Ako mám určit rýchlost vlaku

MANOS66

Cestující
Zdravím páni.Len tak sa hrám z AE tvorím si vlastnú aktivitu ale nemožem príst na to ako mám určit rýchlost vlaku.Príklad:Začínam aktivitu a na TM mi svieti povolená rýchlost 230 kmh...Ako mám zadefinovat v AE aby mi pri spustení ukazoval TM napríklad 25kmh?....Dakujem vopred za radu.

RE: Návod k tvorbě aktivit - PPoollll ( komentáře a diskuse)

Je zakázáno začínat aktivitu v rozjetém vlaku. Jinak se dějí tyto věci. Viz zákony MSTS BIN

Při tvorbě servisu vlaku hráče zadáš požadovanou počáteční rychlost. Tipuju, že máš MSTS v angličtině, jinak by ses neptal.

On asi myslí jestli lze změnit traťový limit.Nejde,jestli se nepletu.Můžeš dát pomalou rychlost 30km/h.

Traťový limit ti změní až nejbližší rychlostník (může být i skrytý).

Jo pravda, nedočetl jsem do konce :roll:, v AE nelze změnit rychlost definovanou v trati.

Asi som zle opísal situáciu.Začne aktivita (v stanici).Solo loko stojí.Ja sa mám presunút cca o 1km dalej na pripojenie vagonov.A chcem aby TM ukazoval max trat. rých. 30 kmh a nie 230....Viem že sa dá vložit obmedzenie rýchlosti jazdy ale len po najbližšiu výmenu potom mi zas hodí 230...Ináč vdaka za bleskové reakcie...

Aha. Problém je jasný. Jsi v úseku trati, která nezačíná rychlostníkem a na TM se zobrazuje rychlost, která se zadává do nastavení této trati. Jelikož já mám 200, tak BP to není. Popros tedy autora této trati, aby na začátek trati umístil skrytý rychlostník. Pokud aktivitu děláš pro sebe, tak si otevři editor tratí rychlostník si osaď sám a napiš tam rychlost, která v té stanici má být.

MANOS66 napsal:
Asi som zle opísal situáciu.Začne aktivita (v stanici).Solo loko stojí.Ja sa mám presunút cca o 1km dalej na pripojenie vagonov.A chcem aby TM ukazoval max trat. rých. 30 kmh a nie 230....Viem že sa dá vložit obmedzenie rýchlosti jazdy ale len po najbližšiu výmenu potom mi zas hodí 230...Ináč vdaka za bleskové reakcie...
Jakou rychlost ukazuje TM při posunu, bych vůbec neřešil.

Zbyněk Šemora napsal:
Je zakázáno začínat aktivitu v rozjetém vlaku. Jinak se dějí tyto věci. Viz zákony MSTS BIN

No, a moje právě vydaná aktivita začíná v rozjetém vlaku. :cry:
Nicméně, byla testována a já jsem ji i několikrát projížděl a žádný problém. Pravda, též je rychlost 230 km/h, ale zhruba za tři vteřiny je již na TM 120 km/h. A pokud vím, tak je problém při přechodu z kabiny do kabiny, takže pokud se v aktivitě nemění stanoviště, proč by se nemohlo začínat s rozjetým vlakem.

754 067 napsal:
A pokud vím, tak je problém při přechodu z kabiny do kabiny, takže pokud se v aktivitě nemění stanoviště, proč by se nemohlo začínat s rozjetým vlakem.

To vážne ? A aký je potom problém, nedá sa zmeniť stanovisko, či čo ?
Mám v pláne takto začať moju aktivitu a potom sa bude aj posunovať, takže by som rád menil aj stanovisko.

erikmir napsal:
754 067 napsal:
A pokud vím, tak je problém při přechodu z kabiny do kabiny, takže pokud se v aktivitě nemění stanoviště, proč by se nemohlo začínat s rozjetým vlakem.

Mám v pláne takto začať moju aktivitu a potom sa bude aj posunovať, takže by som rád menil aj stanovisko.
Dá, ale když ho změníš, tak zčistajasna pojedeš rychlostí jakou si jel na začátku aktivity.

Ondra.H napsal:
erikmir napsal:
754 067 napsal:

Dá, ale když ho změníš, tak zčistajasna pojedeš rychlostí jakou si jel na začátku aktivity.

Přesně tak. Jen abych to ještě upřesnil, aktivita, která začíná v rozjetém vlaku, jede rychlostí, která je nastavená, nikoli 230 km/h, ta se zobrazuje pouze na TM. Aspoň v mé aktivitě to tak je.

754 067 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

No, a moje právě vydaná aktivita začíná v rozjetém vlaku. :cry:
Nicméně, byla testována a já jsem ji i několikrát projížděl a žádný problém. Pravda, též je rychlost 230 km/h, ale zhruba za tři vteřiny je již na TM 120 km/h. A pokud vím, tak je problém při přechodu z kabiny do kabiny, takže pokud se v aktivitě nemění stanoviště, proč by se nemohlo začínat s rozjetým vlakem.
Protože fíra taky nezačíná šichtu skokem do rozjetého vlaku, což ví všichni normální lidé a obzvláště ti, kteří si ráčili přečíst vlákno binu celé i s komentáři autora Džordže a dalších jeho pomocníků. On ten problém se netýká jen vlaku hráče, ale týká se i trafiků, které sice nejsou při nasazení vidět (měly by se nasazovat tak, aby je pařan neviděl a ne se zjevit a zaniknout jako zázrak), ale díky nasazení v pohybu se posouvají časy, protože se nezačíná správně.
A protože jsou u každého pařana jiné parametry PC, tak se i anomálie těchto chyb projevují každému jinak a autor aktivity se pak dušuje, že jemu se chyba nikde neprojevuje, zatímco někomu na jiném PC ano. A chyba je u špatně nastavených parametrů autorem aktivity!!!

Back
Nahoře