Motorové vozy od Pikka

jagg napsal:
S tou M120.5 bych se taky spis klonil k zelene, ale co k ni nahoru to fakt tezko rict. Navic se mozna za valky premalovavaly. Nevim, snimkek jsem nenasel. A modra mela do kombinace kremovou?

Aj ja viem tak, že bol zelený, medzi oknami najskôr svetlo šedý. Ináč ani modré šípy podľa popisu neboli pred vojnou nad poprsnicou krémové, ale svetle šedé. Kremová sa zaužívala zejme až pri nástupe krémovo červených M284.0 alebo pri rekonštrukcii M274.004 a Calm5-0038. Ešte aj to číslo u Calm nie je kóšer, malo by byť v intervale 4-7021 až 4-7029, poprípade 4-7100 až 4-7102.
Ale keď sa to Pikkovi páči tak, ako to je, tak co už???

Naposled editoval moderátor:
Pořád mi ale neleze do hlavy, proč M120.5 neměly přívěsné vozy. Přece prkeňáky musely být těžší než přívěsné vozy. Nebo to bylo tím, že se tehdy ještě tyto věci neřešily, či nebyly prostředky? Podle všeho byl zkonstruován jako lehký motorový vůz, který měl urychlit cestování. V pozdější době např: M232.1 M242.0 - Clm, CDlm, CDFlm. Hned jeden typ přívěsáku ve třech variantách. Později M131.1 - Clm/Blm. M240, atd... Na druhou stranu si myslím, že by klidně Pikku mohl spíchnout fiktivní dvounápravový přívěšák. Tyto vozy mají opravdu líbívý design. Zapřažením hranatých vozů by souprava vypadala divně. Teď ale neberu v potaz funkčnost dle tehdejších nároků.

E499_2002 napsal:
Pořád mi ale neleze do hlavy, proč M120.5 neměly přívěsné vozy ...

To nerieš, bolo to tak a hotovo. Nakoniec ani M120.4, M120.3 či M120.2 nemali tvarovo zodpovedajúci prívešák. V prípade Tebou spomínaných vozov Clm, CDlm, CDFlm s osemhranným pôdorysom sa jedná o typizovaný, sériovo vyrábaný voz pre väčšie, výkonnejšie motoráky, kým Clm, CDlm a CDFlm so štvorhranným pôdorysom sa jedná o voz pre menej zaťažené trate a spoje osadzované menej výkonnými vozmi. Toť celá unifikácia, ak neberieme do úvahy Calm-y pre modré šípy, ktoré takisto tvarovo nezodpovedali vozom, pre ktoré boli určené.

Treba sa pozrieť do dobovej literatúry, ako vôbec M120.5-ky jazdili - turnusy, obehy, fotografie atď...

E499_2002 napsal:
Pořád mi ale neleze do hlavy, proč M120.5 neměly přívěsné vozy .. Na druhou stranu si myslím, že by klidně Pikku mohl spíchnout fiktivní dvounápravový přívěšák. Tyto vozy mají opravdu líbívý design. ...

Tyto vozy jezdily v soupravách s klasickými malými dřeváky, jaké jsem zveřejnil v trainsetu Zlatohorky - například s tímto Ci4-1358

a2487f4fa6dcdcaa1152ee3189bbff3c.jpg

E499_2002 napsal:
Pořád mi ale neleze do hlavy, proč M120.5 neměly přívěsné vozy.

Služební jízdní řád z května 1938 jasně vystihuje potřebu tahat přívěsné vozy na tratích FOD:
...
Celkový stav vozů domovské stanice Jindřichovice pod Smrkem: 1DF,1BCi,3Ci, 1 motorový vůz domovské stanice Frýdlant v Čechách, 1CDlm, v záloze 1 motorový vůz.
Oběh souprav: 1 motorový vůz u všech vlaků;1CDlm posilový u vlaků 6602/6607/6610/6609 v trati Nové Město p.Smrkem-Frýdlant v Čechách-Nové Město p.Smrkem.
...
Celkový stav vozů (domovská stanice Bílý Potok pod Smrkem): 2DF,2BCi,4Ci
Oběh souprav:1DF,1BCi,1Ci u všech vlaků;1Ci posilové vlaky 6717/6718
...

Zdravím,
vozidla samozřejmě parádní.
Ale Pikku,ta osoblažská "topírna" je také pohledným kouskem.;)

David

Jak moc velký je rozdíl mezi M120.2 a M130.1 krom spřáhel? Dal by se také spíchnout z textur na M120.3, 3?

Co já vím ladí se eng-y protože zlobí rozpojování a spojování, takže to ještě nějakou chvíli potrvá, ale nevím to jistě, jen co jsem zaslechl na Facebookových stránkách...

Zdar pikku,jezdím s tvými regionovi,ale jízdou řidičákem napřed to je líná potvora,stěží se to rozjíždí,a stěží to vyjíždí kopec.15 promile stoupání jede max 20 na výkon 100 %.Na rovince se tomu vůbec nechce jet.Když to jede motorem napřed,tak to je v pohodě,to má odpych na rozjezd i do stoupání jedu motorem na 60 % výkonu 70tkou.ale řidičák skoro nejede.Zkoušel to někdo,jezdit řidičákem napřed.Předem díky

Na starou regionovu od Džordže mi kdysi na test posílal jeden uživatel ladění engů, kde oba vozy jak motor tak řidičák jely stejně. Mám to tuším ještě ve složce s motorem.

Řízení z řídicího vozu má jednu zásadní nevýhodu - MSTS neumí hlásit prokluz u hnacího vozidla (myšleno jiného, než které člověk ovládá), stejně tak neumí pískovat kola jiného než ovládaného vozidla (pískovat řidičák nemá moc význam :) ) - není tedy možné, že ten "nedostatek výkonu" je ve skutečnosti stav, kdy zadní motor jede na 100%, ale klouže? Už jsem to taky zažil, když jsem z jakéhosi řídicího vozu chtěl řídit 151 (která díky snaze o přiblížení ladění odporové loko klouže při malém procentuálním nastavení výkonu), kdežto s 163 to jelo normálně. Zkusil bych tedy různé varianty poměrného tahu při rozjezdu a hlídat si třeba tažnou sílu přes diagnostiku F5.

Back
Nahoře