MSTSxrealita ale trochu jinak

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Howky
  • Datum začátku Datum začátku

Howky

Průvodčí
Zdarec lidičky možná si řeknete,že jsem tohle založil zbytečně,ale měl jsem možnost svést se na lokomotivní řadě 162 a tak jsem přemýšlel proč to v MSTS nemůže byt stejné. Měl jsem možnostsi lokomotivu nahodit sám.
Ale chtěl bych poprosti autory modelů zda by sem mohly napsat,co vše by šlo udělat na modelech ještě ,aby to bylo reálnější,dejme tomu třeba tlačítko Pomalé jízdy atd atd :D

Tak a ted me tady klidne ukamenujte

Také jsem pro ARR u řad x6y. Rozluštíme pár logických funkcí, diferenciálních rovnic 2. řádu, vyřešíme otázky stability a kmitavosti regulované soustavy, vhodně zvolíme konstanty regulátorů, Džordž to implementuje do MSTS a můžeme vlaky řídit přes zadávání rychlosti do klávesnice :) .
Pokud bys chtěl tlačítko pomalé jízdy, tak právě s tou ARR zcela souvisí.

Ale teď vážně, nebyla by to už nuda, kdyby za nás simulátor při jízdě ve spádu brzdil? Už takhle jsme ochuzeni o spoustu vjemů, které prostě v teple domova nikdy mít nemůžem. Tak ať za tou klávesnicí doma "fíra" alespoň něco dělá. :D
Oproti původním pikovláčkům je už dnes MSTS daleko někde jinde.
To, myslím stačí.

Pawlik napsal:
Také jsem pro ARR u řad x6y. Rozluštíme pár logických funkcí, diferenciálních rovnic 2. řádu, vyřešíme otázky stability a kmitavosti regulované soustavy, vhodně zvolíme konstanty regulátorů, Džordž to implementuje do MSTS a můžeme vlaky řídit přes zadávání rychlosti do klávesnice :) .
Pokud bys chtěl tlačítko pomalé jízdy, tak právě s tou ARR zcela souvisí.

Ale teď vážně, nebyla by to už nuda, kdyby za nás simulátor při jízdě ve spádu brzdil? Už takhle jsme ochuzeni o spoustu vjemů, které prostě v teple domova nikdy mít nemůžem. Tak ať za tou klávesnicí doma "fíra" alespoň něco dělá. :D
Oproti původním pikovláčkům je už dnes MSTS daleko někde jinde.
To, myslím stačí.
Pawliku, buďme rádi, že nikdo nechce AVV do 471 :lol: To bych při takové -náctihodinové aktivitě mohl klidně skouknout i nějaký ten film :lol:

Nech být, Martensi, na C v metru už jsem pár fírů viděl, jak se neostýchají číst za jízdy knihu - asi předpisy. :D
Ale přivést simulátor určený k tomu, aby si lidi hráli, do stavu, kdy je lidský faktor nepotřebný...No to je jako když antivirus zničí sám sebe.

Pawlik napsal:
Nech být, Martensi, na C v metru už jsem pár fírů viděl, jak se neostýchají číst za jízdy knihu - asi předpisy. :D
Třeba to je návod k obsluze nebo brožované vydání příručky "Strojvedoucím snadno a rychle...." :lol:

Reakce

No já žažil automatiku a manuál na řadě 162,ale ten manuál nejen při posunu ale i při jízdě ze stanice do stanice,nebot nám vypadl trakční motor

Re: Reakce

bob57_cz napsal:
Howky napsal:
No já žažil automatiku a manuál na řadě 162,ale ten manuál nejen při posunu ale i při jízdě ze stanice do stanice,nebot nám vypadl trakční motor
Snad jste ho tam nenechali ležet a vzali jej s sebou...

Pán je humorista,ale mohu ti říci že náš kontrolovali i hasiči

reakce

abych ti rkel me by se automatika libila nejsem sam,mluvil jsem s pár lidma ti by ji taky brali :D

Re: reakce

Howky napsal:
abych ti rkel me by se automatika libila nejsem sam,mluvil jsem s pár lidma ti by ji taky brali :D

A Tobe by se libila takova 10 hodinova aktivita, kdy by sis za celou dobu jenom 4x klofnul do klávesnice? To si natoč video z mašiny a pouštěj si to na počítači.....

