Windows 8 a MSTS

Ikdyž dám setup jako správce,upravím parametry a spouštím jako spravce i s parametry tak mě to nechodilo,desatero nedesatero,proto mi nejde do hlavy jakto že to někomu jde,někomu nejde,když to msts spustím tak mě to hodí obdobu tabulky z xp odesílat neodesílat hlášení o závadě-šak to znáte-program přestal pracovat,nastevení s kompatibilitou taky nefunguje,zapnuté,vypnuté nic prostě,tak jak to někteří teda dělají

Někteří to dělají tak, jak píše Zbyněk a jiní a jde jim to, protože provozují MSTS na technice, na které funguje a tak nechápou, jak to někomu může nechodit. Může a také se to tak děje. Obecně, podle mých poznatků, jde MSTS rozchodit lépe na noteboocích, než na PC. Výkon notebooku se nemůže rovnat výkonu lepšího PC, už jen proto, že nadupané písíčko má příkon řádově stovek Wattů, které notebook neuchladí, leda by se do něj cvrndalo tekutým dusíkem. Pokud instalujete MSTS do nového železa s W8, rozhodně doporučuji řídit se Desaterem od Zbyňka a dalších, nastavit podle něj od začátku instalaci a spouštění a ihned vyzkoušet, zda funguje. Pokud ne, je instalování dalších tratí k ničemu. Může se stát, že originální instalace jde a další trati ne. To je případ Open Rail, kde originální MSTS v osmičkách sviští bez problémů. Ne už s instalací tratí, jako je BP. Pak já vidím jedině cestu přes virtuální PC, jak je popsáno výš. I v tom případě je ale nutné nastavovat virtuální PC podobně, jako skutečné a Desatero v podstatě platí i tam. Já jsem zatím rozběhal MSTS v Osmičkách Woknous pokaždé, ale čím lepší počítač, tím větší problém.

Radim Vrbický napsal:
Ikdyž dám setup jako správce,upravím parametry a spouštím jako spravce i s parametry tak mě to nechodilo,desatero nedesatero,proto mi nejde do hlavy jakto že to někomu jde,někomu nejde,když to msts spustím tak mě to hodí obdobu tabulky z xp odesílat neodesílat hlášení o závadě-šak to znáte-program přestal pracovat,nastevení s kompatibilitou taky nefunguje,zapnuté,vypnuté nic prostě,tak jak to někteří teda dělají

Ale MSTS nesmíš spouštět jako správce. Jen instalovat jako správce, to jo, ale spouštět ho jako správce to ne.

Ještě doplním - nejede ti ani základní simulátor nainstalovaný jen z mrkvosoftích cdček?

ještě ,že mám XP žádnej správce, žádnej problém

když už sedmičky nebo visty, tak by se člověk měl naučit pořádně číst a chápat češtinu "desatera"
od Zbyňka...Jen ho obdivuju že má tak velkou trpělivost s některýma individuama a vysvětlovat jim to
a že jich není málo :-)

Pavlík se mýlí. Pokud spouštíš MSTS v režimu kompatibility, je v Desateru na http://www.semora.cz/msts/ přímo ukázáno, že je nutné jej spouštět v režimu správce. Je to žádoucí z hlediska běhu programu v OS, pro který nebyl navržen a já v tomto se Zbyňkem naprosto souhlasím. Není to ale všelék.

Ale ty jej nemáš spouštět v kompatibilitě. Leda že máš ještě Visty, tak to jo. Ale jinak ne.

Burky napsal:
.....Jen ho obdivuju že má tak velkou trpělivost s některýma individuama a vysvětlovat jim to
a že jich není málo :-)
Však právě proto, že mi došla trpělivost, tak jsem někdy v době Vist vytvořil desatero, abych měl klídek od nekonečných dotazů. Ale zpětně po letech vyplývá, že některá pravidla byla zbytečně přísná. Postupně jsem zkoušel slevovat, jako například nechat zapnuté indexování a funguje to také. Jedná se o to, aby kvůli MSTS nebyl omezen provoz počítače.
Nakonec jako nejsrozumitelnější návod by mohl posloužit mé video na You Tube. Je to reinstalace v přímém přenosu.
Ale asi nejlepší by bylo zformátovat disky, nainstalovat Windows a pak nafilmovat postup instalace všeho od MSTS. Ale do takového harakiri se mi už nechce. :D Také jsem tenkrát předpokládal, že se někdo znalý přidá a desatero se doladí do srozumitelnější podoby.

