Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Chcelo by to aj  rozšíriť niečo aj na Slovesku  spojiť Zvolen z Hornou Štubňov popripade Púchov z Valmezom :oD :D :P

Jen tak bych se chtěl zeptat - mám špatnou paměť a něco si nevybavuju, či v Přerově nic takového není?  :roll:  :?:

cb1ac65b3ad13107224e609800e8cf8c.jpg

Naposled editoval moderátor:
To nádraží tam opravdu je a jen tak se na něj zapomenout nedá... :roll: Tam jsem se něco nab*** když jsme jezdívávali z Jeseníku a  nejeli celou cestu vlakem. Někdy to bylo s přestupem právě v Přerově na vlak z autobusu, ve kterém se mi jako malému dělalo třeskutě špatně.

Těžko.  ;) Počítej až tak příští rok, únor-duben. Řekl bych, že tentokrát dvě aktualizace vyšlé v relativně krátké době po sobě, byly výjimkou.

Tak dnes byla po dlouhé době zkolaudována kompletně nově postavená trať z Přerova do Ostravy, při zkušební jízdě pořídil neznámý fotograf pár obrázků, třeba konečně po mnoha letech dokončeného dálničního viaduktu u Bělotína
www.trat321.cz/ostatni/ov_14.jpg
www.trat321.cz/ostatni/ov_15.jpg

dálničního přivaděče u Lipníku
www.trat321.cz/ostatni/ov_05.jpg

obchvatu Lipníku
www.trat321.cz/ostatni/ov_03.jpg

dálničního přivaděče u Hladkých Životic
www.trat321.cz/ostatni/ov_21.jpg

dálničního přivaděče u Hranic na Moravě
www.trat321.cz/ostatni/ov_13.jpg

nově vybudované rybníky u Studénky
www.trat321.cz/ostatni/ov_25.jpg
www.trat321.cz/ostatni/ov_27.jpg

rybníky u Polanky nad Odrou
www.trat321.cz/ostatni/ov_31.jpg

rybníky u Jistebníku
www.trat321.cz/ostatni/ov_28.jpg
www.trat321.cz/ostatni/ov_29.jpg
www.trat321.cz/ostatni/ov_30.jpg

rybníky u Polomi
www.trat321.cz/ostatni/ov_16.jpg
www.trat321.cz/ostatni/ov_17.jpg

toto je taky kdesi u Polomi
www.trat321.cz/ostatni/ov_18.jpg

Hranické viadukty
www.trat321.cz/ostatni/ov_10.jpg
www.trat321.cz/ostatni/ov_11.jpg

Hranice na Moravě (za model děkuji Matesovi)
www.trat321.cz/ostatni/ov_12.jpg

Drahotuše
www.trat321.cz/ostatni/ov_07.jpg
www.trat321.cz/ostatni/ov_08.jpg
www.trat321.cz/ostatni/ov_09.jpg

obec Slavíč
www.trat321.cz/ostatni/ov_06.jpg

Lipník nad Bečvou
www.trat321.cz/ostatni/ov_04.jpg

Prosenice a okolí
www.trat321.cz/ostatni/ov_01.jpg
www.trat321.cz/ostatni/ov_02.jpg

Jeseník nad Odrou
www.trat321.cz/ostatni/ov_19.jpg

Suchdol nad Odrou
www.trat321.cz/ostatni/ov_20.jpg

Hladké Životice
www.trat321.cz/ostatni/ov_22.jpg

Studénka a okolí
www.trat321.cz/ostatni/ov_23.jpg
www.trat321.cz/ostatni/ov_24.jpg
www.trat321.cz/ostatni/ov_26.jpg

Polankad nad Odrou
www.trat321.cz/ostatni/ov_32.jpg
www.trat321.cz/ostatni/ov_33.jpg

Podjezd pod tratí z Ostravy Svinova do Ostravy Vítkovic
www.trat321.cz/ostatni/ov_34.jpg

Ostrava Svinov
www.trat321.cz/ostatni/ov_35.jpg

konec koridoru u přemostění Odry + nové značky, jejichž účel si doufám každý nastuduje, než spustí MSTS :D
www.trat321.cz/ostatni/ov_36.jpg

Nejspíš jste si i všimli, že v trati jsou nově stožáry a dráty vysokého napětí (pouze ty nad 110 kV), ty jsem rozmístil po všech úsecích v ČR, v plánu je rozmístění ještě i na Slovensko.
A taky na všech úsecích jsou nově rozmístěné pendolinové značky "NS", takže pěkně nastudovat předpisy, ať všichni víte, co znamenají! :p :cool:

Pěkná práce Martine, čekám na tenhle usek s nákladem, který vede bílá paní 390.001, těším se. ;-)

Nádhera Martin, tie kroviny a vyhranie sa s detailami. Tie jazerá Super nemám čo dodať. Určite je síce zkolaundované no teším sa na nejaké tvoje prekvapko. Hranice na Morave krása, ten viadukt proste reál.
Teším sana Update :)
Buď zdráv, a česť práci!

Martine nádhera,mě sanice málem vypadla jak jsem viděl Hranice na Mor. a o zbytku tratě ani nemluvím prostě parádní!!!

Martine, dodělával jsi jen krajinku nebo i překopal stanice ? Když se dívám na Hranice, tak tam jsi to překopal. Což bylo jedině dobře. Ještě bychom měli přemluvit Matese, aby nám tam vymodeloval i nádražní budovu, když vytvořil tak krásné perony. David Hájek ji nafotil tenkrát s Přerovem. Také slavíčské tunelové portály, by se hodily originál i s kopcovitým zaoblením, aby to pěkně zapadlo do tunelové díry v terénu. A jak se tak dívám, ještě mám hodně práce, než se dostanu já do Ostravy. Ale tam začnu až po aktualizaci.
Jinak jsem rád, že se stále pracuje i na jiných projektech. Je třeba dávat obecenstvu naději, že se mají zase na co brzy těšit.

Pěkne, opravdu pěkné, ale hlavní dotaz, byla provedena oprava kilometréže, když jsi v Ostravě, nebo to sedělo z Přerova a to hlavní tě teprve čeká.

Alcapone: tuším od Ostravy do Prerova to sedelo, skor opačná strana Ostrava - Bohumín-Karvina-Český Tešín a Čadca... tam to neposlúchalo kilometricky.

Zbyňku, šlo o totální překopání včetně kolejí, celou trať z Prosenic od Ostravy Svinova jsem kompletně vymazal až na zelenou placku a postavil úplně od znovu.
Původně jsem chtěl upravit jenom krajinu, ale když jsem před započetím stavebních prací dělal průzkumnou analýzu, tak jsem šílel hrůzou z toho, jak jsem tu stavbu kdysi odfláknul, absence přechodnic v obloucích, obloukové zhlaví s nevyhovujícími výhybkami, příšerné terenní úpravy, no jediná možnost byla to celé zbourat a postavit znovu.
Teď už zbývá jenom předělat Ostravsko a konečně budou rekonstrukce dokončené a můžu naplno stavět nové úseky a dokončovat úseky kolejí bez krajiny.
...ale předělání Ostravska se zatím stejně odkládá, protože v současné době se začala modernizovat stanice Český Těšín :cool: 

Kilometráž mezi Přerovem a Ostravou je celkem v pořádku, sem tam odchylka pár metrů, což je v normě, hlavně byla opravena kilometráž mezi Ostravou Svinovem a Polankou, takže už tam není ta nutná pomalá jízda na 80 km/h, aby se dodrželo brždění ze 160 km/h při příjezdu do Ostravy :D

Back
Nahoře