Smuteční oznámení

Beatlesák

Pokladník
http://www.c-a-v.com/news.php

Poslal ok1uu dne Neděle 26 srpen 2007 - 16:30:45 :: |

Silent key OK1DNH

d7e88930031a8a5abbe4d94679feb6ea.jpg Dne 24. 8. 2007 nás po dlouhé a těžké nemoci navždy opustil ve věku 56 let Karel Kebert, OK1DNH. Byl znám především jako vynikající technik, servisák všech myslitelných zařízení, tvůrce převáděčů, průkopník Echolinku a APRS. Možná pamatujete jeho "Lokomobil", kdy vysílal z lokomotivy ještě v dobách, kdy jezdil jako strojvedoucí. Karel byl rovněž výborný telegrafista, kterému 170 zn./min. nedělalo žádné problémy. Všem nám bude chybět jeho upřímná kamarádská povaha, zlaté ruce a technický talent, jaký se hned tak nerodí.

:salut: :pale: :cry: :(

Naposled editoval moderátor:
Karle, díky moc za vše, co jsi pro českou a slovenskou MSTS scénu udělal...přeji klidnou jízdu na Tvé nejdelší štrece.

Karle i já Ti děkuji za pomoc, kterou jsi neúnavně poskytoval mně i celé komunitě MSTS.
Hodně klidných kilometrů v tom fírovském nebi. :(

Síce som ho nepoznal osobne, ale tu na fóre som s ním niekoľkokrát hodil reč. Príde mi ho ľúto :cry: .

Tak toto je naozaj smutná správa. :( Síce som toho pána nepoznal osobne, ale podľa toho čo som sa dočítal to bol naozaj úžasný človek. Ale nepozerajme sa na to prosím z tej najhoršej stránky. On neodišiel, on nás iba predbehol! :(

I já se musím přidat,
Karle veliký a veliký dík za to cos udělal nejenm pro MSTS, ale i jako radioamatér. Nechť máš všude na VOLNO!
VY 73 DE OK1VRM +SK

Karel bol super človek, nezabudneme ako nám počas MSTS sleziny poskytol ubytovanie a plný servis pre našu výpravu.

Karle, MSTS stratilo Tvojim odchodom zanieteného fandu, ktorý celej komunite veľa dal, veľa pomohol. Mal som tú česť ako jeden z mála zažiť Tvoju pohostinnosť, už nikdy Ti to nebudem môct oplatiť ...
Bohužiaľ, prehral si boj s chorobou, ktorá ešte nikomu nedala šancu. O to viac to viem precítiť, pretože podobná strata pred troma týždňami zasiahla aj našu rodinu, keď tejto chorobe podľahol aj môj otec.
Mnohým budeš chýbať, ale to, čo si pre nás všetkých urobil, zostane v nás navždy zapísané a hlboko vryté do pamäte ... Do konca svojho života nezabudnem, keď som v nemom úžase stál uprostred Tvojho laboratória ...
Česť tvojej pamiatke.

Karle Díky za ochotu nejen pro Msts, byl jsi vždycky ochotný pro všechny a všude. Nikdy nezapomeneme!

Také já jsem si s tímto člověkem vyměnil pár zpráv, proto jsem povinen se s ním také rozloučit. Škoda, že spousta dobrých lidí umírá tak brzy. Sbohem Karle.

Naposled editoval moderátor:
Odchod někoho blízkého, je vždycky bolestný a mezery v životě se zacelují velmi pomalu.
Nepamatuji si, že by Karel někdy odmítl radu, nebo byl hrubý či povýšený ačkoliv by na to měl právo. Život je pomíjivý a ač se to některým nezdá, uhání rychlostí Shinkansenu. Popřejme Karlovi všechny výměny napřímo a zamysleme se, jestli si ten krátký život někdy zbytečně nekazíme "házením kamení na koleje" našeho společného hoby.

Karle, doufám, že jsi v lepším světě, než je tento. Děkujeme Ti za tvé odborné rady a podpory při tvorbě do MSTS . Děkujeme Ti za svou ochotu, když si nás na slezinách rozvážel autem od nádraží a poskytl ubytování.

Ráno příjdu do práce, kouknu co nového ve fóru a vidím Smuteční oznámení. Já nevím proč, ale mě příjde dopis a já vím přesně, co je tam napsáno. (není to jasnovidectví, ale podle sledu událostí obsah vždy vyplyne) Dnes čtu nadpis Smuteční oznámení a první co mne napadlo Karel. Ne. Otevřu téma a ano.
Když jsem vydal aktualizaci trati, dle dohod jsem i Karlovi poslal DVD. Jenomže v Trainsetu byly chyby, tak jsem mu raději zatelefonoval, (aby nic na Sinus ještě nedával, že vyjde oprava), ale když zvednul telefon, tak podle hlasu jsem poznal, že je mu zle. Říkal, že je ve špitále, dál jsem jej nechtěl rušit. Musel mít bolesti. Pak ještě 5.8. poslal email :
tak jsem si musel díky svému pobytu ve šitálu koupit AnyDATANetUSB modem, abych se dostal poště a i na Inet. Pozdravuj tu bandu kolem kolejí v monitorech za mne, prozatím mne unavuje sledovat ty malý bukvice.

Karel
Věřím, že si Karel dokáže vytvořit spojení na tohle fórum i z nebíčka a naše vzkazy si čte.
Karle díky za vše.

Karla jsem osobně poznal na loňské slezině. Byl to velice příjemný a vstřícný člověk,který nejen nám zde v MSTS bude moc chybět. Karle díky za vše.

foto

Takýto záber sa už nikdy nezopakuje:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://xtrain.tyk0kso.sk/screeny/karel.jpg

Karel vo svojom kráľovstve so Zbyňkom Šemorom a Taxom v sobotu na pražskej slezine 11/2006. Autorom fotky je pravdepodobne Nebulus

Rovněž se přikláním k ostatním ve chvíli smutku a u některých vzpomínání. Tohoto pána znám pouze přes fórum, také se mnou však ztratil pár slov v soukromých zprávach a o něčem mne poučil. Děkuji a přeji klidný odpočinek. Tom

Back
Nahoře