Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj.
Já nemám potíže žádné. Jinak by bylo fajn, kdyby se Martin ukázal v Praze na slezině. Pokec o trati a dalším vývoji by byl na místě, je škoda, kdyby tato rozsáhlá trať měla funkci jen pro MSTS, kteréžto za nedlouho bude stejně po smrti. A může se tu do mne trefovat kdo chce, ale po přechodu na OR jsem zjistil, že je MSTS úplně na... Už jen práce na aktivitách s používáním nesmyslných servisů a potížemi jak vykřižovat to či ono a neustálé pády simulátoru, prostě nevyhovující systém hry pro nové počítače. Pokud se někdo chce držet zuby nehty MSTS, ať tak dělá, ale to mohl zůstat rovnou u 486ky a valit dosácké hry. Já osobně preferuji OR, jak jsem psal, už jen kvůli tvorbě aktivit a myslím, že modelů pro MSTS bude taky čím dál míň a úplně to chápu, poněvač modeláři nemusí tak "krouhat" kvalitu modelů, aby je MSTS "kousnul". Naopak, uvědomme si a buďme rádi, že se někdo pustil do vývoje nového simulátoru, na kterém frčí věci z MSTS.
Dan

Dane OR musí být funkční i na starších strojích jinak je to stejně k ničemu jako pády v MSTS, nikdo si kvůli OR nebude kupovat PC za těžkou vatu a co tak pozoruji tak zatím s tím má problémy většina těch, kteří by možná přešly. Tvé nadšení chápu, ale těch "ale" je pořád ještě mnoho a programátoři také ubývají. Mě to po lehké pomoci jde na nízké rozlišení a to je nižší než u MSTS, takže zatím OR pá a šáteček. ;-)

Dane, ono je to vše hezké, ale zatím je OR takový jeden velký chaos. Já jsem známý tím, že jsem konzervativní a nerad opouštím po hlavě staré osvědčené. MSTS BIN jsem také zpočátku moc nevěřil, dokud to bylo v plenkách a bylo víc problémů než plusů. Ale tak to je u každého vývoje něčeho nového.
Chtělo by to aby se souběžně pracovalo na dolaďování vozidel, atd. Ale do toho se nikomu moc nechce. Já třeba doposud v OR nezkoušel své aktivity, protože není na to čas. Nějaká metoda pokus a omyl se mi dělat nechce, asi by bylo dobré s někým hodit řeč, například s Tebou nebo Alcaponem. Jenomže já jsem rád, když si najdu chvilku alespoň na stavění tratí.

Ahoj, proto jsem psal o slezině v Praze. Jinak pro mne byl OR taky chaoz, do té doby, než jsem si vytvořil pár aktivit a zjistil, že je práce v AE úplně o něčem jiném, než když jsem dělal v MSTS, jinak trainset dává dohromady Joska. Poison, s tím compem nemohu souhlasit, kdyby to tvrdil každý? Na starém compu si taky nové hry nezahraješ. Ale sám jsem zde několikrát psal, že by to chtělo udělat v OR nějaký strop a nepřehánět to s nároky. :-) Další problém v OR je, že "vidí" vozidla po celou dobu aktivity a pokud nezmizne traffic, vozidla se násobí, ale pánové, ani jednou tu nezazněla jedna věc, když prší, tak konečně nechčije pod střechama perónů, ba ani uvnitř odstavených vozů, když do nich nakouknete. Dlší věc je stínování a například, když kolem vás projede diesel 751 a za ním se ještě táhne malinký obláček smogu, to je něco prádního.

TOPIC OFF:
Dane, na mém pětiletém PC funguje RailWorks a další jiné nové hry, OR využívá výtvorů z patnáct let starého simu a na tomhle PC to nejde tak je někde asi něco špatně. Jak jsem se při řešení nefunkčnosti v mém PC dozvěděl tak existuje jakýsi hlídací pes HW uživatele, který když PC nestíhá OR nespustí a vypnutí tohoto nástroje hlavní programátor nepovolil. Věřím, že na západě mají hráči vostřejší stroje než my tady a častěji pořizují nové než my, od toho se jistě také odvíjí podpora pro našince. Ale je dobře, že někdo jako ty je tím motorem přechodu na tento produkt a my všichni vidíme jak tě to přímo pohltilo. :D
TOPIC ON

