Zpáteční jízdenka

Edie

Průvodčí
Pěkný večer přátelé.

Pokud si zítra v 11 dopoledne koupím zpáteční jízdenku z Ústí nad Labem do Prahy, v kolik nejpozději musím být v Ústí?

Díky za radu.

Sice jsem četl toto, ale nejsem z toho 2x moudrý: http://www.cd.cz/vnitrostatni-cestovani/jizdenka/platnost-jizdenky/-4102/

Do Usti by jsi mel prijet nejpozdeji vlakem, ktery dle jizdniho radu prijede do Usti do 24 hodin pozitri, tj. do do ctvrtka 23:59 by jsi mel byt "doma"

Poison byl rychlejsi :)

No byl jsem sice dřív, ale mám své stinné stránky v řece všech možných slev a kombinací. Naposled se zadařilo na Rendez, kdy jsem pro dvě osoby koupil v brzkém ránu namísto SONE+ jízdenku CD NET. Přes sympatickou vlakovou četu jsme projeli až na Slovensko. Problém byl jak zpět s jizdenkou CD NET, ale zvládli jsme to bez újmy na zdraví i peněžence. Od té doby si v tom dělám pořádek. :D

Systém slev je naprd, to je fakt. Ale při hledání nejvýhodnější nabídky vám pomůže eshop ČD. Ne IDOS!

Když už se bavíte o zpátečních jízdenkách, jak to je, když zpět pojedu po jiné trati z důvodu, že po té samé už nic nejede. Pokud byly klasické předtištěné jízdenky, tam to bylo hodně universální a rozhodující byly kilometry.
Ale současně je na jízdence vyražená celá trasa, kudy pojedu.
Potřebuji jet v neděli do Ostravy. Z Hustopečí do 9 hodin nic nejede, musím se nějak dostat do Šakvic a odtud pojedu do Brna a zde přestoupím na rychlík do Ostravy. Zpět z Ostravy jede poslední vlak v 17.45 (opět nějaká málo lukrativní trať na zrušení). Budu to mít naostro a pokud mi tento vlak ujede, jede ještě nějaké EC do Břeclavi a je tam před 21. hodinou.
Světe div se, ale v neděli z Břeclavi na lokálce do Brna už nejede žádný vlak, který zastavuje v mezilehlých stanicích. Až ve 4 ráno. Takže z Břeclavi do Hustopečí si budu muset sehnat nějaký odvoz jinudy než po kolejích. Čistě teoreticky bych kilometricky trasu neprojel, ale zajímalo by mě, jestli by mi průvodčí jízdu do Břeclavi uznal.

Jinak názor, jak to ČD vedou dál rozepisovat nebudu. Musel bych být hodně sprostý. To že ruší lokálky by snad někdo ještě pochopil, ale že v neděli večer se nikam nedostanu ani po koridorových tratích ani mezi krajskými městy, to je ostuda. Však nedávno psal Dan o stejném problému, tentokrát z Ostravy do HK.

Zpáteční jízdenka platí po stejné nebo kratší trase. Například když jedu z Prahy do Brna přes HB, tak se můžu vrátit přes ČT. Jízda zpět po delší trase se bere za jízdu oklikou a je třeba ji doplatit. Ovšem Zbyňku v tvém případě by se asi jednalo o úplně jinou trasu. :D

Problém je ten, že si koupím zpáteční jízdenku za předpokladu, že stihnu poslední vlak, který ten den jede po stejné trase z Ostravy v 17.45 Pokud jej nestihnu, tak pojedu zpět po jiné trase, ale jelikož poslední vlak jede před příjezdem EC z Břeclavi na Brno ve 20.38 a České dráhy už nejsou schopné mne dopravit dál, tak tato stanice je pro mě konečná a čistě teoreticky delší trasu zpět nepojedu.
Pavlík: K čemu mi je nějaký sporotiket, když k tomu neexistují vlaky.
Vždyť nechci tolik, jen se v neděli dopravit před jednadvacátou hodinou z velkého železničního uzlu Břeclavi domů. A to že nic nejede ani po koridoru, který stál daňové poplatníky miliardy, to nebylo ani za bolševika. Vždy jsem se dostal alespoň do Šakvic a ty 4km pěšky se už dalo. Jeden vlak v neděli s příjezdem kolem 22. hodiny a další kolem půlnoci. Nyní se v půl deváté po večerníčku zatáhnou na nádraží záclonky a jde se asi spát.

Pavlík napsal:
Zbyňku, doporučím ti sporotiket

http://babitron.ic.cz/sporotiket.html
Pavlíku, už děkuji za tip, protože jsem si dnes koupil IN kartu (nechci slevu zadarmo :D ) a Brno - Ostrava to naštěstí od Břeclavi jezdí, sice jen s přípojem do Šakvic, ale to už se dá. :D
Proti standartnímu jízdnému pojedu téměř za polovinu. A jelikož to bude často tak to to snad bude už únosné.

Já mám to samé, jen mezi krajskými městy lze s předstihem nejlépe na internetu koupit jízdenky za akční ceny. Jasně, první investice 990 to degraduje, ale časem by se to mělo srovnat. Pokud se bude jezdit.

Sporotiket Ostrava hl.n. - Brno hl.n.
180 Kč - bez InKarty

170 Kč - bez InKarty 3 dny předem

160 Kč - bez InKarty 7 dní předem

150 Kč - s InKartou

140 Kč - s InKartou 3 dny předem

120 Kč - s InKartou 7 dní předem

Standardní jízdné Brno-Ostrava je za 226,-
25% sleva Brno-Ostrava je za 170,-

Takže ve finále se Sporotiket i Inkarta vyplatí.

Zbyňku, rád jsem pomohl ;)

Nechci zakládat nové vlákno a tohle je mému dotazu asi tak nejbližší.
Existuje na Slovensku něco jako u Českých drah jízdenka ČD-Net? (24-hodinová jizdenka, pro celou síť ČD).

Back
Nahoře