Jsem z toho opravdu mírně rozesmutnělý a unavený. Někde v hloubi jsem přesvědčen, že v tomto vlákně jsem již jednou popisoval jisté zákonitosti balíčku CD810, ale jsem tak znaven, že jsem dalek toho se vůbec pokoušet to najít. Takže snad již naposled pro všechny, kdo umí číst.
Pokud stáhnete balík s motorovými vozy řady 810, je možné, že ho normálně bez chybové hlášky spustíte, ale při pohledu z kabiny neuvidíte nic, resp. uvidíte jen krajinu bez sebemenšího náznaku samotného Cabview. Začnete samozřejmě panikařit, zběsile přepisovat kdejaký soubor a nakonec to definitivně zabalíte, pohlceni svým zoufalstvím. Což je ovšem špatně a je to zbytečné. Tak. Vrátíme se tedy do okamžiku, kdy nespatříte žádnou kabinu, jen okolní krajinu. Jak vyřešit problém? Ten, kdo umí číst, si otevře v externím programu soubor .eng a najde tam řádek, kde je zmíněn Cabview. Pravděpodobně zjistí, že je tam napsáno toto :
CabView ( 810.cvf ) Aha, překvapení, soubor cvf s kabinou pro motorový vůz 810 je přímo v adresáři s modelem CD810 ! Uznávám, že toto může mnoho jedinců zmást a uvést v nepříjemné zjištění. Ale pokračujme tedy v detektivní práci. Najdeme ten „náš" soubor cvf. Protože jsem pokročilý uživatel MsTS tak vím, že se nachází v adresáři
...Trains/Trainset/CD810/Cabview/... a protože vím, že stejně jako soubor .eng jde soubor .cvf prohlížet v externím programu, tak to provedu. A co zjistím? Že soubor .cvf mě odkazuje do notoricky známého adresáře
common.cab. ALE ! Protože kabinu ve hře nevidím, tak musí být někde chyba, že ? Co třeba zjistit, kde se mají vlastní soubory s kabinou nacházet ? Tak to zkusíme a pokusíme se najít řetězec, který k ace souborům směřuje - a hele, zde je zřejmě zakopaný pes:
..\\..\\common.cab\\cab810\\810332_front.ace Hned se nabízí otázka - mám já ve svém adresáři
..\\..\\common.cab\\cab810\\ zmíněný front.ace ? Zřejmě ne, jinak bych ho asi ve hře viděl. Tak co teď s tím? Pracovitější začnou rychle (pokud možno co nejrychleji) přepisovat řetězce v cvf souborech (a samozřejmě bez zálohy) tak dlouho, než zjistí, že jim to nakonec nejde vůbec.
Přitom je řešení tak snadné - vezměte ze SVÉHO adresáře
..\\..\\common.cab\\cab810\\ soubory cvf a nakopírujte je do adresáře ...Trains/Trainset/CD810/Cabview/... Pokud se jmenují jinak, tak je pojmenujte
810.cvf a 810_rv.cvf a je to. Otázka několika málo vteřin, nebo minut (pokud čtete pomalu.)
Nemám už sílu vysvětlovat, že soubory .eng a .cvf jsou mezi sebou provázány, že vám něco třeba nebude fungovat stoprocentně, ale toho si stejně s velkou pravděpodobností nevšimnete. Stejně tak vás nebudu unavovat důvody, proč jsem takto celý balíček koncipoval. Tak vzhůru do kopírování a zkoušení