rychlostní limit

T6791225

Začátečník
Nevím kam to napsat, tak jsem založil nové vlákno, tak mě prosím za to nekamenujte:)
Jde mi o tento problém: Tvořím aktivitu a po krátké manipulaci ve stanici se vydávám na trať. Na trati zastavím na zastávce, kde je nakladiště a mam připojit ke své soupravě dva vozy (na trati mám samozřejmě několik bodů změny směru). Ale je problém s tím, že když se ze stanice vydám na trať rychlostní limit je pouze 30 km/h místo normálních 70 km/h. Myslím si , že je problém v těch otáčecích bodech na trati, ale nevím co teď s tím. Celou aktivitu se mi předělávat kvůli jednoduché manipulaci na nakladišti nechce... Poradil by mi s tím někdo?
Dík

Manipuláky stejně jezdí max 50, tak když pojede kousek 30, tak se nic neděje. Například Třebováci jezdili na šestikolech s náklady také max 30 z Třebové přes celou republiku a to bylo pak za trest jet za takovým na odhlášku. :D
Jinak se jedná o špatně ošetřenou stanici a je nutné kontaktovat autora trati, aby to opravil. Ale někdy je to začarovaný kruh.

Zbyněk Šemora napsal:
Manipuláky stejně jezdí max 50....
Co kdyby jste se už konečně jednou podíval do kalendáře nebo otevřel noviny a konečně už zjistil, že nejsou 80. léta a u vlády nejsou komunisti, takže to co bývalo, jak jste jedno léto seděl vedle fíry, tak na dráze už dávno není pravda a světe div se, manipuláky už dávno nejezdí max. 50km/h, ale jezdí i mnohem rychleji.

Manipulák na Ostravici měl v úseku FM - Frýdlant dovolenou rychlost 80, 40-tka při posunu je samozřejmostí. Teď už manipuláky u nás moc nejezdí. Myslím, že nějaký jede na Hyundai. Nevšiml jsem si, že by se rychlost manipuláků odlišovala od jiných nákladů (např. Pn). Například do Frýdlantu teď jezdí místo Mn náklad jako Pn a stejně se tam provádí posun stále stejně, rychlost stejná, takže moc už ani nechápu ten rozdíl.

No kousek, kousek... Jedná se asi o 10 km tratě a kdo ví, jestli se ta maximálka zvýší, když již budu mít tu manipulaci za sebou.

Kuba napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Co kdyby jste se už konečně jednou podíval do kalendáře nebo otevřel noviny a konečně už zjistil, že nejsou 80. léta a u vlády nejsou komunisti, takže to co bývalo, jak jste jedno léto seděl vedle fíry, tak na dráze už dávno není pravda a světe div se, manipuláky už dávno nejezdí max. 50km/h, ale jezdí i mnohem rychleji.
Klííííd. .D Trochu představivosti. Mám jeden vůz, který smí max 50 a je to. Však dotyčný nepsal žádné podrobnosti a nikdo nevíme ani na jaké to je trati ani z jakého období je aktivita. Hold vy mladí jste moc splašení a neznáte, co je jet 30 třeba 10 kilometrů. Vy musíte jezdit stovkou :D. Přesně tak mou generaci hodnotili staří zkušení fírové. A věř tomu, komunisti s tím nemají nic společného. Disciplína a zodpovědnost a klidná hlava. A pak to fungovalo.

Zbyněk Šemora napsal:
Kuba napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Klííííd. .D Trochu představivosti. Mám jeden vůz, který smí max 50 a je to. Však dotyčný nepsal žádné podrobnosti a nikdo nevíme ani na jaké to je trati ani z jakého období je aktivita. Hold vy mladí jste moc splašení a neznáte, co je jet 30 třeba 10 kilometrů. Vy musíte jezdit stovkou :D. Přesně tak mou generaci hodnotili staří zkušení fírové. A věř tomu, komunisti s tím nemají nic společného. Disciplína a zodpovědnost a klidná hlava. A pak to fungovalo.