Jenomže každý máme svou palici a asi těžko se domluvíme. Viz tato slezina. Už ve vlaku jsem Deteriovi chtěl aktivovat administratorský účet, aby měl klídek v sedmičkách. Ale v tom mi zabránil další znalejší kolega mmouka, že tohle není třeba, znal jiný fígl, ale stejně to nefungovalo. Asi jak jsme to dělali narychlo a ve stošedesátce ve vlaku se někde udělala chyba. Pak na slezině Martens svým způsobem nainstaloval banánovi MSTS do nového počítače a nerozdejchali jsme to. Já to udělal administrátorským účtem a vše šlapalo jak hodiny. Přitom ujko Tax mi sliboval, že mi na slezině ukáže, jak tohle vyřešit, když někdo nemá Professionály a administrátorský účet nejde aktivovat. Hold každý máme svou pravdu, ale asi každý osobně musíme problém dotáhnout do konce a ne přebírat po někom štafetu :D

Já postupuji takto:
Instalace: Není nutné spouštět instalaci ručně pod admin. právy, při spuštění instalace si windows sám o potvrzení práv řekne. Po dokončení instalace samotné hry instaluji trať BP(nebo jen patch, bin, prostředí a trainset pokud chci hrát na jiné trati), opět si o povolení na začátku instalace řekne win. sám (a to jak ve win 7 i 8 a Vista)
Nastavení: Ze Zbyňkova destaera používám jen tyto body:
1.) Změna v zástupci - místo launcher.exe zapsat train.exe + spouštěcí parametr (dávám -mem: 512, i když mám 4GB RAM, tak pří vyšší hodnotě je fps v simulátoru nižší)
2.) Na zástupci v záložce kompatibilita zatrhnu spouštět jako správce
Indexování a další úpravy nepoužívám a simulátor funguje i při přímém spuštění, tak přes train store, kde nastavuji také parametr -mem: 512 a spouštím vždy s právy správce...

áno....Každej si v PC udělá bordel tak, jak chce,
nehledě na to, jak jsi psal,nejlepši by bylo
nainstalovat OS a hned tam narvat MSTS s tratěma atd...
pak to funguje měsíc bez problemu a ejhle...
"dnes jsem nahodil msts a nejede co s tím?" :rolleyes:
pak si ten dotyčnej uvědomí, že instaloval to a tamto a onu
aktualizaci atd......někdo si to ani neuvědomí:(...člověka totiž nenapadne, že PC je celek kde "vše závisí na všem" takže,
když se tzv. poseru na ploše, tak 75% souboru bude posrano
tím srancem.....a náhodou sem posral i část MSTS a nefunguje...

Tak to je a bude.Taková je doba, že většina populace spolehá na to, že počítače přežijou vše a fungujou defakto denodeně na100%
bez jakekoli udržby....Inu všechno se musí udržovat

Kudla to jsem se ,ale rozjel :p

Zbyněk Šemora napsal:
... Přitom ujko Tax mi sliboval, že mi na slezině ukáže, jak tohle vyřešit, když někdo nemá Professionály a administrátorský účet nejde aktivovat ...

No vieš, on ten nefiltrovaný Budvar bol akosi silnejší a nemohol som si nechať odtrhnúť ruku. A Ty si nejako expresne zmizol preč. Ináč to čo som Ti chcel ukázať bolo v Martensovom noťasovi a ako vieš, Martens bol v sobotu indisponovaný a ihneď po zahájení sleziny odišiel domov

Inak furt platí jedno, a na to nezabúdať: MSTS by sa nemalo inštalovať do chráneného adresára, to jest do C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator ... ... Samozrejme to platí aj na Trainstore a všeobecne na všetky programy, ktoré síce vo Win 7 bežia, ale neboli pre Win 7 / 8 / Vista primárne vyvíjané.
Suma sumárum:
MSTS inštalovať napr. do C:\Microsoft Games\Train Simulator
Trainstore inštalovať do: C:\Microsoft Games\Trainstore
Sviewer inštalovať do C:\Microsoft Games\Shape Viewer ... ... atď. atď.
Takto máme všetky programíky pre MSTS pekne v jednom chlieviku a ľahšie si odsledujeme zmeny, zálohovanie a pod.

Naposled editoval moderátor:
Zbyňku, trošku bych Tě poopravil - u mne jsi se celou dobu čertil, že jsem pitomec, že to musím bezpodmínečně nainstalovat do složky Program Files (x86) a ne do nějaké složky D:\MSTS - tedy takové jsem měl info ze sleziny ..... rád bych Tě upozornil,že složku D:\MSTS používám už několik let a poslední 2 roky na Win 7 Profi 64- bit .... a běhá to bez problémů ..... :D ... mimochodem - prvotní instalaci MSTS jsme samozřejmě dali očuchat a rovněž běhala .... jo a perlička - Banán to dovezl domů a věhlasná desaterácká instalace opět nejela :D .... jediné, co se potvrdilo, že na grafárnu nebyly asi správné ovladače.

