Mrtvý muž - přesunuto z MSTS Bin

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Bobe_57, sloužil jsi vůbec někdy na dráze? Nebo vše máš našprtáno jen z příruček. Ale já o Tobě slyšel, takže jsi na Masaryčce asi existoval.
Chlape, to ze sebe chceš dělat tady přede všemi Pána boha? Tobě nikdy nebouchlo VZ k úplné neschopnosti? Nepropadlo Ti nikdy tlačítko a zkrat ve VZ? To jsi asi zažil na dráze málo. Po té následuje zápis VZ do knihy, že je v poruše, pokud jsi měl mechanika mohl jsi pokračovat v jízdě, pokud ne, tak Ti nějakého museli dodat. To já obyčejný pingl, Tě nám zde poučovat? Já Tě nechápu. Ty si snad myslíš, že jsme jezdili svévolně s vypnutým VZ? Copak by si to někdo dovolil? Já jen chtěl říct tolik, že mimo autoblok to byla úleva a takové stavy poruch existují. Srovnání s MSTS, VZ svévolně zasahuje, zápis do knihy (Džordžovi) a jezdím s vypnutým. Ještě si uvědom, že já byl mechanik, tedy jsem zažil jízdu jen ve dvou a to bylo možné i bez VZ. Stavy šizení, co jsem popisoval jsem opravdu nevymýšlel já, ale jen tlumočím, jak to kolovalo mezi strojvůdci. Já nebyl škodná, ale vymyslel například do 452 forichtung na halogeny z tramvají zapojené do série, aby jsme v noci viděli i na trať. Jen cvičnej Zajíček nám opatrnicky naznačil, že je to zásah do konstrukce lokomotivy a mohl by to být problém. Ale uzemnili jsme ho nedávnou nehodou, "kdyby dálkový reflektor svítil jak má, tak následky nemusely být tak tragické" Vždyť já tenkrát na leťáckých mašinách svítil na cestu halogenovou baterkou koupenou v NDR, abychom viděli na znak neosvětleného mechanického návěstidla.....
Prosímt tě, už se uklidni a nedělej ze mě něco, co se Ti zdává o Tvých mechanikách jako noční můry.
Jen pro Tvé info. Pokud nám tlačítko propadlo do pultu a způsobilo zkrat. V cílové stanici (šroubováky jsem nosil i já), jsme rozebrali pult, tlačítko opravili a VZ opět zapli. Opět zápis do knihy. Přece jen z Pardubic do Prahy je autoblok a jet bez VZ je blbý. Opravit to v MSTS bohužel ještě neumím.

bob57_cz napsal:
[ Napřed na sebe vybliješ ( machruješ, jak co ochcat ), co vše jsi porušoval a pak se zase obhajuješ.
Nejsem sám, kdo tyto tvoje tendence vidí. Na svém si trvám, ať se ti to nelíbí sebevíc. Howgh !
Jenomže si uvědom jednu věc, Já nemohl ochcat vůbec nic, já byl jen mechanik. Když jsme vypnuli VZ, bylo to legálně. Asi jsi na dráze opravdu málo zažil. Jinak já VZ mačkat opravdu nemusel. Jestli to nevíš, tlačítko je jen na straně fíry :lol: .
A když to bouchlo při stažení sběračů a já dobrým postřehem jej zavčas vypnul, abychom nezůstali rozpláclí na kříži a nemusela nás vytahovat záloha nezávislé trakce nebo podobné obstrukce, kdyby jsi měl tak kvalitního mechanika, asi by jsi mi zaplatil i pivo. Ale to jsi asi nezažil.
Copak Ti musím vysvětlovat, že po lokalizování závady jsme VZ opět zapli? Co jsem zde napsal, tím jsem chtěl říct tolik, že bez zapnutého VZ za určitých podmínek není mašina neschopná. Nikdy jsme na tohle jednotku neodstavovali jako neschopnou.

