Další (už asi desetitisící) stejný dotaz na instalaci aktivty

Phoneutria79

Začátečník
Ahoj, prosím kohokoliv o radu, jak dostat aktivitu do této super hry. Je mi jasné že to tady někde je :(, já to ale nenašel, nebo alespoň jsem nenašel postup pro ty hloupější, kteři nejsou frajeři na PC(já) mistry v této hře prosím aby udržely nervy na uzdě, jde mi jen o radu. stáhnu aktivitu, mam to na ploše např.zabalený v RARU, rozbalim a jsou tam 3 soubory : 2x texták a jeden v apk. v tento moment jsem v koncích. děkuji za rady bez urážek.

RE: Sorry,ale prosím o radu

No, v podstatě jen rozbal aktivitu (soubor .apk) pomocí TSunpacku, kterej bys měl mít ve složce "UTILS". Ale předem se ujisti, že máš všechna potřebná vozidla a verzi tratě, na kterou je aktivita dělaná. Takhle to teda aspoň dělám já. Jinak příště zkus FAQ, a tady tě snad nikdo ukamenuje!

RE: Sorry,ale prosím o radu

Akurát nabudúce založ vlákno s rozumným názvom...........AKo nainštalovať aktivitu. Keď príde ďalší po tebe čo nebude rozumieť postupu s FAQ aspoň sa bude mať kam pozrieť.....

Jak nainstalovat aktivitu

Po kolikáté už??? Takže ...
Předpoklad je, že aktivita je určena pro stejnou verzi tratě, jakou máš. Pokud tomu tak není, objeví se při dalším kroku hláška o nesouhlasu databází. Je možné, že i tak aktivita fungovat bude, ale jen za určitých podmínek (změny v trati nezasáhli do tras vlaků v aktivtě).
Instalace aktivity: pokud máš správně MSTS nainstalovaný a nainstalovanou opravu asociace souborů apk, kterou najdeš zde, stačí poklepat na apk soubor a instalace aktivity by měla proběhnout sama.
Ale pozor, tato instalace aktivity znamená, že se Ti ve hře objeví jen soubory "řazení" vlaků *.con a řídící soubory aktivity. Rozhodně nečekej, že se Ti ve hře objeví i chybějící vozidla.
Znamená to tedy provést kontrolu aktivity na chybějící vozidla (najdeš zde doporučení na různé programy, já osobně od počátku používám ConBuilder) a vozidla doplnit, slušní autoři odkazy uvádějí právě v přiložených textových souborech.
To ještě ale není vše, k těmto vozidlům je třeba samozřejmě stáhnout i zvuky, případně kabiny, někde nemusí sedět zase směrování na zvuky a kabiny. V kontrole, zda něco chybí, opět může pomoci ConBuilder.
Lze jít i cestou náhrady vozidel za vozidla, která máš, ale je třeba nahrazovat u lokomotiv nejlépe stejnou řadou, u vozů alespoň obdobným typem.
Zpočátku je tohle stahování otravné, ale časem si trainset doplníš tak, že obsáhneš většinu aktivit nebo chybí jedno dvě novější vozidla, která snadno doplníš.

RE: Jak nainstalovat aktivitu

Honza napsal:
Po kolikáté už??? Takže ...
Předpoklad je, že aktivita je určena pro stejnou verzi tratě, jakou máš. Pokud tomu tak není, objeví se při dalším kroku hláška o nesouhlasu databází. Je možné, že i tak aktivita fungovat bude, ale jen za určitých podmínek (změny v trati nezasáhli do tras vlaků v aktivtě).
Instalace aktivity: pokud máš správně MSTS nainstalovaný a nainstalovanou opravu asociace souborů apk, kterou najdeš zde, stačí poklepat na apk soubor a instalace aktivity by měla proběhnout sama.
Ale pozor, tato instalace aktivity znamená, že se Ti ve hře objeví jen soubory "řazení" vlaků *.con a řídící soubory aktivity. Rozhodně nečekej, že se Ti ve hře objeví i chybějící vozidla.
Znamená to tedy provést kontrolu aktivity na chybějící vozidla (najdeš zde doporučení na různé programy, já osobně od počátku používám ConBuilder) a vozidla doplnit, slušní autoři odkazy uvádějí právě v přiložených textových souborech.
To ještě ale není vše, k těmto vozidlům je třeba samozřejmě stáhnout i zvuky, případně kabiny, někde nemusí sedět zase směrování na zvuky a kabiny. V kontrole, zda něco chybí, opět může pomoci ConBuilder.
Lze jít i cestou náhrady vozidel za vozidla, která máš, ale je třeba nahrazovat u lokomotiv nejlépe stejnou řadou, u vozů alespoň obdobným typem.
Zpočátku je tohle stahování otravné, ale časem si trainset doplníš tak, že obsáhneš většinu aktivit nebo chybí jedno dvě novější vozidla, která snadno doplníš.

Ahoj, díky za odpověď. zase uplný pako nejsem, i když se to možná z názvu vlákna mohlo zdát. zkoušel jsem tohle vícekrát a ve hře se mi to nespustilo. možná ještě přeinstaluju hru a uvidím. diky

Necitujeme celé príspevky, zvlášť také dlhé nie !!!

Pokud vše ostatní funguje podle všech pravidel, tak není chyba v jádru hry a je zbytečné cokoliv přeinstalovávat. Je nutné se naučit co všechno je potřeba ke spuštění aktivity ve hře a jak jsou tam organizovány soubory a jejich závislosti. A zatím jsme se nedozvěděli nic podrobnějšího (co je to za aktivitu, pro jakou trať to je, zda tam máš již nějaké jiné aktivity atd. zkrátka nic). Jak chceš něco poradit? Křišťálovou kouli tady nikdo nemá a do tvého compu nevidí....

V prvním příspěvku napíšeš, že chceš návod pro paka, a pak zase, že úplný pako nejsi, návod nepotřebuješ, jen ti něco nejde. Tak co tedy ...

Pokud jsi udělal a dodržel vše, co jsem napsal, a vše bylo OK, pak se aktivita MUSÍ spustit.
Pokud se nespustí, asi jsi něco nedodržel (taky už tu byli tací, co se dušovali, že vše dodrželi a pak se ukázalo, že nikoliv).
Ještě mne napadlo, zda jenom nejsi netrpělivý. Pokud máš v MSTS více vozidel, consistů, aktivit, ... a nepoužiješ ke spuštění aktivity Trainstore, může start podle PC trvat klidně i více než 20 minut.

A zadovaz si Trainset BP,ktory najdes na http://www.semora.cz/msts/.......je tam 70 percent vozidiel kabin a zvukov a mas to aj s velmi peknou tratou

Back
Nahoře