chyba v zobrazení krajiny

Pikku

Pomocník strojvedoucího
Vážení uživatelé, setkal jsem se s jistou chybou zobrazení, která mě trápí na novém ntb Lenovo Ideapad Z570 a se kterou si nevím rady. Tento ntb má dvě grafické karty, integrovanou Intel a přidanou GeForce GT520M.
Chtěl bych upozornit, že se jedná o naprosto čistou instalaci W7, GK mají poslední ovladače a když se podíváte POZORNĚ na screeny tak zjistíte, že se mi JEDNOU již podařilo této chyby v zobrazení zbavit. (Takže to zřejmě není MsTS binem nebo nastavením MsTS) Bohužel po vypnutí a znovuzapnutí ntb je chyba zpět a absolutně netuším, jakým nastavením by se toto mohlo změnit. Trápím se nad opakovanými pokusy v nastavení GK a nevím jak dál. Neřešil jste někdo na svém PC podobný problém ? (Při prohlížení screenů si všímejte zobrazení terrainu, jedná se o takové jakoby prolínání. Jako bonus je tam vidět, že daní za dobře zobrazený terrain byly rozmazané texty - na screenu tabulka F4)

db438f2477ae6bff915bc3e023812b5a.jpg

4d2ed5bae133c1c8870d5343a607ce2a.jpg

Na dalších dvou screenech je chyba velice markantní - dělají to všechny trati včetně defaultních :( Tento jev je závislý na vzdálenosti od terrainu a se vzdáleností se jeho vzhled mění.

cfc44633dee4b47acaca2718c4dfecfa.jpg

a802e7d0d3e0a9854ac86e4a2ceb3e45.jpg

Děkuji vám za rady a tipy co s tím.

Naposled editoval moderátor:
Kamarát má ten istý NB a má tiež tento problém. Doteraz sa nám ho nepodarilo vyriešiť. Pokial ide na integrovanú GK, tak texty sú ostré, ale výkon je slabý. Pokial prejde na GT520, tak text je rozmazaný, ale fps stúpne na dvojnásobok. V teréne som si to nevšimol.

Mě to dělá to samé. Je to grafikou - na svém PC mám integrovanou GK, ale když jsem si od kámoše půjčil samosatnou GK, terén se zobrazoval správně (bez pruhů). Takže to chce vyzkoušet jinou GK.

jj ten problem mel Miki945 a daval jsem mu to dohromady ja, podobnej problem mel i Paja26 tam se to taky povedlo vyresit

Ahoj,

mám na svém novějším PC menší problém se zobrazováním krajiny. Krajina se zobrazuje tak jak má,ale o dost později, nežli na starém PC. Jedu, vidím vedle sebe prázdný kopec a najednou tam předemnou naskočí stromy atd. To se na starém PC nestávalo. Nevíte, čím by to mohlo být?

Tohle není počítačem, ale zobrazení viditelnosti v dané trati a děje se to od počátků MSTS. Hromadné lesy mají viditelnost až do 1000m, proto je nejdříve vidět kopec a po přiblížení naskočí lesy. Pokud použiji modely stromů a tím mnohonásobně víc objektů, tak mám dohlednost 2000m a tohle se neděje. Bohužel s tímto se nic nedá dělat, už jsem se na to ptal v jiném vlákně. Asi z toho důvodu Martin u 321 hromadné lesy nepoužívá a všude skládá na kopce skupiny statických stromů.
Normálně to nevadí, ale když jsou z přehledných rovin vidět vzdálené lesy, tak to působí opravdu rušivě.
To samé platí o nadjezdech a tunelových portálech. Zde to naštěstí lze v modelu opravit.

Takže doporučuji počítač oknem nevyhazovat, on za to opravdu nemůže. Na tom starém jste jen jezdil jinou trať nebo měl jinak nastavenu viditelnost.

Díky za odpověď!

Třeba když vyjedu z Brna na Adamov, je stráň vpravo holá, na starém byl možná les, ale nevím. Není to zase tak důležité... :) Ale i tak děkuju.

Tam je to celé holé, jestli myslíš stráň vpravo od Majlontu pod Vinohrady. Já mám Brno taky rád, hlavně na adamovské trati jsem s Krysama jako doma a ono se to časem určitě doladí.;-) I když asi za cenu snížení FPS. V mém případě už teď u mě začíná být problém od Modřic projet zcela plynule. Úsek Rola-Židenice se mi taky občas kouše. To je holt daň za čím dál propracovanější město.

Back
Nahoře