Hudební aktivity stavitele tratí BP (Zbynek57)

Nakonec jsme to hráli 3x, až mi málem ujel poslední vlak domů. Záznam bude jeden profesionální a jeden z mé kamery, který málem nebyl, protože tentokrát nešlo dát kameru jednoduše na stativ a žádný kameraman po ruce. Nakonec jsem odchytil přítele jedné houslistky a natočil nám to úplně perfektně z patra nad námi z pohledu dirigenta. Perfektně to tam vyznělo. Zítra zpracuji a pozítří hodím odkaz.

Už se začínají objevovat první nahrávky, úryvky od náhodných nakupujících. Já sedím hned před bicíma (vlevo vedle eskalátoru). A prý že to bylo nahoře málo slyšet :)

Tak tady je to naše včerejší řádění z mé kamery:

Pak ještě bude profesionální verze sestříhaná dle režie. Ale to až někdy.

Pekne Zbyňek :) Pekne :) Zaujímavá kombinácia nástrojov a štýlu....Ale buchli mi tam do očí tie klávesy....To CASIO je katastrofa....Hlavne zvukovo...

AKurát nedávno som kúpil Studiologic Numa Midi kontroler. (pri Brne) A to sa nedá porovnávať...
http://www.audiotek.cz/produktyKLA/fatar/studiologic_numa_a2.jpg

A prikladám aj nejakú nahrávku. Je tam nejaká tá chybka....Ide o inprovizáciu na skladbu Over The Rainbow.

http://duuso.demmsts.sk/privat/Rainbow2.mp3

p.s: dufam, že nevadí zneužitie tvojho vlákna.

Tam ty klávesy normálně nepoužíváme. Na tuto akci jsme sháněli některé nástroje kde se dalo a na zahrání do obchodňáku dostačující a navíc tam hrají jen několik taktů na začátku v předehře a dál až do konce pomlky. :)

Zbyňku, pěkné to máte. Srandovní byl ten kompars, co tam dokola jezdil nahoru a dolu po eskalátorech. :D

Michale, to byl sbor. Musel jezdit dokola :)
Je to sestříhané ze tří vystoupení. Moje kamera to brala při druhém kole a kameraman s mou kamerou vlevo vedle dirigenta je vidět jen na začátku když se hraje předehra na klávesy. Ostatní záběry na dirigenta už jsou z jiných vystoupení.
A úplně na konci je střih na nás cellisty a to je z posledního kola a je tam vidět jak jsem vystartoval, protože jsem spěchal na vlak, aby mi neujel. Tak jsem se i zasmál. Musel jsem hodně utíkat a vyšlo to tak tak. Ale zapomněl jsem tam v tom spěchu na zemi podložku pod bodec. Naštěstí mi jej kolegové vzali a měl by být schovaný v kanceláři.

Celý víkend mi chodily emaily typu samé vlaky kolem MSTS (že něco někomu nefunguje, něčemu nerozumí nebo kdy už bude...). Ráno otevřu poštu, opět zase nějaké vlaky, problémy kolem nich. K snídani otevřu paštiku, sice vlaky tam naštěstí nebyly, ale kdo ví, jestli ten zajíc nebyl přejetý vlakem.
Natočím video s novinkami do vlaků a všichni to nadšeně hltají, jako by vše ostatní bylo pasé. Samozřejmě jsem rád, že vás mé novinky zajímají.
Jenomže život nejsou jen vláčky.
Aby se to trochu zneutralizovalo, v sobotu jsem pro Vás něco zahrál ze známých filmových melodií v mé úpravě (original noty byly hodně zjednodušené, aby to nebylo moc technicky náročné a dobře se to prodávalo :( ). Sice jako kameraman jsem nejprve selhal, protože jsem dálkovým ovladačem omylem točil přestávky a na hru kameru vypínal :), ale na třetí pokus to konečně vyšlo. :)

Jen pro info THEME FROM "SCHINDLER´S LIST" mimo mnohé další budeme hrát na letním filmovém koncertě s orchestrem.

Naposled editoval moderátor:
Abych nezapomněl, pozvánka na další koncert 30.3.2014, tentokrát to bude klasika.
2b58b7dde68d538ffb7e5ca1648fa898.jpg
Ale 4 část Edvarda Griega asi každý zná například v podání Apocalyptiky nebo před dvěma lety jsem se o to pokoušel na cello já. :) Stále je to živé video přes 200 návštěv měsíčně, ale nejvíce z Ameriky, Brazilie, Anglie a Mexika. CZ je až na 15. místě za Filipínami a Paraguay :)

Ale předpokládám, že náš pan dirigent to dá do mnohem vyšších otáček, až do rozžhavení nástrojů.

A koncem června bude velká filmovka open air, kde zazní hudba z filmů mimo jiné Piráti z Karibiku, Šifra mistra Leonarda, Perl Harbour, Hvězdná brána, Gotfather, Enya – Adiemus, Hvězdné války – Princezna Leila a mnoho dalších, asi 100 minut.

Hraní už je opět vyšší Level, každý se učí sám doma a čtvrtek, pátek, sobota zkoušky a v neděli koncert. Naštěstí přibyla jedna zkouška v neděli před koncertem, ale i tak to bude síla. Profíci tak prý secvičují úplně normálně.

Jen připomínám pro Ostraváky a z okolí, kdo v neděli neví co s volným časem, přijeďte do Řepiště na náš Jarní koncert (v 18.00, vstupné dobrovolné)
Předevčírem jsme měli první zkoušku, jen smyčce a šlo nám to dobře. Samá pěkná mladá děvčata, jediný ošklivý starý chlap jsem tam já :)
Ale šlo nám to poměrně dobře, dirigent stále vtipkoval, zkrátka vládla tam pozitivní energie, která určitě vydrží i během koncertu.
Teď si už jen procvičuji pasáže, které je třeba doladit a od čtvrtka nám začíná zkouškový maraton, který vyvrcholí tímto koncertem.

I na nástěnce ve 3.b ,kde jsme zkoušeli, je psáno, že jsme šikulky. :)

b5e990db403a162350b20a0653d36927.jpg
ed7db03a4b648e121c78bc69fe79acdd.jpg

První nahrávka z koncertu je právě na světě. Děkuji všem (Ronoathovi), kteří se na náš koncert přišli podívat. To člověka vždy potěší.
Podmínky na přípravu nebyly nejlehčí, protože dva dny před koncertem odpadl dirigent ve 40° horečkách. Ale na koncert se dal dohromady. Naštěstí jeden náš fagotista studuje dirigentskou školu, tak to s námi secvičil. Také komplet všichni jsme se sešli až na generálce a koncertě.

Back
Nahoře