OR využívá výtvorů z patnáct let starého simu a na tomhle PC to nejde
Ahoj, tohle je špatně podaná věc, OR je stavěn jinak, ale jedou na něm tratě a vozy pro 15 let starý simulátor, podobně jako ti pojedou v Ofis staré uložené texťáky, ale nové v něm neotevřeš. Takže zaplať pánbůh za to, že se nemusí stavět odznova vše.
existuje jakýsi hlídací pes HW uživatele, který když PC nestíhá OR nespustí a vypnutí tohoto nástroje hlavní programátor nepovolil
Veliká chyba a tohle by měl český zástupce (pokud nějaký je) co jedná z vývojáři probrat, i celkovou náročnost na HW atd... Jinak ale jak píšeš, tak nevěřím, že ti třeba naplno na tvém pět let starém počítači třeba hra Enemy front, já ji na minulém compu měl velký problém spustit a to mi jelo kde co. Jde mi ale o jinou věc, proto jsem psal tady do vlákna k trati, je špatně zatracovat úpravy na 321čce pro OR, když se dá takováto trať bez potíží provozovat v MSTS, naopak to bohužel nejde a třeba i 310ky je už pro OR upravená. Zde jde jen o vzájemnou spolupráci, aby trať fungovala jak v MSTS, tak OR, protože s vývojem počítačů a systému půjde stejně MSTS do kopru a za takové dva tři roky jej prostě na PC nespustíš.
Já jsem známý tím, že jsem konzervativní a nerad opouštím po hlavě staré osvědčené. MSTS BIN jsem také zpočátku moc nevěřil
Zbyňku, to je přesně ono a já se toho taky bál a tvrdošijně jsem dělal aktivity v MSTS a trpěl, když mi sim mezi Ostravou a Bohumínem tak 5x sletěl, potil se u vymýšlení, jak dostat vlaky do stanice, dle jízdních řádů a někdy prostě nešlo udělat nic, ejhle, dělám v OR a najednou nemám problém s tím, že mi něco neodjede, nebo nevjede, OR se řídí třeba vyčkávacími body s kódem a vlak s protisměru pustí a je jedno jaký má výchozí čas, navíc traffic dodržuje rychlost i do odboček na výhybkách, v MSTS ne.

Dane je mi jasný, že bez podpory autora tratě zdejšího formátu to zjevně nepůjde, musí být někdo, kdo bude s tvůrci jednat a nebo to tvořit přímo sám a s autorem to řešit. U Martina nikdy nikdo neví co udělá a on vždycky překvapí, ikdyž se zde ke kompatibilitě s OR staví negativně. Nakopnout by jej mohl RE pro OR plně funkční, kde by vyřešil svůj problém s limitem DK.
Souhlasím s tím, že by bylo třeba se setkat se všemi zainteresovanými na slezině a řešit. Víc hlav víc ví. ;-)

Dane, já měl původně v plánu postavit si POUZE trať kolem mého baráku, z Ostravy-Svinova do Českého Těšína, nic dalšího v plánu nebylo, takže se dá říct, že už nějakých cca 11 let přesluhuju...
Já budu rád, když v MSTS doklepu úseky, které ještě chci mít a bohužel jsem na tom podobně jako Zbyněk - taky nerad opouštím zaběhnuté věci a nerad se učím něco nového.
Já sám OR nemám, nikdy jsem ho ještě ani nezkoušel, ale bavil jsem se s mnoha lidmi, kteří ho na jednu stranu chválí, ale na druhou stranu mi popisovali tolik chyb, které OR má, že pro mne zatím zůstává nezajímavým.
Třeba se to časem vychytá a potom se o tom můžeme bavit, ale do té doby já i Trať 321 zůstaneme věrní MSTS.

Ahoj Martine.
Já si tvoje začátky moc dobře pamatuju, i ten 1. kousek tratě, na kterém jsem jezdil ze Svinova do Čadce, já coby Ostravák jsem tuto trať měl hned co vyšla staženou a někde ji dokonce mám v záloze. :-) Jinak spousta chyb v OR už byla vychytaná a hlavní problém není ani tak OR, jako vyladěný trainset pro něj. Když už se hecnul Zbyněk a dělá úpravy pro OR na BP, tak si myslím, že není až takový problém i s tvoji tratí, chce to jen poctivé testery, kteří udělají aktivity ně jen z A do B bodu a trpělivost sem tam něco poopravit. :-) Ale jak jsem psal, toto je třeba prodiskutovat někde na slezině, trať pro OR jede v MSTS taky bez problémů a narovinu, pokud uděláš aktivitu na 321 s poctivým traffic a vozy ve stanicích třeba z Košic "jen" do Bohumína, tak:
1) MSTS samotný se otvírá dlouho ( a to i při spuštění přes Train Store)
2) samotná aktivita se načítá tak samo neskutečně dlouho a tím se čas načítání násobí
3) při každém 5. (někdy i o hodně dřív) vlaku, který potkáš, obvzlášť nákladním ti díky akceleraci zvuků v Win7 MSTS zamrzne, pád a opět načítáš, takže zase bod 1 a 2
Naco pak je ta miliarda hodin mravenčí práce co jsi na trati udělal? Není dobré vědět, že se věc posunuje a že pod OR naplno projedeš celou trať bez jediného pádu, se stíny jak budov, tak vlaků a dokonce i odstínované troleji?
Přeji hodně zdaru při další práci a snad elán neopustí. Dan

Otevřeš, pokud nejsi totální lama.
No dal jsem dost blbý příklad, dobře, neotevřeš třeba nahrávky ve starém Sounforge, pokud máš rozmícháno v novém, ale to je tak specifický program, že jsem drbnul ten Ofis, ale vím, že s tím byly taky nějaké kejkle. :-)
Dan

Martine, já to se stavěním tratí také chtěl původně jen zkusit a název adresáře Breclav - Praha mi připadal přehnaně nadnesený a spíš fantasmagorie než budoucí realita. Myslel jsem, že na stavění tratí tu budou jiní borci. :D

Už kdysi tu někdo měl stejný požadavek a autor tratě jasně napsal, že upravená hlášení jsou již součástí tratě.

Back
Nahoře