Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Pomyslná rekonstrukce vypadá opravdu parádně! :) Jen jsem se chtěl zeptat, jestli je v plánu i přestavba nádraží Praha Holešovice, předpokládám, že do doby uveřejnění už nádraží bude hotové.

Pomyslná rekonstrukce? Ta "pomyslná" rekonstrukce mi dala pěkně zabrat :D

Já ani nevěděl, že se v Holešovicích něco děje, dnes jsem tam teda zamířil s foťákem na čumendu a nestačil jsem se divit!!!
No ale zatím to předělávat nebudu, současné Holešovice se mi líbí, je tam pěkný model nádražní budovy a peronů, takže spíš až za několik let bych to mohl zmodernizovat :oops:

Naposled editoval moderátor:
Bude v aktualizaci tratě 321 nějaké nové hlášení? Třeba v Ostravě jak hlásí pendolino že jede do Holešovic, to už je dost neaktuální :)

Tak v Olomouci se bude konečně rekonstruovat nádraží. http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/velka-prestavba-olomouckeho-nadrazi-zacne-v-zari-20130813.html

Tie nové skriny vyzerajú špičkovo, chcem sa preto spýtať čo bude úsekom Púchov-Hranice planuje sa sňou ešte do budúcnosti?

Kolín byl ještě v únoru pasé co Martine :D.Opár měsíců jinak je všechno jinak :D.Pěkné,ještě předělat Český Těšín-Státní hranice s SK a třeba natáhnout trať kousek do polska aby Ecčka nekončili pouze v bohumíně,ason to těch Zebryzdowic.Kde Ecčka staví.

Kolín si zasloužil změnu, koridor je prostě koridor :D

Ohledně hlášení, nikde ho měnit nebudu. Vím že je neaktuální, ale kdybych ho chtěl udržovat aktuální, tak bych musel každý rok v prosinci objet celou ČR a SR a nahrávat ve všech stanicích nové hlášení, což je nesmysl.
Tam kde už hlášení je, zůstane beze změn a nezáleží na tom, co se v něm hlásí, má sloužit spíš jen jako zvuková kulisa v pozadí při čekání ve stanicích.
V aktualizaci bude změněné hlášení pouze v Kolíně, tam jsem ho nahrával znovu kvůli modernizace stanice (má teď jiný zvuk, než tomu bylo dřív) a nově přibude hlášení ve stanicích Přelouč, Mohelnice, Červenka a Kysucké Nové Mesto.

Úsek Púchov - Hranice je do budoucna v plánu (ale plány se mění ze dne na den) a vizualizace přestavby Olomouce vypadá skvěle, moc pěkně zpracované.
...vy se vždycky těšíte na aktualizaci tratě, já se naopak vždycky těším na modernizaci tratí v reálu :D
Z Přerova jsem naprosto uchvácený, Olomouc, to bude třešnička na dortu a Ústí nad Orlicí, no nemám slov, už aby to bylo

Ja by som sa zase chcel opýtať, či sa neplánuje dokončenie úseku Banská Bystrica - Zvolen os. stanica (zatiaľ tam sú len koľaje).

No jelikož bych chtěl nejdříve přestavět celé Ostravsko, tak rátej skôr s ďalekou budúcnosti :oops:

Martine vsetci si cenime tvoju pracu a sme ti vdacni za krasne rozsiahle dielo trati ale fakt to ma vyznam prerabat Ostravsko a rusit pri tom trate ktore si uz raz postavil? Chapem je to tvoja trat ty si pan a mas na to urcite chut a chces robit prave toto ale urcite by vsetci uvitali skor sucasny stav plus nieco nove naviac. Ono prerabal si aj Zilinu napriklad, no ja nejaky extremny rozdiel blizsie k realite moc nebadam akurat mi nejde ziadna aktivita, ktore som roky zbieral ci sam vytvaral a znova sa s tym babrat a opravovat to ked mi este pri tom zamrza editor este k tomu, to sa mi fakt nechce. Ono by sa skor zislo prepracovat detailnejsie okolie mnohych usekov, tym ze posunies kolaje a fuknes tam prestavniky a par kilometrov dalej placka a mesacne pohoria, to mi dojem z vacsej dokonalosti trate nepridava. Vela usekov trate 321 je fakt krasnych ale vela ich je uz dlhe roky dost nemastnych-neslanych... Ja by som skor uvital dorabanie okolitej krajiny v slabsich usekoch ako prerabanie kolaji v Ostravsku a znefunkcnovanie aktivit. Ano jasne kazdy ma na vyber aktualizovat alebo nie. Ja uz napriklad viem ze najblizsich par rokov neaktualizujem ak pri msts dovtedy este vydrzim. Pre ostatnych: len som vyjadril svoj nazor. Nie je to ziadna kritika ani znevazovanie Martinovej dlhorocnej tvrdej prace to vobec nie... len ciste moj osobny nazor preco ma trat 321 nerajcuje ako este nedavno

Ostravsko je oblast, která tu rekonstrukci potřebuje nejvíc z celé tratě.
Jestli ses díval na porovnávací obrázky ze Slovenska, jaká byla původní trať a jak vypadá po rekonstrukci krajiny, určitě uznáš, že je to mnohem lepší.
Na Ostravsku jsem stavět začínal a proto je tam ta krajina nejhorší, nutně potřebuje předělat. A bohužel kolejiště tam neodpovídá realitě, celý úsek z Ostravy do Čadce je zkrácený a já tam nemůžu zrekonstruovat krajinu a zároveň přehlížet tu zkrácenou ohavnost, to mi svědomí nedovolí.
Takže počítejte s tím, že na Ostravsko brzy spadne atomovka, od Studénky až po Krásno nad Kysucou nezbyde vůbec nic a doufejme, že stavební firmy vše hodně rychle zase znovu postaví...
Bohužel ale bez lokálek, ty už se znovu stavět nebudou - lokálka z Nového Jičína do Hostašovic taky nebyla znovu postavena, když ji v roce 2009 smetla povodeň :P

Martine, jednoznačně stojím za atomovkou na ostravsko. Celou štreku od Ostravy až po Čadcu znám jako své boty a určitě oželím zrušení pár lokálek, než jezdit po starém ostravsku. Hodně štěstí do tvorby :)

Ono tych usekov je samozrejme viac, ktore pozname ako vlastne topanky a hovorime si, ze ach tu by to ten Martin mohol prerobit :-) ano to suhlasim, ze ked mi kamarad doniesol od teba trat 321 na dvd pred hadam 4 rokmi a porovnam Slovensko teraz tak to rozdiel je. Tak nech sa teda to Ostravsko coskoro podari a tesim sa na prerabky dalsich usekov

Back
Nahoře