Aktivity erikmir (Er)

erikmir

Posunovač
Zdravím,

Simulátoru MSTS sa venujem už nejaký ten "rok" a trate BP a 321 som formou aktivít prejazdil krížom krážom. Preto ma už hranie aktivít nebaví a rozhodol som sa, že začnem aktivity tvoriť. Mojím obľúbeným rušňon je 350 a v mojich aktivitách sa s gorilou bude stretávať celkom často :)

Budem rád ak mi sem budete písať svoje postrehy z mojích aktivít.

Screen z mojej prvotiny: EC 278 Slovenská strela GVD 2011/2012

732a080af7eafbec4c61231c71471a29.jpg

Pripravovaná dvojdielna aktivita

9a3465c1970809b7acb9fc4c9ebbdd2c.jpg

Ešte sa chcem spýtať: dá sa do vlákna pridať hlasovanie ? Ak áno ako ?

Naposled editoval moderátor:
Aktivita EC 278 Slovenská Strela jako prvotina autora je ke stažení na mém WEBU ;)

Díki, keď bude čas a chuť na tvorbu tak sa určite posnažím robiť dobré a zaujímavé aktivity.

Ako som v slovenskej strele naznačil, tak teraz pracujem na R806 Olomouc-Breclav-Brno.

Opravdu pěkná aktivita . Přeji Ti hodně úspěchů při další tvorbě.

Jen pro upřesnění, 350tky s ETCS nesmí na ČD, nejsou schváleny drážním úřadem zatím. I z toho důvodu jezdí na vlacích do Prahy hodně často 362ky.

Já jen vím, že zatím oficiálně schválené na SŽDC nejsou, může se jednat o případy jako jela ta 350-019 zkušebně, něco jako jezdí 380tky po SŽDC, ale bohužel při nedostatku 350tek jezdí na vlacích 362ky. Ach ta úředničina.

Ahoj,
stejně jako v minulém týdnu,tak i teď jsem si našel čas na projetí aktivity nového kolegy.
Nápad dobrý, jen mám pár připomínek a postřehů.
V každém případě bych doporučil práci testera, či testerů věnovat maximální pozornost při čtení hlášek.
Pravopisné chyby, které jsem našel tam byly časté, myslím tím chybějící písmenka ve slovech.
Nejsem Slovák, ač věkem jsem se slovenštinu učil,ale některým výrazům nerozumím:D (můj problém - neberu jako závadu)
Řazení Os 2004 jsem skousnul, protože vím, že jednotku ZSSk 951 nemáme,ale to spojení s českým Ešusem mně přišlo legrační.
Ale co mě zarazilo, je že tento spoj má jet v trase Slovenské Strely a já jej potkal v opačném směru do Bratislavy. Záměr?
Potom ještě bych rád uvedl, že při najetí v Bratislavě na soupravu zůstal posunovač viset na sjízdné výměně, na odjezdovém návěstidle "Stůj!", potom na pár vteřin "Výstraha!" a odjezd byl hláškou dán o 15s dříve, než je odjezd podle GVD.
Při odjezdu jsem pochopitelně srazil posunovače, který tam zůstal stát.
Poslední věc, kterou bych si pohlídal, jsou koncovky u vlaků.
Vím,že se to tu rozebíralo a že je to hra, ale když bazírujeme na stahovačkách a všem dalším, tak koncovky u nákladních vlaků jedoucích také jsou a ne že nejsou.

Jinak velmi slušná práce na první aktivitu. Ať se Ti daří.:):)

Midrafon: Na tie hlášky si dám pozor. Píšem všetkými desiatimi a som zvyknutý na Word, ktorý chyby opravuje. V ďalšej aktivite si to lepšie skontrolujem.

To, že si niektorým výrazom nerozumel si tak neber. Ja som zo záhoria a ani ja, rodený Slovák niekedy slovenčine nerozumiem :D

Ten akože push-pull som tam dal, lebo som tam nechcel mať samé osobáky typu 240+5xB. Ten vlak si stretol dobre, len som urobil chybu v čísle vlaku. Podľa NCP tam má ísť 2005, síce iného radenia, ale nevadí :)
K tomu GVD, tak teraz čo tvorím som dal do Brna EC 170 o 30 min skôr. V Brne bolo dosť pusto a tak som to chcel urobiť trocha zaujímavejšie.