Zbyněk Šemora napsal:
....... Nejednodušší byly jízdní řady položené na tlačítko a jak se mašina za jízdy mlela, tak to samo mačkalo. :lol:
LVZ se vybavuje pouze změnou stavu, trvale stisklé tlačítko je proto k ničemu. Stisk mimo stanovený interval zahouká. (Opravte mne, pokud jsem špatně studoval dokumentaci LVZky..). A pokud by mě jízdní řád houkal 5x mimo interval asi bych s ním brzo prohodil některé z oken a začal mačkat poctivě.

Jen jestli to není tak trochu "fírovská latina" a ty nás trochu nelakuješ.

Džordž napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
....... Nejednodušší byly jízdní řady položené na tlačítko a jak se mašina za jízdy mlela, tak to samo mačkalo. :lol:

Jen jestli to není tak trochu "fírovská latina" a ty nás trochu nelakuješ.
Jasně, to se člověk dozví od fírů, jak to znají také z vyprávění. Ono na pendolinu by to nešlo, ale staré laminátky, tam to houpe a třepe se, že by ty jízdní řády opravdu to tlačítko asi správně vybavily. Mě to ale učili tak, že tlačítko stále mačkat a nijak u toho nepřemýšlet. Kdyby mi to houkalo co chvíla, tak by mě fíra brzy zmlátil lopatou :lol: :lol: :lol: Ale jednou jsem měl šichtu s fírou, který vždy vybavil tlačítko, až to zahoukalo. Samozřejmě na trati bez autobloku. A za 13 hodin šichty je to na zešílení. Naštěstí takoví parťáci nebývali pravidlem.

Zbyněk Šemora napsal:
Džordž napsal:
Vybavuje se mě případ, kdy si fíra pomohl pružinou navlečenou na živák a kuličkou.
O tom jsem kdysi četl na k-reportu, že nejdríve na tlačítko dávali knihy a pak kdy tlačítko bylo zapuštěné, tak tu kuličku.

Vrbam napsal:
O tom jsem kdysi četl na k-reportu, že nejdríve na tlačítko dávali knihy a pak kdy tlačítko bylo zapuštěné, tak tu kuličku.

Tie knihy to asi nevyriešili, tlačítko nestačí len zatlačiť. Treba zatlačiť, pustiť..., ak sa len zatlačí a nepustí je to to isté ako keď sa znovu nezatlačí...

Gulička s pružinou sa dávala z dôvodu aby to práve takto cyklovalo... Pri otrasoch vozidla :lol:

Tlačítko živáka by mal byť "hríbik", nie zapustené.

Mohl by někdo napsat jak je s tím tlačítkem na nožní páku? Něco jsem o tom četl ,ale nevím jak to přesně funguje.

passion napsal:
Tie knihy to asi nevyriešili, tlačítko nestačí len zatlačiť. Treba zatlačiť, pustiť..., ak sa len zatlačí a nepustí je to to isté ako keď sa znovu nezatlačí...

Gulička s pružinou sa dávala z dôvodu aby to práve takto cyklovalo... Pri otrasoch vozidla :lol:

Tlačítko živáka by mal byť "hríbik", nie zapustené.
Ty knihy se třásly taky stejně jako ta kulička. Nesmíš tam dát, ale několikatisícistrankovou encyklopedii vesmíru - s tou pak nehne nic, ani rychlobrzda .

Naposled editoval moderátor:
Matýsek napsal:
Mohl by někdo napsat jak je s tím tlačítkem na nožní páku? Něco jsem o tom četl ,ale nevím jak to přesně funguje.
Myslíš "páku mrtvého muže"?

Martens napsal:
Matýsek napsal:
Jo myslím ,že je to ono. Mají to mašiny v Rakousku a v Německu. Dávají to teď i do slovenských loko co jezdí do Rakouska.

Matýsek napsal:
Martens napsal:
Matýsek napsal:
Jo myslím ,že je to ono. Mají to mašiny v Rakousku a v Německu. Dávají to teď i do slovenských joko co jezdí do Rakouska.
Podle slov elektrikáře z metra, to má takový smysl, že pokud jedeš a mačkáš pedál tak je to OK, ale pokud umřeš apod. tak ti ta noha má sklouznout (pedál vůči noze klade odpor) a loko se zastavit.

