BP/321

Jarousinek99

Cestující
Chci se zeptat mám už snad všechny free tratě plus trať BP.... a teď přemýšlím o 321. Když se tak nad tím zamyslím není lepší koupit si ze začátku trať 321, pže když se podívám na rozsah sítě přijde mi to teď logický (pokud nejsem nadšenec na Brno) Otázka teda zní, pro ty co mají trať 321 je v něčem lepší ve společné části kterou má i BP? Doufám že teď nedostanu vyhubováno od Zbyňka :D

Obě jsou dobré a vyplatí se je mít. Rozdíly najdeš, 321=Nové Spojení v Praze, současná podoba úseku Třebovice - Zábřeh, BP Praha po staru přes Vítkov, Třebovice - Zábřeh také po staru, rozdíl v rozsahu jsi jistě také poznal, takže doporučuji obě.

Určitě je lepší ze začátku si zakoupit trať BP, už kvůli tomu, že je dodávaná s Trainsetem BP, který nikde jinde, než na tom DVD, neseženeš. Trať 321 je (byla, když jsem ji kdysi zakoupil) bez trainsetu.

Ja by som to zhrnul BP - Zbynek sa zaoberá trate čo boli v minulosti aj keď sú koridory. 321 - Martin - všetky trate sú podla reálu vätčšina tratí koridorovaná a moderná.

A samozrejme sa oplatí mať všetky trate plus by som povedal že aj Olomocka tramvajova síť o Jardu.

A poznamenávam VSETKY trate pre Msts sú super! Aby nedošlo k nedorozumeniu.

Asi si to objednam, at muzu srovnavat...uvidime, hlavne si chci projet od Olomouce dal na Prerov, to mi v BP hodne chybi. Tramvaje Olomouc me moc nelakaji, nase olomoucka sit je nezazivna... Skoda ze tramvajova sit v Ostrave neni tak dokonale udelana jak ta Olomoucka :) ale to uz odbiham od tematu, kazdpadne vsem co tvori trate veskera cest :cool:

Červenka je u Martina koridorová včetně celého úseku Dluhonice (mimo) až Olomouc (mimo).

Clovek celej den plni trainset (nekonecna prace), zkousi se naucit tvorit aktivity, instaluje free trate, cuci semka, kdyz se tak nad tim zamyslim tak sem dneska ujel 20km v MSTS :eek::D

Naposled editoval moderátor:
Jarousinek99 napsal:
Clovek celej den plni trainset (nekonecna prace), zkousi se naucit tvorit aktivity, instaluje free trate, cuci semka, kdyz se tak nad tim zamyslim tak sem dneska ujel 20km v MSTS :eek::D

A to si počkej, až zakoupíš obě hlavní tratě, 321 i BP, to teprve bude "vončo".
Rozhodně doporučuji obě, jak zmínili kluci v předchozích příspěvcích.
Nemá to chybu a na obě je dostatek aktivit (ne vždy aktuálních) a také se dá vesele tvořit.:)Ať se Ti vše podaří.:cool:

Naposled editoval moderátor:
Pri trati 321 si daj hlavne pozor, či je v nej dokončený aj úsek, na ktorom by si si chcel zajazdiť. Ja som si tak kúpil 321-tku s tým, že si zajazdím na trase BA - Trnava - Košice. No po nainštalovaní trate som zistil, že kolaje sú síce položené, ale krajina už chýba. To ma celkom sklamalo lebo podľa mapky na webe 321 je napísané, že je to postavená trať. (postavená síce áno, ale dokončená nie) Ale tak snáď sa niekedy dočkáme....

Aj tak však neľutujem, že som ju kúpil. Je to pekná trať a už som na nej dosť najazdil. Pre absolútneho začiatočníka je však najlepšie začať z BP. (jednoduchá inštalácia). Zdá sa mi však, že Martin písal, že aj on urobí 321 ako inštaláciu, no neviem či už to tak aj je.

