První tvorba aktivity

Cardous99

Začátečník
Zdravím, tak jsem si prostudoval návod na tvoření aktivit. Že to bude poprvé šílený jsem tušil ale hned na začátku jsem narazil na problém, spustím editor a nechápu jak je možné, že mi skáčou hlášky o tom že mi chybí různé enginy, přitom když hraju nic mi nechybí, doplňuju trainset atd. Prostě mi jde o to jak mi může editor hlásit hlášky, že mi něco chybí, nechápu ten princip. A jedna doplňující otázka, jestli i Vám se editor dost těžce seká nebo je jen ten můj notebook taková lína mrcha :(

Pozri sa sem , možno ti to pomôže.

Tvoj problém može byť spôsobené tým, že aktivity hráš cez TS. MSTS ti potom skontroluje len tie vozidlá, ktoré TS v trainsete nechal. Editor ti skontroluje celý trainset. Preto si ho radšej celý prekontroluj cez ConBuilder.

Editor ti bude sekať len pri väčšom trainsete alebo veľkej trati. Najlepšie je povypínať si všetky nepotrebné veci. Hlavne si vypni názvy staníc a kilometrovníky. Pri menších tratiach ako ZSR 150 nebudeš mať s takýmito vecami problémy.

Prajem ti veľa zdaru :)

Naposled editoval moderátor:
Rozhodně doporučuji mít vyladěný a jednotný trainset bez chyb. Takže nejen kontrola v Conbuilderu,ale i Convoii a mít toto v naprostém pořádku. Pak Tě může jakákoliv chybička nečekaně překvapit.
Toto jsem před rokem pochopil a dnes je to bez problémů.
Bude to chtít dost času a trpělivost,ale ta se rozhodně vyplatí.
Kdyby něco,ozvi se.

Aký je rozdiel medzi Convoi a CB ? Veď v CB si viem otestovať aj consisty.....Či nie?

dem napsal:
Aký je rozdiel medzi Convoi a CB ? Veď v CB si viem otestovať aj consisty.....Či nie?

Samozřejmě, Milane, ale už x krát se mi stalo při opravách v trainsetu, že Conbuilder našel jiné chyby, než Convoi.
Nevím, jaké mají zkušenosti jiní, ale já je měl a proto jsem tenkrát a dělám to i dnes, kontroluji trainset v obou programech.
Consists potom jen v Conbuilderu.

dem napsal:
Conbuilder není úplně dokonalý a například nenašel překlepy zde:
Inside (
PassengerCabinFile ( 162011.s )
PassengerCabinHeadPos ( -1.56m 3.1m 6.65m )
RotationLimit ( 0 190 0 )
StartDirection ( 0 -172 0 )
)
Kde všelijakým klonováním byla u hodně vozidel nesprávně zapsána řada.
Convoi tohle našel.

Řekl bych, že nejen to. Je potom škoda, že ještě některé "stupidnější" chyby neodhalí nic, až samotná hra.
Ale jsme lidé a kdo chce, najde si, poradí si sám.:):)

Midrafon napsal:
...
Ale jsme lidé a kdo chce, najde si, poradí si sám.:):)
Právě že většina lidí ne. Většina jsou jen uživatelé, kteří si chtějí zajezdit a ne řešit jakékoli chyby. Někdo na řešení má, ale myslím si, že většina ne.
Asi by bylo dobré vlákno hlášení o chybách ku každému modelu vozidla, pro přehlednost skupina vozidel podle autorů, aby se eventuelní chyba v zápisech opravovala na stránkách autorů a ne aby si to každý dělal sám na koleně.

I Mistr tesař se někdy utne. Já dělal výstupní kontrolu ladění od ŽSR pro TBP a překlepy opravoval. A právě jsem používal jak Convoi, tak Conbuilder. Ale u Convoi se nesmí dělat test zvuků, protože on nezná sdílené zvuky mimo adresář vozidla.

Jenomže nejsou lidi, uživatelé si ladičů neváží, tak se do této práce nikdo nehrne. Ale možná pravda je jinde. Aktivní tvorba do MSTS je oběť a tací, co mají rodiny, jestli si mají vybrat mezi MSTS.... Není co řešit.
Takže si važte všech aktivních lidí, co tvoří. ;-)

Ale Zbyňku,
já jsem také hledal a nenašel a proto jsem rád, že jsem našel ve svém okolí někoho, kdo mi poradil a pomohl.
Proto se tady lidé ptají a někdy se jim dostane takové odpovědi, že bych utekl hned.
A takových příkladů ze svého okolí mám docela dost, kteří raději vše řeší přes SZ a nebo osobně, protože tady jim nepomůžeme.
Ale kamenujte, napadejte, ale je to tak.:cool:

A ladičů, skinařů, modelářů, aktivitářů a Vás stavitelů si i tak vážím.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale u Convoi se nesmí dělat test zvuků, protože on nezná sdílené zvuky mimo adresář vozidla.

Ale zná, jen je třeba používat správná lomítka ;)

Pavlíku, tester žádná lomítka nepoužívá, ale jen testuje. Bohužel Convoi je pedant i na jiné nesmyslnosti, které MSTS nevadí, jako například ladění od ŽSR u maďarských Taurusů v TBP. Convoi vyhazuje chyby, kvůli zápisům v comment, což je nesmysl, protože tohle simulátor ignoruje a jsou to jen poznámky ladiče. :D

Nikdo mi nevymluví,že jednotně upravené směrování zvuků není krok ke klidu,co se týká vyhazování chyb ve hře. Musím potvrdit Pavlíkova slova. Dal jsem si tu práci vše sjednotit a dnes chyby neznám.

Zdravím. po dlouhé době jsem sedl k editoru s vůlí vytvořit nějaké malé dílko pro trať ''Lokálka''. Narazil jsem na dva problémy. Jeden z nich byl, že mi traffic v Hradci přejel nástupiště. Ten druhý je, že se mi nedaří nastavit jízdní řád, aniž by MSTS nic nepřepočítával a nedával mi neskutečné časy. Děkuji za pomoc.

Ten první problém vyřeš použitím vyčkávacího bodu pro traffic u peronu, čas se zadává ve vteřinách, ten druhý tak, že v editaci jízdního řádu klikneš na příjezd a zadáš čas odjezdu, potvrdíš OK, znovu klikneš na příjezd, zadáš čas příjezdu a OK, čas odjezdu se nezmění.

Zdravím, jízdní řád lze ještě upravit přímou editací souboru .act a to položek ArrivalTime a DepartTime (číslo v závorce: hodina x 3600 + minuta x 60 + vteřina např. 25982 = 7h 13m 2s). Lze takto nastavit libovolný příjezd či odjezd. Tuto úpravu je ovšem třeba udělat až je celý jízdní řád hotov, aby editor "ručně" přepsané časy neupravil na "svoje". Já to dělám tak, že si projedu aktivitu, poznamenám si časy pro jízdní řád, pak editorem vytvořím jízdní řád a ten pak upravím podle výše uvedeného postupu.
S pozdravem PZ

Bobku a není to jednoduší přímo v editoru jak jsem psal já? Tvou metodu používám v případě jízdy přes půlnoc, jinak je to zbytečně zdlouhavé.

Back
Nahoře