Pískať či nepískať z vlákna Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

mimochodom dokazovanie že si pískal ak sa niečo stane nie je adekvátne s tým, že ťa to v MSTS vyšmarí von. Adekvátne je , že ťa odstavia bokom v najbližšej dopravni s koľajovým rozvetvením a vlak bude dovtedy stáť kým tam nepríde druhý majster čo to povezie ďalej. Podľa teba je toto v reále kvôli pískaniu možné?

Bereš to jako zhovadilost, které se nachází v simulátoru na každém kroku, například mě je to vcelku jedno a nemám s tím žádný problém, beru to jako hru, která má k hyperrealitě stejně daleko jako to odstavení v další stanici po nezahoukání v reálu. Každý to tu ovšem bereme jinak, někdo hyperrálně i přesto, že ví, že to s hyperrealitou nemá nic společného, někdo to bere jako hru, kde je prostě něco co v reálu nemožné. Prostě bych to uzavřel s tím, že v trati BP se musí na hradeckých tratích houkat u pískáčku jinak vyletím a nebo tam prostě nejezdím a mám pokoj. Reál vs. msts by se neměl přehánět.;)

Ale veď o tom to je. Bavíme sa dve strany s rozličným uhlom pohľadu na danú vec. A to je všetko. Niekomu to prekáža niekomu nie. Ja nemôžem tvrdiť, či je to dobré, alebo zlé pretože je to subjektívne. Niekomu to vyhovuje a niekomu nie. Ale viem presne posúdiť, či to je reálne , alebo nie. Toto posúdiť viem. A reagoval som iba na to či to je reálnejšie, alebo nie je. A tam jednoznačne hovorím, že nieje. Ale keďže autor si to tak želá, tak to tak proste je a hotovo. Od toho ale ešte nie je hriech o tom diskutovať.

Ja by som tie pískače v MSTS nevidel až tak čierno, letíš až pri treťom ignorovaní. Ale v MSTS sú horšie viditelné, to je fakt. V reále bývam neďaleko dvoch "D" pískačov a v čase ich platnosti ich polovica vlakov ignoruje.:roll:

Lenže MSTS reaguje len na velkú húkačku, na píšťalu nie a po 18:00 tiež asi neprestane toto pravidlo ignorovať, tiež som proti tomu.

Ty niektoré tie pískače tiež neberieš smrteľne vážne :-)

S tou píšťalou a pod. súhlasím, Džordž to nechcel takto spraviť, lebo v zahraničí boli iné požiadavky. Raz som sa ho na to pýtal.

Nevím,jak je to v současnosti na Slovenasku,ale v Čechách "D" neplatí jen ve dne,ale pouze po zpravení o jejich platnosti.
Cituji D1-ČD:
641. Návěst Pískejte (kolík se střídavě červenými a bílými pruhy, v červených pruzích bílé odrazky nebo střídavě červené a bílé pruhy z odrazek; na vrcholu kolíku žlutá deska, uprostřed s černým písmenem " D ") je návěst výstražného kolíku s dočasnou platností pro pracovní místa a přikazuje strojvedoucímu (zaměstnanci v čele sunutého vlaku nebo sunutého posunového dílu) dávat návěst Pozor, jsou-li zpraveni písemně nebo telekomunikačním zařízením (rozkaz Pv se nesepisuje) o pracovním místě.
Ještě k té realitě:Docela je škoda,že MSTS neumí reagovat na "stahovačky".

No nebudu se motat do hádek, ale z mého postřehu, při cestě Hradec Králové - Pardubice jsem postřehl to, že některý fíra píská neustále, některý jen před a ne houkačkou, ale píšťalou (v MSTS kl. B) a některý nepíská skoro vůbec a to jezdím po této trati neustále skoro každý týden dvakrát. Nicméně i v trati BP když jednou nezapískám, tak jen hláška a až na potřetí mne to vykopne. Jinak zpět k reálu a trati HK - Pardubice, tam píská fíra skoro pokaždě a je to ten přechod přes koleje hned za HK pro pěší a to tam snad ani pískáček není, v BP určitě ne.;)

V praxi je jedno, pokud pískáš houkačkou nebo píšťalou. V msts musíš jen houkačkou.

Tímto bych debatu o pískáčcích uzavřel a doufám, že nový moderátor toto téma přesune do správné sekce :)

Ale kuš.......... každý je zrazu ako aktívny zatvárať debatu....,. :) Tak snáď sa môžme normálne podebatovať o tom ,či to je tu zakázane ? Tu sa smie len hádať?

AK sa zatrhne diskusia tak to mozte rovno zabalit. Diskuzné fórum bez diskusie je ako jahodový kompót bez jahôd.

RE: Pískať či nepískať z vlákna Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Nepodstatný flametvorný zbytok debaty sa po zásluhe dostal tam, kam patrí

Naposled editoval moderátor:

Vyhazování z hry kvůli nepískání mi taky nepřijde moc vhodný, ale jsem to ochotný skousnout, co mě vadí mnohem víc zaučinkování rychlobrzdy při překročení rychlosti. To je z mého pohledu naprostá hovadina a proto jsem si eng. soubory podle toho poupravil.

dem napsal:
Poison tento simulátor má veľmi veľa chýb v porovnaní s reálom. (niet sa čomu čudovať keď to robili amíci :) ) Takže to znamená , že zhovädíme aj ďalšie veci , lebo už je to jedno? U mňa onoho času práve kvôli tomuto išla ŽSR150 preč s disku....

... v ŽSR150 už sa povinne trúbiť nemusí ...

Opět trochu pročištěno. Chcete-li vést debatu v předešlém duchu, tak prosím v Odpadu.

Back
Nahoře