Vyřazení skinů/modelů

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku

vyřazování

• Hlasovalo členů
    46
Stav
nelze přidat další příspěvky.

Edie

Průvodčí
Pěkné odpoledne.

Chtěl bych rozpoutat rozumnou a seriózní diskuzi na téma vyřazení prahistorických skinů z trainsetu.
Chtěl bych se tedy zeptat, zda-li se dokážeme shodnout na tom, že začneme s vyřazováním?

Tohle je jistě správný nápad. Ale neřešil bych zde TBP, ale Trainset jako takový.

Především by tu měly být návrhy těch vozidel, která už jsou "out" a která by aktivitáři neměli používat. Ale zároveň by ke každému starému modelu měla být alternativa modelu nového. Takže výměna kus za kus.

Jsem také pro, ale rozhodně souhlasím s tím, že pokud by se tak mělo stát, měla by být adekvátní náhrada, jako třeba Heklovy modely, které v dosti případech nahrazují staré.
Ale to by musel někdo mít velkovýrobnu a to se nestane.
Osobně souhlasím, ale myslím si, že je to nereálné stejně, jako sjednocený trainset.
Myšlenka a nápad skvělý, ale to by tu všichni museli táhnout za jeden provaz.

A jak to chceš realizovat? Trainset má každý na svém počítači svůj. Seznam s návrhy by pomohl, jak tady správně píše Pavlík. Ale tady se zase naráží na ten starý problém nejednodného označování a neexistenci standardu, kterému se tady většina brání. Takže seznam i s obrázkem konkrétní omalovánky. A pokud tyhle omalovánky přestanou aktivitáři používat, jejich potřeba se bude limitně blížit nule.

Přesně tak to myslím. Padne tu návrh na konkrétní model (skin), udělá se v shape vieweru obrázek, založí se nové vlákno s hlasováním, a podle výsledku hlasování by si to uživatel smazal, případně, jestli bat dokáže mazat soubory, tak ideálně bych vytvořil bat soubor.
A po ukončení hlasování, by se dané téma smazalo, a objekt by se připsal na listinu smazaných věcí.

Edie napsal:
Přesně tak to myslím. Padne tu návrh na konkrétní model (skin), udělá se v shape vieweru obrázek, založí se nové vlákno s hlasováním, a podle výsledku hlasování by si to uživatel smazal, případně, jestli bat dokáže mazat soubory, tak ideálně bych vytvořil bat soubor.
A po ukončení hlasování, by se dané téma smazalo, a objekt by se připsal na listinu smazaných věcí.

Nějak moc hlasování. Stačí jen pasivně model nepoužívat. Zajímalo by mě jak přesvědčíš určité distributory, aby to muzeum nepoužívali nebo dokonce smazali. Nic proti ale zkoukni kolik má model 363 od Hekla a kolik od Starého (kujus, počty polys, počty tex) a pak si někam nasaď 20 lokomotiv od Hekla a 20 lokomotiv od Starého nejlépe do Prahy traťi BP nebo traťi 321. V aktivitách to kombinuju - např. loko hráče je od Hekla, aby se dala prohlížet a traffic loko od Starého, obzvlášť u trafficů co jsou daleko a nebo profrčí na pár vteřin kolem tebe.

No jo, ale vem si třeba toto http://q3.cz/view.php?filename=39Tdgnsold.jpg . A ono je taky muzeum a muzeum.

Já, když už jedu aktivitu, tak jsem alergickej na tu první malovanou 810 :D A současný veřejný model není zas tak náročný aby se nemohl používat... si myslím

Pánové,chci jen podotknout,že když začínala slavná éra MSTS,tak jsme byli vděčni za každý nový model a trať,se kterýmy a na kterých bylo možno jezdit. Bylo to určité úsilí a strávený čas s určitou technikou TÉ doby každého modeláře. I když jsou dnes jiné nároky,nechme modely tam,kde jsou a kdo vidí rudý hadr,má přece ConBulder a editor trati?
Mirek

Miky ako vidíš dnes je to tak, že keď to nebude tak ako hovorím tak bude zle..........Dnešný trend......

Ad Edie: a prosím ťa čakal si niečo iné? Veď je to každého osobná vec, čo má a čo nemá v trainsetu. MSTS treba hrať a nie robiť s toho politiku. Stiahnem si, upravím si smerovanie a hrajem. Ja ťahám dosť často maďarské addony a nemám v pláne ich presviedčať že to majú blbo lebo sa to volá inak ako bolo schválené virtuálnym dráždním úradom.....

Já tu ale přece nehaním nikoho práci. Ty modely skiny odvedli svoji práci při ježdění, ale proč je udržovat na na přístrojích, když už jsou za zenitem? Vždyť místo nich máme daleko kvalitnější modely, tak proč mít pořád ty staré? Je to akorát o balast navíc.

Edie a tebe niekto drží ruku ďaleko od myši , že si to nedokážeš doma spraviť ? Či si tak málo sebestačný, že potrebuješ niekoho nad sebou aby ti povedal ako to doma v PC máš mať? Kolego, kamaráde to chce menej premýšľať a viac sa pri tom zabávať. Inak to nemá zmysel.

Pánové zdravím.
Můj názor je takový, že si stejně každý udržuje svůj trainset a některé vozy, tedy já osobně, používám jako traffic. Ale ano, ty malované 810 a 010, které stejně i jako traffic jaou polygonově náročné, tak ty stejně nepoužívám, další je nesmyslný vůz ČD Gabs nebo co to bylo za paskvil, je v TBP a je to ten dlouhý čtařosý skříňový nákladní vůz z německé produkce. Název už nevím, poněvač jsem jej smazal:D Ale například vozy ČD Gags s grafiti používám do odstavných kolejí běžně, ono je to spíš na aktivitářích a jejich estetyckém cítění, které modely a skiny použijí. Mne osobně deptá i ten německý vůz smmp s tankem (když už máme naložené naše a v 100x větší kvalitě), ten je opravdu obludný.:P Ale jak píšu, je každého věc jak si aktivitu postaví.
Dan

No fajn, takže já si to u sebe vyházím, pak stáhnu aktivitku, kde to aktivitář zařadí, a hned mám práci navíc.

No tak si ten balast navíc u sebe vyhoď a smaž. A o obsah pevného disku ostatních uživatelů se nestarej, je to jen a jen jejich záležitost. Seznam balastu jak jsem již psal výše udělat můžeš, ale to je tak asi vše. Spousta uživatelů nemá ani internet a žije z toho co kdysi dostali na DVD s tratěmi (a je jedno zda to bylo od Znyňka s BP nebo od Martina s 321 případně od jiných autorů), nebo si ta vozidla ani neumí nahradit a jsou vděčni za to že si mohou zajezdit a je jim docela šumafuk že tam mají ty omalovánky.
Edie napsal:
No fajn, takže já si to u sebe vyházím, pak stáhnu aktivitku, kde to aktivitář zařadí, a hned mám práci navíc.
A tak máš vlasně zbytečnou dvojnásobnou práci navíc, jednu s vyhazováním a dalši s nahrazováním...

A dalo se čekat něco jiného? Osobně toto považuji za neřešitelný (a zbytečně řešený...) problém, protože záleží jen na aktivitářích, jaké skiny/modely použijí. Pokud se vyřadí nějaké muzeum, jistě se najde někdo, kdo je jako "low poly" model nasadí do aktivity.

Pokud bude seznam vozidel, která jsou pravěk a neměla by být v Trainsetu, jako aktivitář je vysmýknu a nebudu používat, u mě to problém není, ale osobně si myslím, že k žádnému seznamu nedojde.

Nástřel, jak by takový seznam mohl vypadat.
Stahujte zde: http://leteckaposta.cz/875247787

Edit Edie: Upraven formát seznamu.

Výborně, ještě bych v tom xls ke každému vyřazenému vozidlu dopsal odkaz na alternativní náhradu.

Jenže, například do aktivit z dob ČSD je spousta věcí neřešitelný problém, musím (a chci) používat skiny například staršího data jako je tomu u šestikoláku, než tam cpát ČD a takových příkladů je kvantum. Docela mne zaráží, že například Pikku udělal šestikoláka v barvách OKDD a ČD a takový nestor dob ČSD už na tuto variantu nějak pozapoměl, to samé u ČD 130.:D Navíc fakt nebudu zkoumat, že se ten, či onen model vyřadil. To bych místo tvoření aktivit brouzdal po netu a nedělal nic jiného. Aktivity si tvořím pro radost především pro vlastní požitek z jízdy v MSTS a vydávám je pouze proto, že se chci podělit o zážitek z jízdy. Takže podtrženo a sečteno si stejně budu dávat do aktivit vozidla, která vyhovují mému estetickému cítění a nutnosti zařazení do daného období.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře