Problémy so Shape Viewer vo Win 7

Honza

Průvodčí
Z důvodu odchodu mého starého notebooku do počítačového nebe jsem byl nucen zakoupit nový, který je vybaven systémem Win7. Instalace vlastního MSTS byla bez problémů, ale u Shape Vieweru se objevila chybová hláška. Takže pro ostatní, kdyby s tím také bojovali ...

Chybová hláška byla Run-time error 339 a pak něco o chybějícím nebo chybném souboru comdlg32.ocx.

Tento soubor najdete v adresáři Windows/System32.

Náprava
Musíte být přihlášeni jako správce (administrátorský účet)
Start -> Všechny programy -> Příslušenství
Spusťte Příkazový řádek, ale ne poklepáním, nýbrž přes kontextové menu Spustit jako správce!
Do příkazového řádku napište nejprve
regsvr32 /u /s comdlg32.ocx (dejte správně mezery) a stiskněte Enter
potom napište
regsvr32 /s comdlg32.ocx a opět Enter

Mělo by to pomoci. Pokud by vám soubor comdlg32.ocx chyběl, je k nalezení na netu, strejda Google vám pomůže, já ho v adresáři měl.
Ještě jsem zapoměl, jde o Shape Viewer verze 2.2.237.

RE: Shape Viewer

Tady se jedná o chybně zaregistrovanou komponentu comdlg32.ocx, která má na starosti zobrazování dialogů s uživatelem.
První příkaz zajistí zrušení případně chybné registrace souboru.
Druhý příkaz zajistí novou registraci.
Přepínač /s můžete vynechat, alespoň uvidíte výsledek příkazu.
Vše spouštět jak správce je povinnost, jinak se vám změny nezapíší!

jeste doplnim, ze u posledni verze sw, kterou sem nasel kdesi na netu uz tohle divadlo neni potreba, vse funguje hned po instalaci;)

To by mne také zajímalo, protože pokud vím, tak jsem instaloval poslední dostupnou verzi ...

Ano, já mám také verzi 2.2.237 a o novější free verzi tedy nevím.

U mne instalace Shape Vieweru verze 2.2.237 na W7 Ultimate 64 proběhla vždy v naprostém pořádku a nebyly s ní problémy.

Já mám právě také verzi 2.2.237 a o novější nevím.
Mirane, já mám W7 Home Premium 64 (součást dodávky notebooku) a jediná chyba byla již zmíněná chybná registrace výše uvedené komponenty. Možná nějaký rozdíl mezi home a premium ... kdo ví.
S podobnou chybou jsem se setkal i při instalaci na Vistách, kdy šlo zase o jiné komponenty a opravou byla také nová registrace souborů v systému. Tehdy se návod objevil na steam4me, k W7 tam rada zatím není, proto jsem si říkal, že by bylo vhodné sem zkušenost napsat, pokud by někdo na chybu narazil. Toť vše.

Honza na porovnanie, áno verzie Home Edition a Ultimate sú úplne iné verziu na porovnanie tu.

Takže verzi mám nemlich tu samou, a nikdy se mi na W7 nestalo, že by bylo potřeba něco znovu registrovat, instaloval sem na různých typech pc, akorát verze windows byla vždy home premium 32

Delay napsal:
Honza na porovnanie, áno verzie Home Edition a Ultimate sú úplne iné verziu na porovnanie tu.
Mám na to reagovat? Delayi, nejsem žádné PC ucho a samozřejmě vím, že jde o různé edice s různou výbavou. Ale proč u jedné je knihovna potřebná pro SV správně zaregistrována a u druhé ne, když je ve složce přítomna, to je otázka?

Delay napsal:
Jednotlivé verzie Win 7 majú na chod Shapevieweru podobný vplyv ako stará Blažková na kurz Eura voči maďarskému Forintu.
Takisto aj MSTS je lautr jedno, či beží vo Win 7 HP, Pro alebo Ultimate. Keby si si mal Ultimate kupovať, určite by si tu s ním neoháňal. Ja som s jednotlivými verziami Shapevieweru nemal problém a bolo jedno, či som svojho času používal Win 98, Win XP, alebo aj teraz vo Win 7. Ono ak má niekto osekávané, neúplné alebo krekované wokná, alebo napriek tomu, že sú pravé ale má v nich mrdník tak nebeží poriadne jak Shapeviewer, tak ani iné programy a to nezávisle na verzii Windows.

