Hudební aktivity stavitele tratí BP (Zbynek57)

Konečně "vyvolala film" i Beskydská televize a tady je profesionální záznam našeho koncertu.

A pozítří už máme první zkoušku na jarní koncert, pro změnu úplně jiný styl hudby, tentokrát z dalekého Mexika. Místy je tam dost těžký rytmus a cella tam mají i dost rychlé hraní. Takže při cvičení jsem i trochu zápasil :D . Uvidíme, jak to půjde.

Plakát na Jarní koncert zde
Kdo bydlí nejen v okolí Ostravy a nebude mít v sobotu 30.3.2013 v 17.00 co na práci, přijďte na koncert. Kromě exotické španělsko-mexické hudby s finským dirigentem mexického původu budeme hrát i od N. R. Korsakova 1. větu z Šeherezády.

Zde je záznam z našeho koncertu. Drobný Mexičan Ordas nás podrazil a dva dny před koncertem vzkázal, že na nás kašle, ale zvládli jsme to i bez něj. Na našeho dirigenta ani z daleka nemá.

A ještě jedno krátké vtipné video z křestu nového velkého bubnu. (sledovat muzikanta pod bubnem)

Mexický balet, tohle mi dalo hodně zabrat, než jsem se to naučil. Ale i ostatním. Na zkouškách to byla většinou katastrofa, než jsme se sehráli. A když noty byly na pohled někde primitivní, tak zase v hodně těžkém rytmu.

Ještě dvě písně:

Říkal jsem si, jestli přežiji tento koncert, pak už zahraji snad vše. :D

Ono to síce sem nepatrí, ale dám to sem, pretože inde to nezapadá:

Otrázka na odborníka - proč sa všetci tí zboristi aj hudobníci tak idiotsko-blažene ksichtia? Ináč je to dlhé, 2:21 hodiny, ale darmo, Bach je Bach

Tax: Sused je profesor vážnej hudby, dirigent medzinárodného významu, tak sa ho dôjdi spýtať na tie ksichty. :)

nebulus napsal:
Tax: Sused je profesor vážnej hudby, dirigent medzinárodného významu, tak sa ho dôjdi spýtať na tie ksichty. :)
OK, cestou do Olešnej, keď ťa prídem vyzdvihnúť sa ho opýtam - zobudím ho v sobotu ráno, to bude iste nadšený, aj z otázky :D

Já tušil, jak je zde podpis Tax, že se jedná o nějakou ptákovinu. Jaksi pojmy Tax a vážná hudba mi nějak nejdou dohromady. Respektive hra na klasické nástroje.

Jinak nic si z toho nedělej. Já když jsem se podíval na svá první videa, také jsem se divil, proč se tak idiotsky ksichtím. Snažím se polepšit, ale člověk na sebe nevidí.

Nebulus, jak se jmenuje ten soused dirigent. My totiž máme také dirigenta mezinárodního významu, protože je z Bratislavy. Ostatně je vidět na všech videích a na novoročním koncertě i zepředu. Ale to asi nebude ten soused. :)

Zbyněk Šemora napsal:
... Jaksi pojmy Tax a vážná hudba mi nějak nejdou dohromady. Respektive hra na klasické nástroje. ...

Zbyňku, Tax počúva všeličo a medzi Zepelín, Nazareth, Sweet, Kiss či Salamandru ... sa sem tam dostane aj nejaký ten Bach, Strauss, Mozart, Čajkovskij ... ale aj taký dobrý dixieland neni na zahodenie :D

PS: Moj majstrovský, na zákazku vyrobený kvartový pozon som predal až niekoľko rokov po revolúcii - včil na "staré kolená" ma lámu, aby som opäť chodil hrať, ale mne už sa nechce - ale tak dobre, ako tento pán na videu som zas nehral ;)

Krátký dokument Beskydské televize z našeho Jarního koncertu. Jak mi zalichotilo v komentáři na konci videa, že jsme úžasní mladí lidé. :D:D Ale v takovém kolektivu člověk skutečně omládne.

A zítra hurá do Ostravy na první zkoušku na Letní koncert.
A honem cvičit hlavně Star Wars a Letopisy Narnie. Jsou tam náročnější místa, kde to ještě není ono. Zahrát to pomalu, žádný problém, ale v tempu je to mnohdy zabijácké. Matrix, tam mám také pěkně rychlé šmrdlání, uvidíme. Nabuco i přes šest křížků v předznamenání také celkem zahraji. Tak jsem zvědav, co z toho zítra vznikne až spustíme všichni společně.

No vidíš, a po koncertování hurá do Vítkovic pro klíče od 452 013-tky a pak odvézt osobák z Bohumína do Čadce. ;)

Ať se daří.

David

No jo, Davide. Ale jsem zvědav, kudy zítra ten rychlík pojede, když mezi Vyškovem a Ivanovicemi ještě nemám propojené koleje. Sice už jsem se s oba konci přiblížil na kilometr, ale stále je to kilometr. Snad se večer zadaří a bude to z Brna do Přerova skrz. Musím někde od Nezamyslic jít s pokládkou kolejí trochu níž. Dal jsem si závazek, že to do následující cesty do Ostravy v MSTS propojím a už moc času mi nezbývá. :)

Náš nedělní filmový megakoncert se vydařil, přišlo asi 500 diváků a tímto i děkuji za delegaci z tohoto MSTS fóra. Rád jsem se s nimi potkal i na akci, která nijak nesouvisí s vláčky. Sál byl přeplněný, kdy mi několik diváků stálo za zády a koukalo do not. Z pódia jsem je shodit nemohl, ale jednoho jsem varoval, ať si stoupne kousek vedle, nebo riskuje probodnutí mým smyčcem při velkých akcentech. :)
Zatím jsem zpracoval tři skladby, zbývajících 7 se pokusím dát dohromady během dnešního večera.

Jen jedna zajímavost. Noty na takové věci se velmi těžko shání, tak některé kousky jako například Matrix zaranžoval náš vedoucí orchestru a rozepsal pro celý orchestr a sbor.

Kdo má rád Agenta 007 a jste z Ostravy, přijďte dnes do Nové Karoliny před 17.00 u Alberta (eskalátory) . Budeme tady dělat menší hudební šou. Já už jsem na značce, protože asi jen zde je Wifi.
Dopoledne jsem v čekárně na nádraží vyplnil čas s MSTS. Dokončil jsem náspy a podjezdy z Prosenic do Lipníku nad Bečvou.

Škoda že jsem to nevěděl dříve! Z Deutsche Krawarn to není tak daleko. Bude alespoň nějaký záznam?

Back
Nahoře