Windows 8 a MSTS

Upřímně řečeno - pokud nějaká aplikace vyžaduje NATVRDO instalaci do Program Files s tím, že takto NATVRDO tam jdou i aktualizace, tak je to programátorsky odfušovaná aplikace. Kór ještě když navíc zcela beztrestně nabízí změnu adresáře. Od čeho jsou registry a vlastnost instalátoru zapsat si do registrů vše potřebné o instalaci dané aplikace? To si totiž práci zjednodušil jen takyprogramátor.

Umáznout z Program Files (x86) u 64 bitového systému - co to způsobí? Jediný význam vidím v přehledném uspořádání a rozdělení 32-bit a 64-bit aplikací. Takže z funkčního hlediska

Ale teď mi vysvětli - na jednu stranu tady tvrdíš,že je žádoucí 32-bitové aplikace instalovat do x86 u 64-bitových Woken, ale hned hnedle na to tvrdíš, že u aplikací Trainstore a ConBuilder jejich umístění není podstatné..... to si trošku protiřečí a odporuje hned ve dvou větách po sobě. ....

Ano, právě ta přehlednost má smysl v tom, že vše k MSTS mám v jednom hlavní adresáři, takže když si dělám zálohu nebo něco někam přenáším, tak nemusím lítat po disku ja čulibrk a klikat do bezvědomí. Stejně tak se chovám třeba k Flight Simulátoru nebo instalaci apache a mysql serveru včetně lokálních verzí webů.

Zatím tady nikdo dostatečně spolehlivě nezdůvodnil, proč musí být 32-bit aplikace zásadně v Program Files (x86) a nikde jinde. Nebo snad ano?

Jacek napsal:
...Přišel Zbyněk a klepal si na čelo proč není MSTS na disku D, který tam ani nebyl. Pak do toho mluvili všichni, každý do toho hrabal a nakonec chudákovi Banánovi nefungovalo vůbec nic :D
...
Proč já tam tenkrát chodil :D
Já si na čelo určitě neklepal. Jen jsem maximálně mohl konstatovat, že je to lepší, už jen kvůli eventuálními reinstalování systému, kdy po zformátování oddílu C nepřijdu o žádná data. Tohle je můj jediný důvod, proč si od počátků věků disky rozděluji. Až dodatečně jsem se dozvěděl, že pro MSTS je to takto bezpečnější. Mám pocit, že někdo říkal, když se to nechá v Program files na C, tak při aktualizacích Windows nebo grafické karty se někdy dějí divy a nějaké knihovny se přepíší i v MSTS. A pak zmizí například popisky v nabídkách. Jenomže tohle se mi stalo i na disku D když jsem odebíral ovladače grafické karty a instaloval jiné. Proto je dobré mít zazálohováno kompletní složku Train Simulator a odtud si vše obnovím.
Banán není chudák. Spíš by si měl s někým, například s Martensem znovu někde v klidu sednout a ne aby si to nechal instalovat, ale aby se od něj nějaké zásady naučil. Zkrátka by si vše pod dohledem měl vše instalovat sám včetně nastavení, jinak se to nikdy nenaučí a příští slezinu zase budeme kolektivně instalovat MSTS do jeho dalšího nového notebooku. :D

Omlouvám se tímto Martensovi i ostatním, asi jsem byl nesrozumitelně stručný. Do Program Files (x86) se na systémovém disku, což jsem, jak vidím, zřetelně neuvedl, implicitně instalují u 64bit OS 32bitové aplikace. Pokud tuto cestu na SYSTÉMOVÉM disku znásilníš odmáznutím závorky, Woknous někdy tápou, je různě potřeba nastavovat přístupy a program nemusí běžet zcela korektně. Pokud instaluješ do jiného disku a u Program Files při instalaci závorku (x86) odstraníš, není problém. A stejně tak u jiného, než systémového disku nezáleží na tom, kam si dáš podpůrné prográmky, je to jen o přehlednosti adresářů. Cestu disk:\Program Files\Microsoft Games\Train simulator mají různé doplňující instalace přednastavenou. Není to o tom, že cesta nejde přepsat, ale o tom, že když je cesta zachována na jiném disku, stačí přepsat při aktualizacích pouze písmeno disku. Doporučuji proto Zbyňkův přístup a MSTS na jiném disku, nebo alespoň partition.