erikmir: Martin vravel že tento úsek je síce kolajovo položený ale to len tak položil pretože sa dozvedel a modernizácií. Čo si ja pamatám hrozne som sa tešil ked na internete bolo že na Vianoce výde aktualizacia Bratislava - Leopoldov každý deň som netrpezlivo čakal až nakoniec nevyšla. Keď som sa pýtal Martina na usek ZSR (120) po novom 125, tak mi odpovedal že sú tam rekonštrukcia a neoplatí sa stavať. Takže tento úsek bude hold po dokončení modernizácie . Aj ked od Ba po Nové mesto nad váhom by to kludne krajinu mohlo mať :)

Sú aj ďalšie rozdiely. Zbyněk sa v BP piplá s každým sklonom, nech je to jedno promile, Martin pod 5 promilí prakticky nejde. Praha v 321 je mimoriadne náročná a málo kto ňou dokáže prejsť bez pádu. V BP som asi na žiadnom mieste problém nemal.

Inak mi to pripadá, že ak človek nechce prísť o nervy, jazdí aktivity iba od jedného aktivitára. Lebo čo aktivitár, to inak pomenovaný trainset (iné adresáre) a iné vozidlá. Tým pádom som na dopĺňanie trainsetu už dávno rezignoval, zabralo to viac času, než samotné jazdenie (spolu s prípadnými opravami consistov). Teraz, keď jazdím, tak len tram Olomouc, tam je to komplet v jednom.

Bude sa nakoniec dokoncovat usek ZSR120? Trat je uz v podstate hotova.. Kupa tohto DVD pod stromcek bol zatial podvod (s akoze dostavanymi usekmi trati)..

Nema niekto nejake info?

Pokud vím, tak trať ZSR 120. byla několikrát komentovaná, že dokud nebude mít přesné plány tratě, tak nic se dělat nebude. Další aktualizace si můžete stahovat zdarma, tak nevím proč píšete, že koupě DVD pod vánoční stromek, byl podvod. Vážený pane, ten dotyčný, který tvoří tratě, jezdí všude, fotí, stojí to všechno jeho čas a peníze, néni žádný podvodník, ale dříč. Máte tam koleje, tak zapněte editor a můžete si dodělat krajinu. Myslím, že za deset let tvorby do MSTS, Martin udělal dost...

@jeffe. Máš úplnú pravdu....A ľahko sa ti stane, že budeš mať tie isté kúsky viac krát,len pod iným názvom. Hádaj prečo...

Ja tie malé písma skoro nikdy nevidím :) Ale však aspoň sa máte na čom zasmiať :)

p.s: pre mňa je to nové, lebo asi 90 percent vlákien tu na fóre som vôbec nečítal :)

Mily Baloro, nie som pravidelny prispievatel do fora, ani uzivatel.

Malo vobec teda zmysel pokladat kolaje a predavat trat ako hotovu? Mam si dostavat krajinu, to si v podstate mozem dostavat aj kolaje a mohol som usetrit kupu spominaneho DVD... Koridor mozu tymto tempom dostavat kludne za 5-10 rokov, to akoze fakt? V roku 2030 budem konecne mastit train sim na trati, kvoli ktorej som si kupil to DVD.. to znie celkom racionalne

Milý psv, úseky bez krajiny nejsou v mapě definovány jako "hotové tratě", ale jako "postavené tratě" a postavená trať je taková trať, po které se dá jezdit, nikde není řečeno, že musí obsahovat částečně, nebo úplně hotovou krajinu.
Krajina prostě jen ještě nebyla vytvořena, rozhodně není úmyslem nechat tyto úseky trvale bez krajiny.
Možná je to trochu nepřesné značení pro uživatele, ale žádný podvod to není, po červeně značených postavených tratích se jezdit dá a to je podstatné.

Ale není třeba už to dál řešit, od aktualizace 28 budou jisté změny v některých úsecích a v návaznosti na to budou i jinak značeny tratě v mapě.
Červenou barvou budou označeny kompletně hotové úseky s krajinou, zelenou barvou budou označeny rozestavěné úseky a zmizí označení plánovaných úseků, žádné plánované úseky už nebudou...

Vidíš Martine. Já si také plánoval úseky a realita byla nakonec úplně jinde. Postavil jsem úseky, o kterých jsem říkal, že tyto nebudu stavět nikdy a to co jsem plánoval, tak mám ještě dodnes krajinově nedořešené. Takže je lepší neplánovat nic a další příště nechat koňovi, ten má větší hlavu.

Back
Nahoře