zkoušeno na Windows 8.1 64bit. Stáhnul jsem trial verzi na 90 dní přímo od MS(nutná registrace), nainstaloval, MSTS nainstaloval podle desatera a nespustí se vůbec, napíše to, že program přestal pracovat. Zkoušení všeho možnýho a výsledek stejný. Nespustí se ani hra jako samotná ihned po instalaci z CD (bez patche 1.4). Grafiku mám ATI/AMD 5770 (je to ještě ATI, AMD to koupilo až za cca půl roku co jsem kartu koupil). Zkoušeno instalovat několikrát, ať už "normálně", nebo jako admin, prostě nic. Poslední věc jsem zkoušel odinstalovat ovladače na GK a nechat tam ty co mají W8.1 (Microsoft display adapter) a kupodivu taky nic. Poslední věc mě napadla, tak tam nainstalovat nějakou virtuálku a zkusit to přes to, ale to by znamenalo přesunout vše (trainset apod) do té virtuálky a tím si zaplácat ještě jednou stejné místo na hdd, kde ho má i ta virtuálka. Protože si nejsem jist, jestli virtuálka umí pracovat s oddíly co jsou ve win ve kterém běží. Před několika lety to VMware to neuměl. Závěrem, ještě bych to rád zkusil na nVidii, ale bohužel nikdo z mého okolí ji nemá. Každé další poznatky ihned napíši.
S pozdravem Tomáš

Zdravím mám dotaz je někde kompletní nastavení grafiky mám grafiku Nvidia Geforce GT740M (2GB). Mám Windows 8 nějak hra se mi seká, proto chci nějaký návod jak postupovat a nastavení MSTS aby šlo bez nějakého sekání.

Patřím mezi ty, co se jim nepovedlo rozběhnout MSTS. Po instalaci originálky na D:/ ... (dělený disk) s jedinou tratí Hisatsu Line při spuštění pád s textem Program Microsoft Train Simulator nelze spustit, po instalaci patche trainupdate.exe to samé... V OpenRail ale Hisatsu chodí, taktéž po instalaci je v OR funkční i BP...
Komp s OS WIN 8.1 PRO verze 6.3.9600, dvoujádro AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+, grafika ATI Radeon HD 2600 XT (256 MB), paměť 4GB. Na "sedmičkách" chodilo s přehledem.
Ale vcelku se můžu jít zatím klouzat...
Jak ve vlákně psal Zbyněk - komu se povedlo na Win 8.1 rozběhnout MSTS, nebyly by k tomu nějaké notičky?

MSTS už nieje to čo bývalo... človek si kúpi namakaný notebook, teší sa že mu MSTS pojde jedna báseň a hľa ... zádrhel ... Msts ani za šlaka spustiť. Tiež som si kupoval nový notebook stým že by msts na ňom šlo o niečo lepšie. Ale to nebola pravda a msts mi na notebooku nejde vobec. Takže jediným východiskom je Open Rail. Preto dúfam že to chlapi nezavesia na klinec

Chci se zeptat jak zde bylo řešeno s těma grafikama u notebooku tak mi to dělá stejně jakmile přenastavím na intel nebo NVIDII tak tam jsou stale ty pismena všude mám notebook Lenovo G710 I7,8GB ram,1tb disk 1, intel hd graphic 4600

Zdravím,
Aj ja som nedávno do w8 nainštaloval msts. Chvalabohu ide. Mám s ním avšak iný problém. V msts nedosiahnem FPS vyššie ako 8 a nezáleží od trate či od nastavenia. Jednoducho sa stále drží na tej hodnote 8 a vôbec nezáleží či idem po TT trati alebo po Zvolenskom uzle...

Zdravím pánové,
pustil jsem se do realizace záměru poskládat si univerzální "krabici" pro bertí a kocouří pult, ale s jistou dávkou naštvanosti jsem zjistil, že pro mnou pořízenou desku ( http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008M098DTK2F0E ) již nejsou dodávány ovladače pro OS Win XP. Hošan mi v Alfě mi ale nabídl dvě možná řešení.

1.
Zakoupit si OEM Win 7 Prof. ( http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008C0V6326159K ) s tím, že si k nim musím zakoupit MB. Když se mi ale uvecená deska třeba po roce porouchá, mám smůlu a OEM Win 7 Prof. "vyletí komínem" spolu s ní. Tato verze OS tak není přenositelná. To mi ale příjde špatně i kvůli tomu, že třeba za tři roky budu pořizovat desku novou a s ní už nyní zakoupená OEM verze fungovat nebude.

U Win7 64 bit. mám ověřeno, že MSTS funguje bez bějakých zádrhelů.

2.
No a potom je tu prý zde možnost zakoupit přenositelnou verzi Win 8.1 ( http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008C0V6AW52F5M ) . Zde je prý výhoda, že tato verze nemusí být zakoupena s nějakým hardwarem (alespoň MB) a může být nainstalována i do později nově poskládaného PC. Cenově i možnostně mi to tedy příjde jako lepší volba než bod 1. Mám ale obavy, zda bude MSTS a všechny potřebné programy pod tímto programem funkční.

Po četbě zdejšího vlákna mi totiž není moc jasné, zda Win 8.1 + MSTS na 100% ano či ne. :rolleyes:

David

Back
Nahoře