Hudební aktivity stavitele tratí BP (Zbynek57)

A tady je zbytek. Beethovenem jsme vlastně začínali, ale videa zpracovával od konce. :)

Naposled editoval moderátor:
A tady je krátká reportáž o našem koncertě z Beskydské televize.
Vadu na kráse má jen ten žebřík na stolech, který jsem zapomněl uklidit. Bylo málo času. Každý koncert na něj vylézám, abych instaloval kameru nad koš košíkové. A hold nikoho jiného jej uklidit nenapadlo. Bylo to hodně v časovém presu, kdy dirigent po náhlých horečkách to s námi potřeboval komplet celé před koncertem projet.

Dnes na velikonoce jsem si chtěl s někým zahrát a nezbylo mi nic jiného než se naklonovat :) Noty jsem si napsal pro dvě cella a jiné řešení po ruce momentálně nebylo. :)

Fotky z koncertu ještě nemám, tak zatím jen něco ze zvukové zkoušky z mého místa před koncertem. Odpoledne foukal dost silný vítr a kradl nám notové party.
Nějaký záznam na mou kameru mám. Celý koncert snad zaznamenala Beskydská televize a dokument nejen z koncertu, ale celého soustředění natočila Česká televize. Myslel jsem, že se před kamerou schovám, ale včera odpoledne, když jsem si uvařil kafe kameraman se štábem vešel i do mého pokoje a ani nevím co jsem jim tam napovídal. Zajímalo je, jak jsem se dostal do tohoto kolektivu mladých lidí. Snad to vystřihnou. :)
8b085bc2f1f1980ef43012df6c1bfaf5.jpg
2c4f3f4dcbb6bf4335b04ab85a6d5344.jpg
21b6d531a7e6122980075e57a896f2e8.jpg

Viděl jsem tě tam, seděl jsem v podstatě naproti - na lavičce za dlážděným chodníkem u tenisového kurtu.

Koncert byl výborný, ale popravdě jsem se moc těšil na Golden Eye, a byl jsem dost zklamán: Z mého laického pohledu se mi tam zpěvačka moc nehodila. Škoda.

Jinak z více úst jsem slyšel mírnou kritiku na zvuk. Už se ale těším na další koncert v hale, kde se mi vše zdálo v pořádku.:cool:

Taky mě zaujal kameraman z TV Noe, který se tam procházel s kamerou, jako když se letadlo chystá na přistání: Neustále kolem nás chodil jen jedním směrem:D

Každopádně všichni jsme byli velmi spokojení!

Vidíš, to je fakt, jako posezení u táboráku to bylo skvělé, nenapadl mě tento pohled: Z tohoto úhlu super akce.

Mimochodem, Adiemus bylo pro mě asi největší překvapení: Se sborem to mělo neskutečnou šťávu (znám jen verzi nazpívanou Enyou) a na to jsme se shodli všichni, kdo cestovali mým vozem:oops:

Konečně jsou na světě profesionální záznamy od Beskydské televize z našeho filmového koncertu konaného před měsícem. Ty mé pracovní nahrávky jsem jsem ihned odstranil, protože to kamera zvukově nezvládla včetně nevhodného umístění. Zatím jsem záznamy jen proletěl. Zajímavé je, že jsem dobře vidět na celku i když přede mnou je kolegyně a kolega, kteří splývají do zákrytu, ale zase v záběrech na skupinu violoncell jsem v zákrytu za vedoucí (koncertní) Andreou, jen moje světlá hlava se za ní občas zablejskne :) Pohled na pěkná mladá děvčata je ale určitě hezčí. Takže je to tak správně.
První část koncertu.

druhá část koncertu:

Dokument o této akci, její přípravě a secvičování bude v sobotu 13.9.2014 na ČT2 v pořadu Náš venkov. (jediný symfonický orchestr se sídlem na vesnici)

Nejde sice o Zbyňka, ale po skouknutí se objevují otázky typu :"Proč platit tři violisty, když to zmákne jeden ?" ... ;)

David

Davide, to nejsou tři violisti, ale dvoje housle, viola a violoncello. Tedy klasické smyčcové kvarteto. Je to šikula (na videu), že umí hrát na tyto tři nástroje.

Potřebuji poradit, kdo má nějaké zkušenosti se SW Sony Vegas. Pinacle studio bohužel neumí to co jsem tento víkend potřeboval. Možná už umí, ale já mám verzi 14. K mé kameře byl bonus plné verze Sony Vegas Pro 8 , ale bohužel v angličtině. Teď jsem si vygooglil češtinu a zkusil tohle video.
Kdo má rád televizní seriál Hra o trůny, snad se bude líbit.
Synchronizaci jednotlivých partů jsem po dlouhém experimentování celkem zvládl, ale nepřišel jsem na to, jak udělat, aby pozadí se neprolínalo s popředím. Podařilo se mi to jen u nástroje úplně vpravo. Ostatní dva stejným nastavením ani jiným, se částečná průhlednost neodstranila.
Jinak jasně, musím si lépe a rovnoměrně nasvítit svůj "atelier". Ale dobré zjištění je, že u Sony Vegas se dají jednotlivé scény oříznout a tím nevznikl problém, že mám malé klíčovací plátno a byl vidět nepořádek v levé části záběru, jako jsem měl nedávný klip jak hraji na plošinovém voze v MSTS. Děkuji za případné rady.

Ještě sem patří tohle video, které jsem dal dohromady včera. Nejde jen o hraní, ale práce v Sony Vegas. Už se tam konečně začínám trochu orientovat.

Opět jsem byl povolán na další akci MSS, za týden máme první zkoušky a za dva týdny generálka a koncert. Vlakové spojení mi vychází ideálně, koncert je v neděli odpoledne, měl by skončit po 18. hodině, 15 minut může být zdržení a je tady problém, že MHD z Řepiště jede v 18.30. Vlak mi jede až ve 20.44. z hlavního nádraží. Nesmí mi ujet, protože už mám koupenou jízdenku a je to poslední vlak do Brna.
Jen skromný dotaz, kdyby se někomu chtělo na koncert a byl autem s jedním volným místem (cello se vejde na klín na šířku auta) a ochotou alespoň zavézt k tramvaji, byl bych rád. Jen se ptám. (za odměnu přivezu aktuální DVD s tratí :) ) Když tak bych musel vymyslet jiný plán B.
Letní filmový koncert (koncem června) ten bude opět až ve 20.00 a za týden ještě zopakujeme v amfiteátru ve Frýdku. LK bude už nocovací s návratem na ráno, pokud někoho nenalákam na koncert od nás z Hustopečí autem. Zatím neřeším.
JK_n.jpg

Včera jsem chtěl sem dát upoutávku na koncert ze závěru naší generální zkoušky, ale z mobilu mi nešlo vložit video. Ten Vivaldi byl na hraně hratelnosti. Ale flétnistka to tak chtěla a marně jsme u piva v předvečer koncertu přemlouvali dirigenta, ať to tolik nežene. :)
Celý koncert se mi podařilo natočit, až vše zpracuji, tak videa nasdílím i zde.

V "amfiteártu ve Frýdku?" Na webu Sinfonietty je psán "Amfiteátr Horečky - Frenštát p. Radh." Předpokládám, že tu ve vlákně je to překlep. No a po koncertě ve Frenštátě to máš jak?

Back
Nahoře