Edie
Průvodčí
eeVrbam napsal:Neplete si to s reko rosničkama?Edie napsal:Díky za vysvětlení...ale i tak, táta říkal, že stojej za ho*.. a že je to s nima děsný. Že prej na západě níčili i koleje a že se je snažej používat co nejméně.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
eeVrbam napsal:Neplete si to s reko rosničkama?Edie napsal:Díky za vysvětlení...ale i tak, táta říkal, že stojej za ho*.. a že je to s nima děsný. Že prej na západě níčili i koleje a že se je snažej používat co nejméně.
A proč? Mají pojezd o 2 nápravách, ale jsou třeba o 1 tunu/nápravu těžší než řada 708.Edie napsal:eeVrbam napsal:Neplete si to s reko rosničkama?Edie napsal:Díky za vysvětlení...ale i tak, táta říkal, že stojej za ho*.. a že je to s nima děsný. Že prej na západě níčili i koleje a že se je snažej používat co nejméně.
To já nevím proč, ale když jsme byli teď na dovolené, tak mamka náhodou nadhodila téma o téhle mašině, a oba si docela zanadávali, jakej to je šmejd, a jak si někdo musel namastit kapsu nákupem těhle traktorů.Vrbam napsal:A proč? Mají pojezd o 2 nápravách, ale jsou třeba o 1 tunu/nápravu těžší než řada 708.Edie napsal:eeVrbam napsal:Neplete si to s reko rosničkama?Edie napsal:Díky za vysvětlení...ale i tak, táta říkal, že stojej za ho*.. a že je to s nima děsný. Že prej na západě níčili i koleje a že se je snažej používat co nejméně.
Edie napsal:Myslím si, že tenhle model je pro MSTS s engem odpovídající výkonu mašině v reálu zbytečný. tato mašina prý ani neutáhne 3 ložené vagony, pro soupravu o 8 lož. vagonů musela jet 3x, tak si myslím, že by to bylo naprosto zbytečné a k ničemu, kdyby měla realistický eng.
Já jsem ji nikdy neviděl (jen z fotek) a modelovat se mi ji moc nechce.Edie napsal:To já nevím proč, ale když jsme byli teď na dovolené, tak mamka náhodou nadhodila téma o téhle mašině, a oba si docela zanadávali, jakej to je šmejd, a jak si někdo musel namastit kapsu nákupem těhle traktorů.
Vrbam napsal:Pikku: Bohužel dnesk bez té elektroniky se neobejdeš a bude to do budoucna ještě víc přeplněné.
Ale s tím AC/DC mě teda překvapili. Když v ČKD vyrobili 709 601 (T239 2001) - DB 353 001 a úspěšně vyzkoušeli přenos AC/AC a stejný je i trend ve světě, tak proč tam cpát překonané DC trakčáky.Pikku napsal:No mě to neříkej ... podle mě ta loko tak špatná nebude, ale to rozhodne až čas.Vrbam napsal:Pikku: Bohužel dnesk bez té elektroniky se neobejdeš a bude to do budoucna ještě víc přeplněné.
Vrbam napsal:Ale s tím AC/DC mě teda překvapili. Když v ČKD vyrobili 709 601 (T239 2001) - DB 353 001 a úspěšně vyzkoušeli přenos AC/AC a stejný je i trend ve světě, tak proč tam cpát překonané DC trakčáky.Pikku napsal:No mě to neříkej ... podle mě ta loko tak špatná nebude, ale to rozhodne až čas.Vrbam napsal:Pikku: Bohužel dnesk bez té elektroniky se neobejdeš a bude to do budoucna ještě víc přeplněné.
Kvůli EMC - tak to je blbost, protože se kolejovými obvody žádný proud z lokomotivy neuzavírá, vše jde vodiči uvnitř lokomotivy.Pikku napsal:Zřejmě EMC, anebo použili osvědčené komponenty ze starších řad ČKD.
Edie napsal:Myslím si, že tenhle model je pro MSTS s engem odpovídající výkonu mašině v reálu zbytečný. tato mašina prý ani neutáhne 3 ložené vagony, pro soupravu o 8 lož. vagonů musela jet 3x, tak si myslím, že by to bylo naprosto zbytečné a k ničemu, kdyby měla realistický eng.
Protože v dané výkonové kategorii to vychází podstatně levněji. Při těch malých výkonech v obězích není ani třeba se příliš ohlížet na "bezúdržbovost" trakčáků. I silovina a řídící elektronika vychází jednodušší. Není potřeba za každou cenu cpát do Trabanta výbavu z Mercedesu a zvyšovat cenu na úroveň neprodejnosti.Vrbam napsal:Ale s tím AC/DC mě teda překvapili. Když v ČKD vyrobili 709 601 (T239 2001) - DB 353 001 a úspěšně vyzkoušeli přenos AC/AC a stejný je i trend ve světě, tak proč tam cpát překonané DC trakčáky.Pikku napsal:No mě to neříkej ... podle mě ta loko tak špatná nebude, ale to rozhodne až čas.Vrbam napsal:Pikku: Bohužel dnesk bez té elektroniky se neobejdeš a bude to do budoucna ještě víc přeplněné.
Já nic neodsuzuji, jenom jsem zde zdělil svůj názor. Přišel jsem na to tak, že mi to řekl táta, dělá výpravčího na západě na stavědle.plukas napsal:Edie napsal:Myslím si, že tenhle model je pro MSTS s engem odpovídající výkonu mašině v reálu zbytečný. tato mašina prý ani neutáhne 3 ložené vagony, pro soupravu o 8 lož. vagonů musela jet 3x, tak si myslím, že by to bylo naprosto zbytečné a k ničemu, kdyby měla realistický eng.
Nevím jak jsi na to přišel. v Ustí ji opravdu používají pro posun stejně jako 799, jen s tím rozdílem, že 799 jezdí na točně, kdežto 709 ve vozovce. Jo mimochodem, při posunu jsem viděl že měla 15 vozůMaximální rychlost je 80 km/h.
Jestli se s tím fírové bojí jezdit, neptal jsem se nevím, možný to je, ale tedka se domýšlím jen kvůli té novotě. Je taktéž pravda, že je tam moře elektroniky.
Jinak mašinka se mě osobně líbí. Já jsem jen navrhl, že bycom tímto mohli rozšířit trainset o nové lokomotivy, které jsou reálné a patrně i jezdit budou.
A jinak netuším Edie, proč se snažíš odsuzovat něco nového. Jel jsi s ním někdy??? já už jo. Je to zajímavý ...prostě každej máme jinej názor
To Vrbam - neviděl jsem je spojený do dvojčat jak píšeš.
Podle mě výpravčí ať už slyšel cokoli nemá ani páru o tom, jaký to je jezdit a nabo jak je která mašina dobrá. Já si myslím, že to zase tak špatná mašina nebude. Vemte si 714tky. Lidi na to nadávaj, ale já na ně nedám dopustit, ta mašina má něco do sebe.Edie napsal:.....řekl mi to táta....
No podle mě, když tomu musí postavit lvakovou cestu, tak si myslím, že to tom něco taky ví. a pokud pro 8 loženejch vagonů jede 3krát, ptorože to najednou neutálha....tak nevím.Čouda napsal:Podle mě výpravčí ať už slyšel cokoli nemá ani páru o tom, jaký to je jezdit a nabo jak je která mašina dobrá. Já si myslím, že to zase tak špatná mašina nebude. Vemte si 714tky. Lidi na to nadávaj, ale já na ně nedám dopustit, ta mašina má něco do sebe.Edie napsal:.....řekl mi to táta....
Pokud jsi viděl Ústí západ, tak je tady relativní rovina.Čouda napsal:Výpravčímu je jedno pro co staví. To ti řekně každej. Jeho zajímají dopravní povinnosti a ne co na kterým vlaku jede a nebo jestli staví pro kvatro nebo peršing. Je pravda, že když se pro 8 vozů jede 3x, neco to o mašině vypovídá, ale kolik vážil jeden vůz? 70tun? 70x3= 210tun. Jaké bylo stoupání? 20 promile? na vlečce žádnej problém a tak se nediv, že jeli třeba třikrát.