Úvaly

paja79

Začátečník
Ahoj všem po letech jsem si nainstaloval msts mám trať BP od p.Šemory.Ale nevím si rady jedu na Prahu a vždy v ÚVALECH dostanu návěst stůj a můžu tam stát týden.Nevíte co dělám špatně?foto

Kvůli plynulému navázání obloukových výhybek, aby to tam moc neházelo, základní polohy výměn jsou jak to vyšlo. proto se ve volné jízdě skrz Úvaly bez přehození výhybek projet nedá.
V aktivitě je to již nalinkované, takže to nevadí. Ale kdo pamatuje předchozí Úvaly a jak to tam ve stovce do boku házelo, tak tohle drobné omezení určitě promine.

Jo takhle já jen že dnes jsem jel volnou jízdu z Jaroměře do Pardubic a před hradcem zase červená.

http://www.uloz.to/xMSVEC7/vlak1-jpg

obrázek ke stažení z editor tools.

Díky za radu.

Pajo,nemáš v té volné jízdě trochu zmatek?
V EU se snad volná jízda nedá z znázornit?
Pokud ano opravte mě někdo.
Mirek

Nedá, možno paja chcel iba znázorniť ktorým smerom ide a ktorá výhybka by to mohla robiť.

Pak v tom případě nejde vidět kam je to postavený a i volba prezentace obrázku (přes ulož-to ) je dost nešťastná.
Pajo zkus používat prezentaci přes nějaké úložiště obrázků.
Mirek

Jasný já jen aby bylo vidět kde stojím.No to ulozto bylo na rychlo co mě napadlo tak sorry mám děti tak musím tak nějak rychle to víte otravujou.:-)

Jdu to ještě nějako poladit.ale dík lidi moc.

No tak pokud je to volné jízdě, tak je to linkováním návěstidel. Už Ti to napsal Zbyněk. Výhybky jsou v základní poloze někam do šturcu (Úvaly) nebo na manipulční kolej, kam logicky není linkována povolující návěst. Pokud pojedeš dál proti stůj, a budeš si před sebou házet výhybky tak, aby ses dostal na nějakou dopravní kolej a potom couvneš zpět k tomuto návěstidlu, určitě tam už stůj nebude.
PS: O tom, že si můžeš přehazovat výhybky klávesou G víš, že jo?

ok už to mám bylo to vyhýbkou.Ale jen k tomu mě to nejde tou klávesou G přehazovat ani SHIFT+G.Ale v editoru jsem to opravil.Dík moc všem.

Ty brďo, já už fakt mám dneska vlčí mlhu, nebo co! Koukám na screen z editoru a vůbec mi to nedocvakne!
Pajo, takže nejde o volnou jízdu, a v tom případě Ti nemůže fungovat klávesa G!

Pokud se jedná o aktivitu bez traffic a návěstidlo dál nepustí, tak se jedná o pokus postavení vlakové cesty přes manipulační koleje, kam vlaky nezajíždí, nýbrž jen posunující díly, proto na tyto koleje nelze postavit vlakovou cestu. Někdy nejsou nalinkovány propojky například jet na jednom zhlaví z první do druhé a hned zpět. Také se nerozsvítí barva. V tomto případě se jezdí proti stůj na TAB.
Ale není pravidlem, že se na manipulační koleje vlakem nikdy nedostanu, protože u velkých stanic je omezený počet linků a poslední bere zbývající skupinu kolejí se vším všudy.

Ahoj díky moc za odpovědi no jasně popsal jsem to blbě já myslel jako bez traffic jako že jedu sám.Vytáhl jsem to po X letech musím si ty pojmy osvojitž.

Tak promiňte a dík moc .

Back
Nahoře