Ta automatika by nemusela být špatná...a určitě by sis to nějak mohl přepnout, jestli jet automatikou nebo ručně.

Taky si myslím, že by to nebylo špatné. Šlo by to třeba předělat místo zjednodušeného ovládání???

Edie napsal:
A je to vyřešené, automatika nebude :lol: :lol:

Tak si vy dva chytráci Johnny- a Edie sedněte k počítači a to vaše ARR naprogramujte jako funkci, když si myslíte že je to jednoduchý. Podotýkám, že to musí být napsáno v assembleru a tak aby se to nechalo zapracovat přímo do kódu MSTS Bin. Džordž nemá k dispozici zdrojové kódy MSTS a všechno co udělal je pěkně otrocká práce při zpětné analýze kódu!! Takže pokud toto nedokážete, tak laskavě zavřete ústa a nechte si na takovéto vylomeniny zajít chuť.

Martens napsal:
Howky napsal:

A Tobe by se libila takova 10 hodinova aktivita, kdy by sis za celou dobu jenom 4x klofnul do klávesnice? To si natoč video z mašiny a pouštěj si to na počítači.....

Promin že to tak řeknu ale video s automatikou mám natočeno na řadě 162 :D

Miran napsal:
Edie napsal:
A je to vyřešené, automatika nebude :lol: :lol:

Tak si vy dva chytráci Johnny- a Edie sedněte k počítači a to vaše ARR naprogramujte jako funkci, když si myslíte že je to jednoduchý. Podotýkám, že to musí být napsáno v assembleru a tak aby se to nechalo zapracovat přímo do kódu MSTS Bin. Džordž nemá k dispozici zdrojové kódy MSTS a všechno co udělal je pěkně otrocká práce při zpětné analýze kódu!! Takže pokud toto nedokážete, tak laskavě zavřete ústa a nechte si na takovéto vylomeniny zajít chuť.
Však já vim, že to není jednoduchý. mě stačí to co píši ve V.B. 6.0. taky jsem se proto spokojil s odpovědí: Nešlo. :!:

Martens napsal:
Howky napsal:

a víš že líbila,zase blíže k reálu

Chlapci,
jak byste asi vyřešili, kdy má mašina včas odbrzdit? Toto se mění podle nastavení brzd a délky vlaku.
Celé ARR je tak příšerně složitá záležitost, že se vám o tom ani nezdá -
- a to jsme teprve na poli matematiky! Potom se s tím musí poprat nějaký program. Věřte tomu, že v AŽD se tím nezabývá kdejaký trouba, ale tým špičkových inženýrů.
Myslím, že užitečnější pro MSTS bude, když v režimu ovládání R, projedu kolem reálného objektu z vaší dílny. :wink:

Já bych byl taky pro tu automatiku, když jsme u toho, ale nikoho do takovéhle práce nutit nebudu. Jestli ji někdo časem (no někdo asi džordž kdo jiný viďte) vyrobí, bude to vítané a ode mě uslyší na svoji práci jedině chválu, kterou si mimochodem zaslouží už teď.

Pawlik napsal:
Chlapci,
jak byste asi vyřešili, kdy má mašina včas odbrzdit? Toto se mění podle nastavení brzd a délky vlaku.
Celé ARR je tak příšerně složitá záležitost, že se vám o tom ani nezdá -
- a to jsme teprve na poli matematiky! Potom se s tím musí poprat nějaký program. Věřte tomu, že v AŽD se tím nezabývá kdejaký trouba, ale tým špičkových inženýrů.
Myslím, že užitečnější pro MSTS bude, když v režimu ovládání R, projedu kolem reálného objektu z vaší dílny. :wink:
Máš pravdu, ale obávám se že splnění tvého přání v dohledné době nehrozí. A pokud by tvé přání splněno bylo, bude to jen dobře. Chlapci by se alespoň něco naučili.

Reakce

Vidím,že o automatiku je zájem,ale já se zkusím zeptat takto šlo by udělal model,který by odpovídal reálu,tedy reálné nabuzení lokomotivy ,bez baterek,ale zbytek reálný,brzdiče atd atd

Back
Nahoře