Dobrá já to tedy upřesním: Jedná se o trať Ztracená old od Jiříka TK (TÚ Podhora – Pavlov) a mělo by jít o Mn vlak z poloviny 70. let minulého století v čele s lokomotivou T478.2. Souprava je složena z typických vozů své doby tzn. (Ds-k, Vtr, Vtdr, Uae...) vozy bez problémů mohly 90 km/h. Max. rychlost na trati je, jak již jsem uvedl 70 km/h. Chtěl jsem jed max. 60 i míň, ale těch 30 km/h je docela málo. Opravdu nevím jak bych v aktivitě zdůvodnil tak pomalou jízdu. Napadá mě snad jen nějaký vrak vozu či loko, který jede na konci vlaku a může max. těch 30 km/h...

Alebo to zdôvodni zlým stavom trate. Súdruhovia nesplnili plán dodávky koľajníc :-)

T6791225 napsal:
... Opravdu nevím jak bych v aktivitě zdůvodnil tak pomalou jízdu. ....
Jednoduše - teplotní pomalá, ale ta se dává většinou 50.
- trať v havarijním stavu před novou pokládkou
Nebo si ještě pamatuji na uhnilá pouzdra ve šroubech v betonových pražcích a jezdili jsme asi rok mezi Novým Městem nad Cidlinou a Káranicemi 30. A kolikrát zapomněli osadit Z a K.

Ještě k tomu BIN. Poslední, která nenulovala rychlostní limit je právě ta 1.70819. Nižší nedoporučuji, protože se každá chová jinak na chování vozidel a také servisy pak jezdí jinou rychlostí a aktivita tak může být totálně rozladěná.

Zbyňku,Ty píšeš ve své trati o ploměrech r 250,že jsou na rychlost max 60.Na Vláře jsou běžně a je tam snížená rychost na 70,a jsou úseky i na 80. Taktéž někde píšeš o rychlosti u výměn 3dBlft a dRlft,že jsou postačující na rychlost 80 a ty mají poloměr 271.
Můžeš mě prosím Tě osvětlit,nebo někdo jiný,jak to ve skutečnosti s tou rychlosti je?
Díky Mirek

Miky945 napsal:
Zbyňku,Ty píšeš ve své trati o ploměrech r 250,že jsou na rychlost max 60.Na Vláře jsou běžně a je tam snížená rychost na 70,a jsou úseky i na 80. Taktéž někde píšeš o rychlosti u výměn 3dBlft a dRlft,že jsou postačující na rychlost 80 a ty mají poloměr 271.
Můžeš mě prosím Tě osvětlit,nebo někdo jiný,jak to ve skutečnosti s tou rychlosti je?
Díky Mirek
Mirku, to jsem napsal jen tak odhadem. Ono záleží i na převýšení.
Ale ty výměny na 80 určitě nejsou. Dřív jsem si myslel, že jsou na 60, ale není to pravda. Tyto jsou na 40 až 50 do odbočky a když stavím zhlaví stanice, kde se jezdí těch 40 do odbočky tak každá výhybka odpovídá přesné kilometrické poloze dle reálu. Ale na 60 jsou tyto krátké. Na 80 přesně vychází A1t840xxx. Na 100 by vyšly rozměrově do kolejiště přesně A1tPnt5dxxxx, jenomže jazyky začínají moc daleko, tak to na 100 vypadá moc strašidelně a pěkně to hodí. Na 80 je moc dlouhá a výhybka A1tPnt2.5 nebo jak se jmenuje, ta nejštíhlejší, je do zhlaví stovkových výměn moc dlouhá a zhlaví by se pak nereálně natáhlo. Takže se dá použít jen solo nebo na 120 do odbočky.
Jinak výhybky 10d jsou moc ostré a zhlaví z nich je moc krátké, ale na některých místech propojky vychází i přesně. Ale výhybky 6d jsou opravdu nouzovky a v reálu by je šlo pojíždět max20.

Back
Nahoře