kamarádi poraďte

den333

Začátečník
Mám jednoho přítele z Martina. Věnuje se stavbě luxusních modelů mašinek a rád bych mu udělal letáček jeho práce. Nerozumím se fotošopu. Nevíte kde a jak levně a kvalitně něco takového udělat? Každá rada dobrá.

tak jsem zjistil, že v dnešní době vážně člověk nemusí být machr ;) ve fotošopu. Jsem našel tuhle tiskárnu. Udělal jsem to v jejich editoru a docela rychle. Doufám, že to bude k světu.

tak tady je náhled. jak jsem říkal uvidíme když to budu mít u sebe.
http://den333.rajce.idnes.cz/letacek#Capturemodely.jpg

Zdravím,
Předem se omluvám za plevel, nenašel jsem vhodné téma ale potřebuji poradit. V pátek jedu s kamarádkou do Prahy na víkend. Jejím velkým koníčkem je focení architektury. Bohužel u nás na vychodním cípu republiky toho na focení moc není. A proto se ptám hlavně pražáku jestli by mi nemohli poradit nějaký dobrý fotoflek, odkud jde udělat krásné fotky Prahy, Pražského hradu, prostě takové te pražské klasiky. Mě napadá akorát Petřinská rozledna nebo Vyšehrad. Pokud by mi někdo poradil, byl bych mu nesmírně vděčný.

Takže děkují všem a sorry za OT :)

Zdravím,
možná by i Letná nebyla k zahození. Pokud se zajímá o architekturu, doporučuji se inspirovat na hornictvi.info/technické památky. Dále fotoservery a lokalitu zvolit Praha nebo turistické průvodce. Záleží na tom, jakému druhu focení se věnuje. Od toho se odvíjí i lokalita foceni. :)

zbynda napsal:
Zdravím,
Předem se omluvám za plevel, nenašel jsem vhodné téma ale potřebuji poradit. V pátek jedu s kamarádkou do Prahy na víkend. Jejím velkým koníčkem je focení architektury. Bohužel u nás na vychodním cípu republiky toho na focení moc není. A proto se ptám hlavně pražáku jestli by mi nemohli poradit nějaký dobrý fotoflek, odkud jde udělat krásné fotky Prahy, Pražského hradu, prostě takové te pražské klasiky. Mě napadá akorát Petřinská rozledna nebo Vyšehrad. Pokud by mi někdo poradil, byl bych mu nesmírně vděčný.

Takže děkují všem a sorry za OT :)

Zkus kubistický dům U Černé Matky Boží.

Petřín není špatný - docela pěkné stylizované fotky jdou udělat, když půjdete z Petřína kolem Strahovského kláštera na Pražský hrad - je to krásný zelený tunel se starými lampami - a vylezete na stráni pod klášterem a pod sebou budete mít hradní zahrady a odkrytý výhled na Prahu.

Vyšehrad a zahrady kolem něj - je tam spousta solitairů na focení a z Vyšehradské skály se dá nafotit krásné panorama. Jinak jestli pojede víkendový Semmering, tak sedněte na vlak a jeďte semmeringem na Zličín - další tip.

Případně vyjet tramvají na konečnou na Divokou šárku a v tamních skalách taky něco najdeš - a konec konců když už tam budete, tak z kulaťáku je to už kousek do Podbaby :D a k známému hotelu Crowne Plaza (z filmu Šakalí léta).

Jo a další architektonický skvost je Podolská vodárna - je to stejný architektonický styl jako Crowne Plaza. Jinak pokud bude teplo, tak po Vltavě bude určitě jezdit spousta těch malých dopravců, kteří za kilo za lístek udělají kolečko pod pražskými mosty a to taky nejsou špatné fotky z Vltavy - časově to vychází na cca hodinku a vyjížděli nejčastěji z Kampy.

Díky za tipy. Přiznám se, že tak rychlou odpověď jsem nečekal.
Letná mě taky napadla. Ono tam z toho místa má jakési kouzlo. Ale uvidímě. Každopádně si něco určitě vyberem. Jo a pokud někdo má ještě nějaké tipy, tak mi je klidně můžete poslat i do SZ, ať to tu neplevelíme.
Díky ještě jednou. Teď jenom aby ten na hoře nám poslal pěkné počasíčko. :roll:

Zdravím,
místa sice neporadím, ale osobu znalovu pražských foto-fleků ano - zkus se tedy optat Kanka, ten by měl znát jak industriál, tak i tu "klasickou" architekturu.

Přeji dobré světlo. ;)

David

Davide díky ale myslím si, že to co mi bylo poraděno bude bohatě stačit. Přece jenom máme na to jenom sobotní dopoledne, takže i tak to bude rychlovka :D Pouze mě mrzí, že už skončila rekonsturkce hlavní Runwaye na Vencovo letišti. S toho OC Šestka by byly parádní fotečký eroplánu.

Nezapoměňte také na nejhezčí pohled na pražské mosty od Hanavského pavilonu na Letné: http://www.praguecityline.cz/wp-content/uploads/2011/10/Pha1-mosty4011.jpg , kousek odtud je vodárenská věž v Korunovační ul. Mezi skvost průmyslové architektury patří interiéry staré čistírny v Bubenči (nebo důl Mayrau na Kladně, ale to už je z ruky).

Sice sem naprosto off-topic, ale všiml sem si toho v tomto vláknu a tak se teda ptám tady. Proč má Tax ban?

Zdravím,
mým všeobecně známým problémem je fakt, že když stavím cokoli, použiji (většinou musím použít) u toho něco, co se běžně těžce shání či už po chvíli dokonce přestane vyrábět.

Sháním jisté elektronické součástky ( HLC2701-001 a QEE122 ), jenomže ty jsem na CZ trhu nenašel. Na webu se sice nějací prodejci vyskytují, ale šlo o weby, o kterých si jako neostřílený webový nákupčí dovoluji tvrdit, že jsou jen prostředníky mezi CZ zákazníkem a zahraničními obchody. Třeba u těch diod QEE122 byla cena 0,54 Euro/kus a při potvrzení objednávky na mě vyblafla cena za dopravu 40 Euro (web Mouser). :cyclops: :puke_r:

Nemáte tedy někdo zkušenosti s tím, jak takové zboží nakupovat "trošku jinak" ? Nevím, například někde uvézt poptávku apod. Zde ale může být problém v tom, že by v mém případě určitě nešlo o stovky kusů atd.

Předem děkuji za případně rady a doporučení.

David

Naposled editoval moderátor:
Pánové, nevíte prosím někdo, poblíž které stanice k níž náleží ty dvě předvěsti, by se mohla nacházet lokomotiva 121.015? Mně se to nepodařilo identifikovat, zkoušel jsem Praha - Benešov/Beroun a Ústí - Děčín. Díky.
c3fbccb425d4788749c2399bc3839baa.jpg

Naposled editoval moderátor:
Zdravím,
hmm, škoda toho nečitelného staničníku. ;-) Jak tak ale čučím, patrné jsou na něm tři cifry a jestli se nepletu, ta třetí by měla být za desetinnou čárkou/tečkou, takže z Prahy do Děčína by to asi nebylo. Tedy, mám zato, že z Prahy na Děčín a dále do Němec je staničení od Vídně, takže staničníky mají cifry čtyři.

David

Back
Nahoře