Začátek aktivity/čas odjezdu vlaku

KarlicekM

Skladník
Dobrý den, změnil jsem v aktivitě Praha - Košice lokomotivu a změnil jsem i čas odjezdu. Chtěl jsem se zeptat, jak mám nastavit čas začátku aktivity (cca 3 - 5 min. před odjezdem vlaku). Po zapnutí aktivity hned píská výpravčí k odjezdu.

V editoru aktivit stejně jako si jej změnil předtím, ale tímto krokem rozhodíš vše závislé na čase.

poison napsal:
V editoru aktivit stejně jako si jej změnil předtím, ale tímto krokem rozhodíš vše závislé na čase.

Takže raději zůstanu u původního času odjezdu a jen změním lokomotivu. Díky.

KarlicekM napsal:
poison napsal:

Takže raději zůstanu u původního času odjezdu a jen změním lokomotivu. Díky.

A taky bacha na max. rychlost mašiny, jinak nebudeš stíhat JŘ a časové body.

Možná se to tu už probíralo ,ale jak se dělá JŘ v aktivitě u vlaků přes půlnoc? A samozřejmě traffic?

Traffic vlakům nepotřebuješ řešit JŘ a u vlaku hráče se to dá nastavit ručně v souboru act. kde v řádcích ArrivalTime a DepartTime v závorkách doplníš numero času odjezdu v sekundách od půlnoci.

Traffic tam normálně loupnu a nechám jej pracovat podle svého, málokdy traffic osazuju tak, aby mi dělal přesně to co chci já a pokud ano, používám vyčkávací body.

Pokud jedeš přes půlnoc a traffic má vyjet po půlnoci, je potřeba ho nasadit ještě před půlnocí a držet na místě vyčkávacím bodem. Např. traffic má vyjet v 2:00 tak ho nasadíš třeba v 23:30 a 2:30 tedy 9000 sekund mu dáš do vyčkávacího bodu. Pokud to neuděláš, MSTS tyto vlaky považuje za odjeté a nespustí je.

Takže asi nebude múdre začínať aktivitu 23:50 ? Lebo ja som to tak chcel urobiť v EN 477.
Takže mám dať začiatok 00:00, lebo inak by som musel dávať každý traffic pred polnocou s vyčkávacím bodom ?

Přesně tak. MSTS totiž nezná pojem "datum". Pro něj je 24 hodin jeden den a ten se neustále opakuje a pokud jde o časové údaje tak vlastně vše je vnitřně uloženo jako počet vteřin od začátku aktivity, případně od půlnoci (jízdní řád), čili 01:00 druhého dne je vyjádřeno jako 90000 vteřin neboli 25 hodin. To že se čas o půlnoci nuluje zajistil Džordž v BINu.

Ja mám z Prahy odjazd 00:05 a to ešte musím naposunovať s vozmi na súpravu z Berlína a to za 5 minút asi nestihnem :)
No nič niečo si vymyslím aby som to mohol začať 00:00 a potom bude hráč doháňať meškanie.

Ešte že ste to tu napísali inak by som dal začiatok 23:50

Miran napsal:
Pokud jedeš přes půlnoc a traffic má vyjet po půlnoci, je potřeba ho nasadit ještě před půlnocí a držet na místě vyčkávacím bodem. Např. traffic má vyjet v 2:00 tak ho nasadíš třeba v 23:30 a 2:30 tedy 9000 sekund mu dáš do vyčkávacího bodu. Pokud to neuděláš, MSTS tyto vlaky považuje za odjeté a nespustí je.

Díky.:):)

Erikmir: tak se odjede s mensim zpozdenim, o nic nejde. Kdyz jedu Ec 379 tak je ze normalka prijede vcas a na odjezdu treba +8...

Taky si myslím, že pár minut zpoždění je mnohem přijatelnější, než taková zdlouhavá práce v editoru.

Back
Nahoře