Martine, my jsme přece spolu nehovořili, ani jsem nic takového ani nevyslovil, ani mi nic takového nenapadlo a jsem si jistý, že věcem rozumíš lépe než já, protože já nejsem profík. :D
Já byl v časové tísni, protože v 17.05 mi jela tramvaj :D. Já jsem od počátků podezíral, že nebyly nainstalované ovladače grafiky, ale byl jsem ubezpečován, že Martens říkal, že jsou :D Byl jsem v časové tísni, udělal jsem to podle sebe a fungovalo to. Já se o složkách nehádám, jen od počátků věků všechny instalace ostatních programů měním cestu z C:/ program files... na D:/ program files a nikdy mi to nedělalo problém. Měnit zásadně adresáře nedoporučuji začátečníkům, protože veškeré problémy těchto lidí byly způsobené tímto. Například když si MSTS nainstalují do jednoslovných adresářů, nevytvoří se v cestě uvozovky a pak když zkopírují přes schránku ...train.exe" ... pak jim při zadání parametru vyletí chyba, protože chybí uvozovky na začátku. Atd. Já jsem na déčku s program files za celých deset let žádný problém neměl, tak nevidím důvod, proč to nyní měnit.

Zbyňku, ale tady sa nehovorí o D:\Program Files ... Reč je o tom, že inštalácii C:\Program Files ... je lepšie sa vyhnúť. A ak už niekto má len jeden logický disk ( spravidla C:\ ;) ) , tak nech si kritický SW neinštaluje do C:\Program Files ... ... ...

Ono to vídam napríklad u farmaceutov, keď ich medikamentský program nainštalujem u Win 7 do C:\Program Files je problém, ak ho dám priamo do root-u C:\ alebo kdekoľvek na D:\ je po probléme. A to bol vyvíjaný a testovaný na Vistu - jehoVistu

Zbyňku, my jsme spolu opravdu nehovořili, ale měl jsem ten proces instalace jaksi v přímém přenosu díky mobilním technologiím - neb jsem tvor od přírody zvědavý. A tudíž jsem Ti nemohl ani nic říct o tom,že bych tam instaloval ovladače.....neb jsem v sobotu opravdu zmizel hned po začátku.

Jo a co se týče té virtualizace, pokud vládneš TeamVieweru, můžeš se připojit ke mne na dálku, a ukážu Ti, jak funguje VirtualBox - tedy jestli je to to, co měl Tax na mysli.

Ale jinak budiž - desatero je určeno především pro uživatelsky slabší lidi, co nevládnou dobře počítačům - lidi znalí si poradí i bez desatera axiomů.

Už to neřeš - někdy v příštím týdnu skočím za Banánem a dáme to do kupy. V klidu a bez stresu.

Moc pěkně řečeno. Před 3 lety jsem na slezině Banánovi já dával do notebooku MSTS. Všechno jsem si z PC stáhl na flešku a tak jak jedu 10 roků, tak jsem všechno nainstaloval a nahrál a fungovalo to kromě nějaké češtiny pro TS. Přišel první člověk a řekl, že takhle se to přece nedělá. Přišel Zbyněk a klepal si na čelo proč není MSTS na disku D, který tam ani nebyl. Pak do toho mluvili všichni, každý do toho hrabal a nakonec chudákovi Banánovi nefungovalo vůbec nic :D

Před pár lety jsem byl na školení pro správce sítě, kde lektor učil svůj postup instalace Windows a jeho oblíbených programů, což vyvolalo o přestávkách vášnivé diskuze, téměř bouře nevole :). Ukázalo se, že každý má svoje postupy, svoje návyky, svoje oblíbené programy a nastavení a odmítá už z principu něco dělat podle někoho jiného.

K Program Files, ač mám dva pevné disky, MSTS mám od počátků v C:/Program Files a nikdy jsem neměl problém. Počítač už jsem vystřídal třetí, přeinstalací Windows nepočítaně. Snad proto, že PC nemám kvůli MSTS, ale ani při havárii jsem žádný problém neměl, prostě stačilo znovu MSTS nainstalovat a ze zálohy nahrát původní obsah a hotovo. Jakápak věda, co bych pak dělal s desítkami potřebnějších programů... Netvrdím, že je to správně, ale nikdo mě zatím nepřesvědčil, že takhle to být nesmí, protože to musí být jedině takto :D

Do Program Files se MSTS implicitně instaluje ve 32bit OS. Je dobré cestu nechat, nejvýš změnit písmeno disku, pokud jich je v compu více. Různé aktualizace atd ji mají přednastavenou a tím se zjednoduší. S Program Files (x86), kam 64bitový OS instaluje 32bitové programy, už to tak jednoduché není a spouštění a instalace jako správce je žádoucí. Umáznout při instalaci z cesty (x86) může dělat potíže. Já jsem ve Vistách i Sedmách v 64bitovém OS vždy instaloval do D:\Program Files\Microsoft games atd a nikdy nebyly potíže program rozběhnout. Umístění Train Store, Con Builderu a dalších jú tylytek nebylo podstatné, ale pro přehlednost je lepší dát jim vlastní složku v adresáři. K RAMce - mám 16GB RAM a parametr u spouštění 512 nebo vyšší mi na fps nic nemění. Jak je vidět, mnohé funguje individuálně podle dané kombinace hard a soft. Není ani zcela totéž, zda jde u C:\ a D:\ o dva fyzické HDD nebo o partition.

Back
Nahoře