Harajen napsal:
Cestu disk:\Program Files\Microsoft Games\Train simulator mají různé doplňující instalace přednastavenou. Není to o tom, že cesta nejde přepsat, ale o tom, že když je cesta zachována na jiném disku, stačí přepsat při aktualizacích pouze písmeno disku. Doporučuji proto Zbyňkův přístup a MSTS na jiném disku, nebo alespoň partition.
Vážně ji mají přednastavenou?
A které?
Conbuilder - při prvním spuštění po instalaci si vynutí zadání adresáře s MSTS a jediné, co přednastaví je disk svazku, na kterém je CB nainstalován.

Convoi - vypadá to, že Convoi je tak inteligentní,že si hrábne pro informaci o instalaci MSTS do registrů

Trainstore - rovněž vynuceně chce zadat cestu k adresáři s MSTS a adresu k odkládacímu adresáři.

MSTS Bin - rovněž nevyžaduje natvrdo cestu do Program Files.

Takže které utility a podpůrné programy pro MSTS, které natvrdo vyžadují instalaci do Program Files jsi měl na mysli?

Co se týče údajných problémů s přístupovými právy - zkus být konkrétní?

Jinak slovo implicitně neznamená nutně.

P.S.: Ano uznávám, jedinou výhodu to má tu, že si uživatel ušetří práci s přepisováním cesty.
Dál už to řešit nebudu - nepřesvědčil jsi mne žádným rozumným argumentem, proč to musí být tak a ne jinak.

Souhlasím částečně se Zbyňkem. Něco si cestu vyčenichá, něco ne. S Martensem se nehodlám hádat, drží svůj vysoký standard nezávislého rejpala a v konkrétních případech má samozřejmě pravdu. Já mám také příklad: Trainstore a cesta v instaláku - C:\Program Files (x86)\J A Formoso\Train Store. Přesvědčovat nikoho nemám potřebu, pokud mu věci fungují, žádné návody nepotřebuje.

MSTS nejde spustit - Windows 8

Ahoj, nainstaloval jsem MSTS, češtinu. bin a trat 321, ale když chci hru zapnout a poklikám na spouštěcí ikonu, zobrazí se černá obrazovka s hláškou, že hra přestala odpovídat a bude ukončena. Mám windows 8, je nějaké řešení?

Mám stejný problém jako Mirek,základní MSTS také nefunguje,spouštěno správcem a i bez,zkoušeno se zaškrtnutou kompatibilitou i bez...instalováno do defaultní cesty i do jiného adresáře a nic..bezradný :D

Mám dojem že sem to zkoušel na x způsobů..i podle desatera a to nesčetněkrát a sem celkem bezradný a dávat místo 8smiček XP,které mám na starém PC. Možná že nakonec budu muset,na tomto PC by určitě msts šlapalo lépe

Zkoušej a zkoušej, ono to jednou poběží. Napadá mě, zkus jinou, méně náročnou trať na spuštění (310, 180, 240 atd.).

Ano pro XP...sedmičky pokud se nepletu nedávat ne? Jinak zkusit méně náročnou trať bych rád,jenže mě nejede ani základní instalace MSTS :),až bude čas zkusím se v tom pošťourat

Ježis až teď sem to pochopil s tím windows. Jenoduše,protože starý pc má xp,windows jedině někde ilegal sosnout a toho nejsem příznivcem :)

Zdravím... kompatibilita MSTS a Win 8 je problémom. Tí, ktorým to pod 8kami beží, sa môžu považovať za šťastlivcov. Čítal som, avšak nemám to ako preveriť, že kombinácia Win 8 a nVidia grafiky funguje. Kombinácia Win 8 a ATi grafiky nefunguje. Ja sám som druhý prípad.

Skúšal som spúšťanie a inštalovanie MSTS na milión rôznych spôsobov, na disku mám kompletnú zálohu MSTS z čias, kedy mi bezproblémov fungoval na Win 7 a ktorá funguje na akomkoľvek počítači s Win 7. Myslím, že Win 8 už nie je systém, pod ktorým by MSTS fungoval. Bohužiaľ ... ak niekomu MSTS funguje na Win 8 a ATi grafike, nech dá vedieť.

No já jsem z těch kterým šlape a mám kombinaci win8 nvidia...

Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2

Ahoj všm. Pánové mám problém. Moje karta nvidia má dva konektory na připojeni ke zdroji,na starem pc ty dva konektory mám,ovšem na novem pc mám jen jeden konektor od zdroje,předpokládám že jediná možnost je přehodit zdroj že?jelikož jeden konektor asi kartu neveme že?

Back
Nahoře