Tak ještě jednou zaraguji: Win7 HP 64 mám dodané s NB od Aceru, mrdník v něm nemám, protože do něj nezasahuji. Přesto tam problém byl. A obdobný byl se SV na některých PC ve Vistách.

No a možná by páni moderátoři stálo za to, uklidit tady. Buď to vezměte od příspěvku 130, kterým začíná debata mimo téma, nebo to vezměte od mé 128, kde je sice věcná rada, ale spustil tuhle debatu. Díky

Honzo nerozčiluj se, mě to také nejde a mám novou instalaci. Ani jedna z těch pomocí mě nefunguje.

Honza napsal:
Tak ještě jednou zaraguji: Win7 HP 64 mám dodané s NB od Aceru, mrdník v něm nemám, protože do něj nezasahuji. Přesto tam problém byl. A obdobný byl se SV na některých PC ve Vistách ...
Honzo, ale Acer ( a podobne aj niektorí ďalší výrobcovia ) majú Wokna prerobené k obrazu svojmu. Zjednodšene povedané ho majú upravený podobne, ako si cez N`Lite upravuješ Win XP.
Ja mám štandardné neupravené OEM aj Full verzie od MS a Shape vievew šlape ( a aj vždy šlapal ) na prvý šup.
Pripúšťam, že u českej verzie Win XP zasahovali do Windows viac než je potrebné, ja som vždy bežal na "slovenskej" verzii, čo je vlastne origoš anglická s pridaným jazykovým balíkom ( LIP ). U Win 7 by to však už malo byť jedno, pretože jadro Windows je tzv. "bezjazykové".
Suma sumárum pri Win 98 som nemal problém, aspoň neviem o tom, pri Win XP nemám problém ( noťas a Intel E4500 ), pri Win 7 tiež nemám problém ( Intel G860 a Intel i5-760 ). Včil z toho buď múdry.

Tak přidám svoji trošku do mlýna.W7 Professional mám nainstalované na pc i na noťasu,vlastně jedna a ta samá verze na dvou různých pc.Na stolním pc jede SW naprosto bez problému,na noťasu sem ho nerozchodil.Tak.....a teď aby se v tom prase vyznalo!Asi to nebude jen samotnýma woknama,co třeba nějaké ovladače čehosi?!

Presne to je to čo Tax písal o príspevok vyžšie. Napríklad ja mám už spomínaný notebook Sony Vaio. Je tam grafika NVidia GeForce GT 9600M. Najnovší ovládač na grafiku je 34x.xxx neviem presne. Ale po vyskúšaní nainštalovania najnovšieho ovládača proste to nejde pretože spoločnosť Sony obmedzila túto grafiku a ide mi iba grafický ovládač od Sony. Takže by som to zrhnul tak že výrobci si pre svoje notebooky dávajú rôzne pravidla a zásady čož u PC to také hrozné nieje. Ale musím poznať že Shape Viewer mi ide na W7 x64 bit úplne v pohode.

Tak te zajímavé, na norebooku od HP po te opravě bez problému, ale na PC ani ťuk, daný soubor tam prej není. Podotýkám, že W7 mam od prodejce.

Ahoj,dneska sem se musel věnovat rozchození Svieweru na notebooku.
Psalo mi to chybu Run-time error 11...
Řešení je zde:
Pokud obdržíte chybu "Run-time error '11 ': Division by zero při spuštění Shape Viewer - budete muset odstranit klíče registru pro Shape Viewer.
Start | Spustit | Regedit. Hledat "HKEY_CURRENT_USER \ Software \ VB a VBA program Settings \ decapod"
a9e2f36f42ce2083f5a3c41e59b4dc15.jpg
...tak snad to taky někomu pomůže.... t.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře