Aktivity erikmir (Er)

S trafficem je to někdy problematické, zvláště u vlaků EC, IC, které jedou několik (desítek i stovek) km bez zastavení. Vždy dávám traffic v dostatečné vzdálenosti od mého projetí, aby se neobjevil či nezmizel, ve velkých stanicích pak dávám traffic raději o pár minut dříve. Hlášky, které upozorňují např. na rozpojení vlaku dávám stylem, že dám zprávu s informací, že se zpráva má zobrazit, aby nedošlo k výše zmíněnému problému!
Tolik postřehů, mimochodem má verze aktivity EC 271 "Petrov" vyjde o něco později, než bylo plánováno.

Naposled editoval moderátor:
Já používám nákresný jízdní řád, tam přesně vidím i projíždějící EC kdy a v kolik mají být v určené stanici, ale i přesto si nechávám určitou prodlevu, protože MSTS a skutečnost je někdy trochu jiná. A myslím, že to i záleží na příslušném PC.

NCP je pre mňa samozrejmosť. Takisto aj ZCP - podľa neho dávam lokomotívy na nákladné vlaky (takisto podľa toho volím aj váhu súpravy podľa stanovehého normatívu).

Traffic dávam väčšinou medzi dve alebo tri dopravne s koľajovým rozvetvením tak, že v čase keď je hráč zhruba pri koncovom bode trafficu, tak toto je východiskový čas pre tento traffic.

Najhoršie je odhadnúť kedy bude hráč v tomto bode. (ak sa ide načas podľa ZCP tak samozrejme problém neni).
Ak hráč nerešpektuje jazdné doby, tak je to jeho problém ak sa mu pred očami zjavuje traffic, lebo takto by sa ani v skutočnosti jazdiť nemalo.

Ak sa nejde podľa jazdných dob, tak si väčšinou najprv urobím aktivitu s hlavnými zápletkami čiže bloky predbiehania atď, potom takúto aktivitu otestujem a priebežne si do vytlačeného ZCP zapisujem časy kedy som v jednotlivých staniciach. Podľa týchto časov potom vkladám traffic.

Používám podobný systém, i proto raději dělám osobní vlaky, tam je JŘ daný a strefit se s trafficem je mnohem jednodušší.

Tak koukám, že všichni to děláme víceméně stejně. Při aktivitách R, EC a pod je dobré po nějaké době udělat nějakou zápletku při které se rychlejší hráči srovnají s loudali. Já to většinou řeším jízdou na blok.
PS: Nedávno jsem jel nějakou aktivitu (D1 Expres Brno - Praha) a tam měl hráč jet co nejrychleji (dojet o 20 min před JŘ) a já byl ještě o 5 min rychlejší a od Kolína jsem nepotkal ani kolo :(

Blackwolf napsal:
Tak koukám, že všichni to děláme víceméně stejně. Při aktivitách R, EC a pod je dobré po nějaké době udělat nějakou zápletku při které se rychlejší hráči srovnají s loudali. Já to většinou řeším jízdou na blok.
PS: Nedávno jsem jel nějakou aktivitu (D1 Expres Brno - Praha) a tam měl hráč jet co nejrychleji (dojet o 20 min před JŘ) a já byl ještě o 5 min rychlejší a od Kolína jsem nepotkal ani kolo :(

Myslím, že to byla moje aktivita....všechny mé chyby jsou mi jasný...jelikož jsem v tvorbách samouk začátečník...hold se těma chybama učím....:oops: každopádně už jsem se stímhle dávno poučil....takže se omlouvám všem "rychlíkům";-)

Pripravovaná aktivita Rex 861 Sandberg

Náhodou som vo svojom PC objavil sadu consistov pre vlak Rex 861, ktoré som si pripravil zrejme ešte začiatkom roka. A bola by škoda nechať ich len tak ležať. Vzhľadom na počasie nemám veľa na robote a tak som sa pustil do tejto jedno-hodinovej úlohy z Kútov do Bratislavy.

f2f2f18bb42f5644e3da8ce4b790642b.jpg

erikmir mam k tebe jednu prozbu muzes mi poslat tieto vagoni stahel som ich a furt vihadzuju chyby su to zssk_Bdtmee_159.wag,Rolf_Z_series/Rsco-zaes_032-6 zssk_B_800.wag na jelenek@azet.sk Dekuju

ondro napsal:
erikmir mam k tebe jednu prozbu muzes mi poslat tieto vagoni stahel som ich a furt vihadzuju chyby su to zssk_Bdtmee_159.wag,Rolf_Z_series/Rsco-zaes_032-6 zssk_B_800.wag na jelenek@azet.sk Dekuju
Ahoj Ondro, Erik má chybně uveden odkaz. Rolf_Z_series nalezneš tady. Je to druhý download, Rolf Zaes pack.

Zdravím, rád by som sa opýtal na aktivitu R 861 Sandberg. Hneď na začiatku mám problém. Začínam na stanovisku laminátky otočenom smerom na lanžhotské zhlavie, tým smerom mám aj posunovať, ale podľa pokynov mám vzápatí zmeniť stanovište - z ktorého by som na laminátku v dielni cúval a navyše nedostanem povolenie na jazdu proti stoj. Mal ešte niekto podobný problém? Ako na to?

Zámerne som laminu otočil tak aby bola po naposunovaní na súpravu správne otočená, takže bude normálne funkčný pohľad pod klávesou 5.

Predpokladám, že si laminátku vymenil za inú. Takže teraz si otvor conbuilder a tam si nájdi con s laminátkou a klikni naň pravým myšítkom. Potom by sa mala otočiť a bude to fungovať.

erikmir napsal:
Zámerne som laminu otočil tak aby bola po naposunovaní na súpravu správne otočená, takže bude normálne funkčný pohľad pod klávesou 5.

Predpokladám, že si laminátku vymenil za inú. Takže teraz si otvor conbuilder a tam si nájdi con s laminátkou a klikni naň pravým myšítkom. Potom by sa mala otočiť a bude to fungovať.

Áno, myslím, že v conbuilderi som ju vymenil, idem vyskúšať, ale určite to bude ono.
Ďakujem.

Aktivita je v poriadku. Sám som ju pred pár týždňami hral. Ak si použil všetky 3 HDV rovnaké aké tam mali byť, tak by som možno videl problém v bine. Aktivita bola stavaná na bin 1.8xxxx
Viac Ti neviem poradiť.

Čaute, svoju poslednú aktivitu som zverejnil zhruba pred piatimi mesiacmi a potom som si povedal, že si dám chvílu pauzu. Lenže dlhú dobu som nemal čas ani chuť sa do niečoho púšťať, no pred pár dňami som dostal inšpirácia a rozhodol som sa, že sa znova pustím do tvorby.

Oslovila ma skutočná udalosť z dňa 5.11.2013 kedy sa do čela osobného vlaku do Kútov postavila gorila 018. Očakávať môžete ako vždy posuny, a aj nejaké mimoriadnosti, viac však neprezradím, len to že to aktivita bude pre trať BP. Ono toho času teraz nemám nejako extra veľa, takže to bude trvať asi trocha dlhšie, než mám vo zvyku. Takže:

Pripravovaná aktivita: Gorila ide do Bratislavy

1b039ddd6c7168514a0bb942bcef737b.jpg

Jéj, teším sa :)

P.S.: zaujímalo by ma, že akú maximálnu rýchlosť si použil ... Klasicky 80 km/h ? Vyvinie to také brzdné percentá ?

Back
Nahoře