Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stavitelxx napsal:
................
Pak bych taky rád poděkoval za model měnírny v Mostě, kostel v Mostě, stavědlo v Třebušicích, nádražní budovu v Chomutově a model Jirkov-zastávka, bohužel ale nevím, kdo tyto modely vytvořil, tak děkuji tomuto neznámému autorovi, snad se alespoň přihlásí sám ;-)
................
Měnírna Most byla původně určena pro Mikuldovu 130. Tak tam alespoň vykácej stromy co rostou přímo ze střechy....:):):):):):)

lukas matura napsal:
Martine - paradni, moc a moc diky!!! Jen bsch dodal, ze Breclav se opet kope ;) :D

V Břeclavi jsou s kopáním pozadu, já už mám v MSTS hotovo :D
Ale kopou v Úvalech, v Ústí nad Orlicí, v Olomouci, výhybna Dluhonice se má taky začít kopat, kruci kdo to má pořád předělávat...

Na chybějící terčík se podívám a stromy u měnírny v Mostě taky vykácím :)

Stavitelxx napsal:
Pak bych taky rád poděkoval za model měnírny v Mostě, kostel v Mostě, stavědlo v Třebušicích, nádražní budovu v Chomutově a model Jirkov-zastávka, bohužel ale nevím, kdo tyto modely vytvořil, tak děkuji tomuto neznámému autorovi, snad se alespoň přihlásí sám ;-)

Ty přece vznikly tak, že je někdo poslal mailem, ne?
Autorem budovy Jirkov zastávka a stavědla Třebušice je Kosak.

Naposled editoval moderátor:
[rozděleno] Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Zdravím,
mám problém v Ústí nad Labem. Když chci s elektrikou odjet z hl.n. směrem na západ tak mi téměř hned po rozjezdu msts celé spadne, bez jediné chybové hlášky. Totéž se opakuje když vjíždím do ÚnL směrem od Řetenic.
Zajímavostí je, že když jsem se zkoušel rozjet ze stejného místa na hln se 742 tak to bylo bez problému.
Věděli byste někdo co s tím? Díky.

RE: Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

V adresári GLOBAL je súbor soundcfg.dat. Otvor ho v textovom editore a skontroluj, či tam máš tieto hodnoty:

Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
AudioStream ( 5, 500, 100 )
SoundSystem ( 5, 1000, 300, 52428800 )
TrainMinMaxDistance ( 5, 25.0, 1000.0 )
AmbientMinMaxDistance ( 5, 20.0, 1000.0 )
Rolloff ( 5, 1.0 )

Neviem preco ale Dan niekde daval ze navysenim jednej hodnoty je hra este stabilnejsia. Tam bola hodnota.10 prepisana na 1000 ale neni som si isty.

Delay napsal:
Neviem preco ale Dan niekde daval ze navysenim jednej hodnoty je hra este stabilnejsia. Tam bola hodnota.10 prepisana na 1000 ale neni som si isty.

Trochu jsi to popletl. Zápis co uvádíš, je právě už po "Danově úpravě". Ta změna spočívala právě v hodnotě 1000 na třetí pozici v pátém řádku.

Chtěl bych tímto poděkovat adminovi Miranovi, že zasáhl v diskusi ve vedlejším vlákně k hlášení chyb k této trati. Přijde mi, že mnoho lidí má nějaké připomínky či námitky k mé osobě, toto ale nelze řešit slovními napadeními typu "ultrašotouš z Litoměřic" apod., tak jak Miran poznamenal a pro členy, kterých se toto týká a byli "aktivní" ve vedlejší diskusi k mému podnětu k chybám v okolí Ústí n.L. na trati 321 bych jen chtěl podotknout, že vám vůbec není co do toho, jaké příspěvky do diskuse vkládám, ty jsou určeny autorovi trati, který už sám rozhodne o tom, jak s poznatky a naloží a případně je opraví v některé z následujících aktualizacích, proto se příště do takovýchto věcí nemíchejte, pokud sami nerozumíte dané problematice nebo máte pouze nemístné a urážlivé poznámky, které si potřebujete vypsat na klávesnici ;)

Já v žádném případě nikoho nehodlám urážet a už vůbec ne Vás pane Viaxerne. Jen sem si dovolil napsat, že se jedná skutečně jenom o simulátor nic víc. Vaše modely, které mám jen chválím a v žádném případě vůbec nehaním. A ohledně k Vaší osobě nic skutečně nemám.

Naposled editoval moderátor:
Baloro, dovolím si citovat definici simulátoru z Wiki:

"Pojmem simulátor se obecně míní něco, co umožňuje evokovat co nejrealističtější napodobení nějaké činnosti."

Ano, tak právě proto, že to je simulátor, by se mělo snažit jít k co největší dokonalosti.

[rozděleno] Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Stavitelxx napsal:
Ale je to možné, proč myslíš, že v mnoha koridorových stanicích jsou návěstidla umožňující signalizovat 100 km/h i když tam žádné stovkové výhybky nejsou, obsluha na nich může rozsvítit jak volno, tak i stovku, možná i 60 a 80, čert ví... :D

Není to tak jednoduché, že by si mohl výpravčí mohl rozsvítit, co chtěl. Návěstní znaky jsou jasně dané závěrovou tabulkou. Ale existuje typ vlakové cesty, který dřív nebýval.
Pro cesty, které mají rychlost nad 120 km/h a mohly by být ohroženy pokračováním jiné cesty se zavedly vzájemné výluky těchto cest. Ale existuje možnost, jak se dají tyto cesty současně postavit. Tou možností je omezení rychlé cesty nad 120 km/h, kdy se volbou "VCO" postaví ekvivalent rychlé vlakové cesty, která má ale návěstěnou rychlost pod 120 km/h. Takže lze najít stanice, kde jsou nejrychlejší výhybky třeba na 80 km/h, ale dotčená návěstidla mají výstroj na návěstění rychlosti 100 km/h právě kvůli těmto VCO, kde může být postavena cesta přímým směrem s návěstním znakem, který omezuje rychlost.

Re: Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Něco podobného existuje i na starších zařízeních. Jmenuje se to prokluzová vzdálenost. V Č.Třebové je releovka z roku 1970 a je znemožněno například současné postavení vlakové cesty od Olomouce na 14.kolej a z koleje 16. směr Praha. Protože na vzájemném styku na pražském zhlaví by mohlo dojít k projetí odjezdového návěstidla ze 14.koleje

Stavitelxx: Bohužel mi to stále po akrualizaci stále svítí i přes den. Někde jsem slyšel o úpravách v Envfiles.

Trafo napsal:
Něco podobného existuje i na starších zařízeních. Jmenuje se to prokluzová vzdálenost. V Č.Třebové je releovka z roku 1970 a je znemožněno například současné postavení vlakové cesty od Olomouce na 14.kolej a z koleje 16. směr Praha. Protože na vzájemném styku na pražském zhlaví by mohlo dojít k projetí odjezdového návěstidla ze 14.koleje

Prokluzy samozřejmě z minulosti ještě existují, jen jejich délka může být výrazně nižší, než v současnosti může být vzdálenost mezi koncem první jízdní cesty a místem možného ohrožení rychlé cesty. Navíc dnes je ochrana i vůči ohrožení posunovou cestou nebo variantní VC nižší rychlostí, což se zas dřív nedělalo.

Back
Nahoře