Matýsek napsal:
Martens napsal:
Matýsek napsal:
Jo myslím ,že je to ono. Mají to mašiny v Rakousku a v Německu. Dávají to teď i do slovenských joko co jezdí do Rakouska.
No ono to byvalo kdysi i v tramvajich, tuším to měly T1 a T2.....má to jednu docela velkou nevýhodu....musí to být staticky zatížené - proto páka mrtvého muže .....kdyby to fíra v neschopnosti zavalil vlastním tělem, tak to nesplní svůj účel....pokud páku uvolníš, mělo by to fungovat stejně, jako bys neobsloužil živák.....

Martens napsal:
No ono to byvalo kdysi i v tramvajich, tuším to měly T1 a T2.....má to jednu docela velkou nevýhodu....musí to být staticky zatížené - proto páka mrtvého muže .....kdyby to fíra v neschopnosti zavalil vlastním tělem, tak to nesplní svůj účel....pokud páku uvolníš, mělo by to fungovat stejně, jako bys neobsloužil živák.....
Mají teď vůbec tramvaje živák? Pedály jsou brzda, jízda. Nevšiml jsem si, že by v T3 něco mačkal. Astra je zase něco jiné, tam je páka a pedál je snad na písek

Vrbam napsal:
Martens napsal:
Mají teď vůbec tramvaje živák? Pedály jsou brzda, jízda. Nevšiml jsem si, že by v T3 něco mačkal. Astra je zase něco jiné, tam je páka a pedál je snad na písek
TO by věděl asi Vlado nejlíp, ale myslím, že se tam už nic takového nemontuje.....přeci jenom cestující mají řidiče na očích a pokud by někdo něco zmerčil, tak máš nad každýma dveřma tlačítko záchranné brzdy a magnety.....hehe, jednou jsem v OStravě jako kaštan zažil, jak maminka chtěla vystoupit s kočárkem a spletla si tlačítka......teprve tehdy jsem pochopil význam slova hromadná doprava :wink:

Pedále som videl v maďarsku a v nemecku. Tam to mačkal nejak do polovice, tam to chvíľu držal potom ho dotlačil "na podlahu" a pustil. Po chvíli to opakoval.

Myslím na železnici, nie MHD.

Martens napsal:
TO by věděl asi Vlado nejlíp, ale myslím, že se tam už nic takového nemontuje.....přeci jenom cestující mají řidiče na očích a pokud by někdo něco zmerčil, tak máš nad každýma dveřma tlačítko záchranné brzdy a magnety.....hehe, jednou jsem v OStravě jako kaštan zažil, jak maminka chtěla vystoupit s kočárkem a spletla si tlačítka......teprve tehdy jsem pochopil význam slova hromadná doprava :wink:
Já zažil jak se s Astrou rozjela jedna ženská s otevřenými dveřmi a dělá to každou chvílí.

Vrbam napsal:
Martens napsal:
Já zažil jak se s Astrou rozjela jedna ženská s otevřenými dveřmi a dělá to každou chvílí.

To je blbost co jsi napsal.S Astrou se při otevřených dveřích nerozjedeš protože blokování brzd je spojené s kontrolkami dveří a pokud ti nezhasnou tak neodbrzdíš ( pouze v případě nouze a to ještě jenom zvenku přímým zásahem do ovládání brzd na podvozku )

Martensi, prosim vas tu diskuzi o tech tramvajich prehodte do prislusneho vlakna, tohle s msts binem nema nic spolecnyho. Dekuji. :wink:

Tommy66 napsal:
Vrbam napsal:
Martens napsal:
To je blbost co jsi napsal.S Astrou se při otevřených dveřích nerozjedeš protože blokování brzd je spojené s kontrolkami dveří a pokud ti nezhasnou tak neodbrzdíš ( pouze v případě nouze a to ještě jenom zvenku přímým zásahem do ovládání brzd na podvozku )
Blbost to není, pokud to chceš vidět tak si žajeď do Plzně na linku číslo 2.

Back
Nahoře