Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Martin říkal, že "prý údajně" se má postavit toto:

1. úprava trasy Praha - Přerov - Žilina (ty vole, chudáci aktivitáři, lituju je už teď), jde hlavně o nové přestavníky výhybek, které postavil mistr Deterio.
2. celé Ostravsko půjde kompletně předělat - tím pádem budou BOHUŽEL zrušeny všechny lokálky OVA - FM - FRÝDLANT N.O. - OSTRAVICE, mimochodem velká škoda, že se nedostalo na dokončení tratě FRÝDLANT - VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ. Pak FM - Český Těšín zrušeno bez náhrady, Čadca - Zwardoň zrušeno bez náhrady. Možná se dočkáme nového Jablunkovského tunelu.
Ale přibude nám OSTRAVA - STODOLNÍ, pokud se Martin nerozhodl a nebude nám servírovat ODSTAVNÉ NÁDRAŽÍ JIH.
a za třetí: Martin říkal že bude trať na Cheb, ale NIC NEPSAL o tom, že trať bude kompletně dostavěna do Chebu. Bude tím směrem. Co vím, tak trať byla sice do Mostu, ale nebyla krajina, takže trať teď končí za zastávkou Želenice nad Bílinou.

Pepa z Nuslí napsal:
Martin říkal, že "prý údajně" se má postavit toto:

1. úprava trasy Praha - Přerov - Žilina (ty vole, chudáci aktivitáři, lituju je už teď), jde hlavně o nové přestavníky výhybek, které postavil mistr Deterio.
...
Pepo, pokud budou na Zemi platit fyzikální zákony, tak přepracování tohoto úseku, kdy se trať převede do nové trasy, není na aktualizaci do vánoc, ale je to práce na několik let.

Přesně tak Pepo, to je práce na několik let. :D
Sice jsem říkal, že je třeba tyto věci udělat, ale rozhodně ne všechno v této aktualizaci.
Navíc stavba jde hrozně pomalu, jen pro představu, minulý měsíc jsem strávil v práci 360 hodin, tak si zkuste spočítat, kolik času mi asi zbyde na MSTS...

Ale aby se neřeklo, že nic nedělám, tak tedy malá rekapitulace současných prací.

Předělal jsem krajinu v celé Praze, aby jízda přes Prahu byla stabilnější, v podstatě to znamenalo kromě kolejí úplně všechno smazat a znovu umístit.

Ta samá úprava byla i v Ústí nad Labem, taky jsem celou krajinu smazal a postavil znovu.

V Praze a v Ústí je sice nově udělaná krajina, ale je umístěna přesně na ty samé souřadnice, jak byla původně, takže vizuálně moc změn neuvidíte, šlo tam jen o to, aby jízda byla stabilní, vzhledově to vypadá skoro stejně jako dřív.

Pokud ale pojedete z Prahy na východ, tak tam už uvidíte více změn.
Až do České Třebové byly všechny stanice předělané, někde jen drobné úpravy, jako vložení přestavníků, úprava zvuků apod., ale někde byly změny totální, největší asi v Kolíně.

www.trat321.cz/ostatni/s01.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n01.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s02.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n02.jpg

První obrázek je před úpravou, druhý je po úpravě.
Akorát koukám, že jsem v Kolíně zapomněl posunout sklad blíže ke kolejím, no to ještě opravím...
Model kolínského nádraží a model lávky v Kolín-zastávka udělal Mates, za což mu moc děkuji.

Velké změny v krajině kolem tratě jsou i v úseku Choceň - Česká Třebová, tady alespoň můžete vidět, jak jsem kdysi tu stavbu odfláknul, proto jsou tyhle současné předělávky doslova nutností.

www.trat321.cz/ostatni/s03.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n03.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s04.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n04.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s05.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n05.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s06.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n06.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s07.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n07.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s08.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n08.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s09.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n09.jpg

A aby toho nebylo málo, tak jsem ještě udělal takovou menší úpravu na Slovensku, mezi Žilinou a Košicemi jsem celou krajinu smazal a postavil úplně znovu, také se mi nelíbila :D

www.trat321.cz/ostatni/s10.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n10.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s11.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n11.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s12.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n12.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s13.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n13.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s14.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n14.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s15.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n15.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s16.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n16.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s17.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n17.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s18.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n18.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s19.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n19.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s20.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n20.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s21.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n21.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s22.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n22.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s23.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n23.jpg

www.trat321.cz/ostatni/s24.jpg
www.trat321.cz/ostatni/n24.jpg

Šlo tady jen o úpravu krajiny, kolejiště jsem nepředělával, takže aktivitářům nemusí zbytečně stoupat tlak :D

No a to je zatím vše, co bylo uděláno (teda téměř vše, něco si samozřejmě nechám jako eso v rukávu) :p
Ještě je třeba překopat úsek z České Třebové k Přerovu, dodělat trať do Mostu a aktualizace může na svět :cool:

Ono to skladiště Martine stejně v Kolíně už nestojí,teď je tam holá plocha a inprovizované parkoviště :). Jinak nádhera klobouk dolů mne osobně dostala kolínská zastávka prostě skvělá práce.

Parádička Martine! Slovensko BEST...krásne zmeny ale ani česko si neodflákol paráda si šikula ;)

Slovensko je nádherné. Paráda, nemám slov. Martine s tím Kolínem jsi mi udělal taky radost. Avšak mám prosbičku.
Udělal jsem aktivitu osobního vlaku z Třebové do Prahy a v Kolíně mi nechce odjet osobák směr na Velký Osek.

A neusnul fíra? :D
Možná je to tím, že směrem na Osek nebyly žádné návěstidla na konci kolejí, počkej do aktualizace, Kolín je stejně celý přestavěný.

Jo Martine,seš pašák opravdu nádhera jen co je vidět,máš prostě zlaté ruce.

Naposled editoval moderátor:
Peap z Nuslí:
"Ještě je třeba překopat úsek z České Třebové k Přerovu, dodělat trať do Mostu a aktualizace může na svět"

Back
Nahoře