Ten posunovač sa tam ťažko umiestňoval. Keď sa mi to už konečne podarilo tak som to už nechal tak.

S tým blokom pred odjazdom by ste mi mohli poradiť. Ja som ho tam dal, až keď som si bol istý, že hráč je na súprave. Nechcel som aby ho to zblokovalo a potom by bolo nemožné posun dokončiť. Rád by som vedel, ako to robíte vo svojích aktivitách.

Ten odjazd som asi fakt domrvil. Vôbec som si to neuvedomil.

V ďalšej aktivite už budú aj koncovky na nákladoch :)

Ďakujem za tvoje postrehy, beriem ich na vedomie.

Erik

Zdravím,sice přesně nevím jak to máš v aktivitě,myslím toho posunovače,ale musíš ho natrasovat jako každý jiný traffic,trasa,vyčkávací bod,atd.Otevři si v editoru aktivitu nějakého aktivitáře kde posunovač je a uvidíš jak to má udělaný.;-)

Tak jak napsal srandík, vždy je nejlepší jej natrasovat tak, aby potom zmizel v protisměru, tzn. za vyčkávací bod mu dát otočný bod a zpětně koncový bod. A načasovat tak, aby se pohnul ve chvíli, kdy již budeš mimo něj.
Co se děje za Tebou nikoho nezajímá.:D
U toho bloku na odjezdu je to složitější v tom, že jsem se vždy trápil s tím, kam vlastně umístit servis2, ale zvykl jsem si v posledních aktivitách jej nedávat přímo za odjezdové návěstidlo, ale vždy kousek dál v trase hráče, v žádném případě na výměny. Pak jen jde o správné načasování. Je to pokus omyl, ale dá se to naučit. Jak délka trasy servisu ,tak i doba vyčkávání.

Eriku, této kritiky jsi mohl být ušetřen, kdyby nebyl tvůj postoj neodmítavý při nabízené pomoci při testu.

Zdravím,
pred pár dňami som pri zjazde na bicykli spadol a podvrtol som si členok. Teraz musím sedieť doma, aj keď vonku je tak pekne :(

A tak som sa z dlhej chvíle pustil do tvorby ďalšej aktivity :)

Uhádne niekto, ktorá trať, prípadne v ktorej stanici bol urobený screen ? (pardon za kvalitu)

__________________________________________________________________________________________________________
Pri páde som si poškodil pravé radenie Shimano Deore a odniesla si to aj páčka brzdy Avid Elixir 3. Ak by niekto mal na predaj, nech mi napíše do SZ.

http://jpeg.cz/images/2012/08/21/ShNg.jpg

Tax napsal:
Ešte keby si sa naučil robiť screeny menšie, bolo by to celkom OK.

Naschvál som screen zmenšil na 900 pixelov a pri náhlade príspevku mi to fórum presahovalo len o pár milimetrov. Tak nechápem kde je problém ?? Videl som tu už kopu screenov, ktoré vôbec neboli upravené a presahovali fórum o riadny kus.

Tak na koľko mám zmenšovať ?

erikmir napsal:
Tax napsal:
Ešte keby si sa naučil robiť screeny menšie, bolo by to celkom OK.

Naschvál som screen zmenšil na 900 pixelov a pri náhlade príspevku mi to fórum presahovalo len o pár milimetrov. Tak nechápem kde je problém ?? Videl som tu už kopu screenov, ktoré vôbec neboli upravené a presahovali fórum o riadny kus.

Tak na koľko mám zmenšovať ?
Kopa monitorov má ešte stále šírku 1024 pix, tak skús dodržať maximálnu šírku 800 pix, alebo ak chceš HiRes screen, nahraj ho niekde a sem daj len náhľad s odkazom na HiRes podobne, ako som to urobil ja tu: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/318&pid=91303#pid91303

Zápis na HiRes aj s náhľadom vyzerá takto, len odstráň podtržníky od hranatých zátvoriek:

[_url=http://xtrain.alsat.sk/work/prkna2n/ce_8m.jpg]
url_]

Back
Nahoře