Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Myslím, že pravděpodobnější je ta transsibiřská magistrála, než nějaké lokálky :D
Ono by to prakticky ani nebylo nějak náročné, pár měst, pár mostů přes řeky a zbylých 9000 km jenom lesy a lesy a zase lesy :D
Akorát MSTS by to asi nezvládal, ráno by se zapnul a k večeru by se mohlo vyjet :D

S tou výdrží MSTS to je docela smutné, až jednou bude kompletní úsek Cheb - Praha, předělaný koridor Praha - Žilina a případně i ostatní tratě, tak to MSTS nebude dávat.. jinak jsem objevil způsob, jak MSTS rozjet tak, aby nepadalo. :D Když si smažu všechny hlášení, které mají víc jak 3 MB, tak mi MSTS nepadá nikde.

K čemu Vysočinu v 321, když už je v projektu BP a dost dobrá, jen dorazit pár stanic. Za sebe jsem pro Cheb, Vsetín a nějakou delší nezadrátovanou trať. Víc mi ke spokojenosti netřeba.:)
A mimochodem, ta padesátka v Kolíně mě taky pekelně štve, protože tam pokaždé nestavím. (Metropol, vídeňské EC). Dělám to tak, že ji prostě ignoruju a prosvištím to s vypnutým VZ aktuální skutečnou traťovou rychlostí.

P.S. Když teda promažu, případně změním staniční hlášení pro slabší počítače, je reálná šance, že projedu estakádu Balabenka-Holešovice a bubenečské zhlaví Holešovic směrem do Prahy? Pády msts na širé trati s hlášením můžou souviset taky? Nikde jinde problémy nemám.

ML636 napsal:
...
P.S. Když teda promažu, případně změním staniční hlášení pro slabší počítače, je reálná šance, že projedu estakádu Balabenka-Holešovice a bubenečské zhlaví Holešovic směrem do Prahy? Pády msts na širé trati s hlášením můžou souviset taky? Nikde jinde problémy nemám.

Hlášení není tím problémem, kvůli kterému MSTS na Novém Spojení padá. Tím důvodem je ohromný počet objektů ve čtverci. Ale to je daň za vysokou kvalitu a reálnost Prahy. Hlášení ti maximálně shodí MSTS při příjezdu do stanice. Takže Nota Bene, zjednodušené hlášení ti rozhodně k projetí bez savu po Novém Spojení moc nepomůže.

Mě to problém s Prahou vyřešilo. :D

Nicméně se objevil daleko horší problém, když jedu s vlakem z Bohumína na Prahu, tak v Prosenicích na výhybce mi vlak náhle vykolejí (všechny vozy najedou do loko, popř. se vlak roztrhá) a pomalu mi to tak dělá všude (že se roztrhne a ještě k tomu vykolejí). Hledal jsem všude nějaké info, proč mi to dělá, co to je a čím to spravím, ale nikde nic. :( Poradí někdo prosím?

vantju napsal:
Mě to problém s Prahou vyřešilo. :D

Nicméně se objevil daleko horší problém, když jedu s vlakem z Bohumína na Prahu, tak v Prosenicích na výhybce mi vlak náhle vykolejí (všechny vozy najedou do loko, popř. se vlak roztrhá) a pomalu mi to tak dělá všude (že se roztrhne a ještě k tomu vykolejí). Hledal jsem všude nějaké info, proč mi to dělá, co to je a čím to spravím, ale nikde nic. :( Poradí někdo prosím?
Tak tento problém jsem řešil v tomhle místě jak píšeš. V trati BP- Řečany n/L a sám Zbyněk i Jarin mi poradil abych přeinstaloval Global,protože přesně v místě kde byl tento problém,byla trat prodloužená. A tam je právě tento problém,snad Ti to pomůže.Radek.

Zdravím pánové,

v Praze na slezině mi nějaký modelář ukazoval rozpracovaný model jedné stanice mezi Českou Třebovou a Pardubicemi (nebudu psát které přesně, nevím jestli to není tajné), mohl by se mi ten dotyčný ozvat?

Děkuji :oops:

Naposled editoval moderátor:
Ahoj Martine. Chtěl jsem se zeptat na jednu věc. Když teďkom děláš úpravy na štrece Praha-Přerov, budeš i nějak výrazně "zahusťovat" krajinu ? Protože to je jediná štreka, kde ještě můžu jezdit na relativně slušném FPS. Např. na štrece 090 ani nejezdím protože na to nemám nervy. Takže bych byl rád, jestli bys se mohl zde vyjádřit. Děkují a hodně štěstí v další tvorbě ;)

Ahoj,
krajina se neupravuje téměř vůbec, jedná se převážně o úpravu kolejiště, tj. nové typy výhybek, vložení přestavníků, úpravy zvuků při jízdě, zrušení koridorových pražců na vedlejších kolejích, úprava některých rychlostních značek, podnáspování, výměna železničních přejezdů...
Také průběžně kontroluji množství objektů v každé stanici a tam kde je jich hodně, tak ubírám, například tím, že prořezávám lesy, jednotlivé domečky nahrazuji skupinovou zástavbou, jednotlivé křoví nahrazuji skupinovými křovinami atd...
Velké snížení množství objektů je například v Úvalech, Českém Brodě, Poříčanech, Pečkách, Velimi, Kolíně, Přelouči, Pardubicích, Uhersku, Chocni, Brandýse.....dál jsem se ještě nedostal :D
Po aktualizaci by se mělo jzdit spíš lépe, horší to určitě nebude :oops:

O Praze už jsem tu psal, že byla upravená tak, aby krajina nemizela a neobjevovaly se chybové hlášky, ta samá úprava byla udělána i v Ústí nad Labem (kvůli občasnému mizení krajiny) a v Kolíně (kvůli hlášce "sms" při jízdě od Pardubic). Ještě se takto bude upravovat Děčín a Břeclav, taky kvůli občasnému mizení krajiny, ale to už v této aktualizaci asi nestihnu.

Stavitelxx napsal:
Zdravím pánové,

v Praze na slezině mi nějaký modelář ukazoval rozpracovaný model jedné stanice mezi Českou Třebovou a Pardubicemi (nebudu psát které přesně, nevím jestli to není tajné), mohl by se mi ten dotyčný ozvat?

Děkuji :oops:
Martine,
byl to model od Aleše Slámy a to nový model nádraží Ústí nad Orlicí, parádní záležitost.

Ano s Alešem jsem to už konzultoval, model Ústí nad Orlicí je krásný,ale jeho použití by vyžadovalo úplnou přestavbu celé stanice.
Nakonec jsme se shodli, že to nemá cenu, protože za rok a půl by měla být dokončena modernizace této stanice, takže tu chvilku počkám a potom už rovnou udělám Ústí v koridorovém stylu.

Zdravím stavitele, kdy prosím vyjde nová aktualizace a co v ní bude? Dík. :) Už se na ni všichni těšíme.
Omylem jsem to napsal i do "Hlášení chyb", tak to prosím omluvte.

Očekával bych jí s koncem roku, nebo bych přelouskal posledni stránky vlákna a hned budeš chytřejší.

Aktualizace většinou bývá někdy kolem vánoc. Měla by v ní být trať do Chebu+nějaké úpravy stávájících tratí.

Mimochodem, musím pochválit moc pěkný model nádraží na Svinově.;)

Back
Nahoře